UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

inspekcijas un sodi
Autors: Bruno (78.84.200.---)
Datums: 22/07/2008 22:31

Runā, ka aktivizējušās dažādas inspekcijas, tām esot tiesības ieiet privātīpašumā un arī "labie kaimiņi" var palīdzēt ataicināt nevēlamos viesus uz attālāku būvobjektu. Padalieties pieredzē, par ko uz cik var norauties un kādus pretpasākumus var veikt, kādas viltības strādā?

Re: inspekcijas un sodi
Autors: EjTakTu (78.84.57.---)
Datums: 22/07/2008 23:25

Dzīvo un strādā godīgi ;)

Autors: Sapieris (80.232.222.---)
Datums: 23/07/2008 09:46

viltibas nekādas nederēs. it seviski ja inspektori nebūs vietējie. darbiniekiem jābut nodarbināta apliecībai + nodarbinato saraksts objektā + parejie visi su... . vari jau meginat ieskaidrot ka comi atnakushi paliga tev budinju uzcelt. uzreiz bus jautajums ka ar comiem norekinies- vai dod viniem rijamo un skidro degvielu. ja dod tad kapec ar valsti nepadalies. atrunas ka ta ir pateiciba par vinu darbu lidzigi ka zatleram sheit nederes. tu esi vienlidzigs ar parejiem, nevis vienlidzigaks par parejiem

Autors: v_t (78.84.44.---)
Datums: 23/07/2008 10:11

EjTakTu, es arī esmu turējies pie šī principa un citiem mēģinājis iestāstīt. bet pēdējā laikā esmu nācis pie atziņas, ka godīgi strādājot un maksājot nodokļus mēs ļoti smagi grēkojam, jo ar saviem nomaksātajiem nodokļiem ievedam kārdināšanā visādus rimšēvicus, miķelsonus, šķēles, u.t.t., u.t.j.pr.m., uzkraujam viņu sirdsapziņai nest grēcīgus algu, pabalstu, kompensāciju, vadības līgumu u.c. tūkstošus un ļimonijus.
brāļi un māsas, nodokļu maksātāji! mēs esam grēcīgi.

Autors: EjTakTu (194.8.16.---)
Datums: 23/07/2008 12:55

v_t, esmu grēcīgs. Takš nav ļaužu spēkos panest tik daudz nodokļu naudas. Tāpēc 24% sociālo nodoli, kuru maksā uzņēmums, 9% sociālo nodokli, kuru maksājam paši, 25% ienākuma nodokli mēs uzkraujam tiem, kas ar mieru nest lielāku grēka nastu. Ja gadījumā kāds par atlikušajiem 45% izdomā kaut ko nopirkt viņam jāšķirās vēl no atlikušās summas 18% pvn. Vēl jāsamaksā par tirgotāju, viņu darbinieku, piegādātāju, ražotāju ienākumu, sociālajiem, nekustāmā īpašuma nodokļiem, visādiem obligātajiem rezerves fondiem un apdrošināšanu...
Saprotu, ja ļaužiem kaut ko atvelk priekš bērniem, grūtdieņiem un veciem cilvēkiem. Takš atvilkt priekš poda nomaiņas, kuru viens prezidents redz pieķēzījis tā, ka otrs vairs nevar lietot? Pensionārus mērdēt pusbadā, bet pašiem bīdīt projdžektus par stikla kalniem, kur antiņiem šļūkāt? Ta nemodinās neviens to ūsaino princesi sarkanājā kostīmā tik un tā!
Un vispār retorisks jautājums - vai nodokļu nomaksa ir godīguma izpausme, vai tikai piespiedu rīcība bailēs no represījām. Gods vairāk saistāms ar sirdsapziņu...

Autors: Bruno (---.bank.lv)
Datums: 23/07/2008 14:37

Bet, ja es maksāju vienam vecim, kurš tālāk maksā savējiem, tās tak nav darba attiecības starp mani un to brigādes "ģedu"!? Manuprāt, klasisks uzņēmuma līgums, un tad atkrīt atbildība par darba tiesisko attiecību (līgumi, darba drošība) pārkāpumiem, bet paliek "tikai" problēmas ar VIDu. Reāli kādam privātajam ir pieredze, var kāds pastāstīt?

Autors: ruukiitis (194.8.16.---)
Datums: 23/07/2008 15:28

Negrēko tas kam nekas nepieder...
Ne velti liels daudzums valsts vīru, stājoties amatos visu noraksta uzzzz. nu nav savarīgi un paliek bez mantas ar ko grēkot.
Vai arī no otras puses, ja neko nedarīsi, nevajadzēs maksāt nodokļus - sekojoši arī nekļūdīsies / negrēkosi

Autors: Sapieris (80.232.222.---)
Datums: 23/07/2008 15:42

juridiskam personam ir pienakums parliecinaties par sadarbibas partneru "tiribu"

fiziskās personas pagaidam neaiztiek par sadarbibu ar peleko kantori (visi savejie vel nav sabuvejushi) :D

Autors: martell (159.148.190.---)
Datums: 24/07/2008 13:48

=>EjTakTu
Nosmējos, bet pārāk patiesi, lai būtu smieklīgi. Man domāt, ka nodokļu maksāšana maz saistāma ar sirdsapziņu - vairāk gan ar bailēm. Un vēl es domāju, ka līdzīgiem kaimiņiem ar līdzīgām problēmām varētu būt mazinājies stučīšanas sindroms mūsdienās. Vismaz es vairs nesaskaros ar to pēdējos gadus. Nu varbūt tāpēc, ka pret citiem cūcības arī neveicu - nezinu..

Autors: Lucky (80.233.235.---)
Datums: 30/07/2008 11:20

Ieskatieties šajā mājas lapā!

[www.luckyform.com]

Tā varētu Tevi ieinteresēt!
Nepalaidiet garām iespēju! Atbildot uz jautājumiem, Tu vari laimēt no 80$ - 250$!

Autors: Didzisp (78.84.123.---)
Datums: 30/07/2008 14:43

Lucky, ja Tu zinatu, ar kadu prieku es tevi noslīcinātu svaigā betona masā citiem spamistiem par biedinājumu. Nu bļin, kur šitie idiņi rodas?

Autors: v_t (78.84.44.---)
Datums: 30/07/2008 15:44

tept līdzās.
un, kā lai nerodas, ja masu mēdīkļi borē, ka nauda aug kokos un strādā tikai muļķi.
bet visgraujošāko piemēru rāda varas vīri. ja viņi nedarītu neko, tauta dzīvotu kā nieres taukos un samaksātu šiem par neko nedarīšanu. bet tāds jaunēklis redz, ka valstvīri dara visu, lai būtu sūnaināk un, vēl, saņem par to naudu, un mācās no viņiem.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********   **        **         **     ** 
 **        **     **  **        **    **    **   **  
 **        **     **  **        **    **     ** **   
 **        **         **        *********    ** **   
 **        **         **              **    **   **  
 **        **         ********        **   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727