UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Beninu siltinasana veca maja
Autors:
KarlisG
(---.cms.lv)
Datums: 20/11/2008 13:24
Labdien!
Man ir lugums pec palidzibas - vai kads varetu detalizeti aprakstit ka butu jasiltina benini mana gadijuma!?
Situacija ir sekojosa - izremontejam beninus sestaja stava 100. gadus veca maja, tagad kad ievacamies konstatejam ka ir loti auksts un dzivoklis tiek izpusts (sienas aukstas, pieliekot pie tuksas kontaktligzdas rokas, jutams ka puss vejs...
Musu celtnieks saka ka ir ielicis 15 cm vati un ka vainigs ir vecais skarda jumts zem kura kaut kur tiekot vejs un tapec pusot!?
Es sliecos vinam neticet, jo jumta caurumu ta ka udens nekur mums netek!
Jumta konstrukcija ir sekojos:
1) Skards
2) Horizontali deli ar skirbam ka jau vecas majas
3) Tad nak siltinajums ko musu celtnieks ir licis
Jautajums ka butu pareizi jasiltina? Jo sliecos uz to ka jarauj nost regipsis un jaskatas kas darits nepareizi...
Paldies.
Man ir lugums pec palidzibas - vai kads varetu detalizeti aprakstit ka butu jasiltina benini mana gadijuma!?
Situacija ir sekojosa - izremontejam beninus sestaja stava 100. gadus veca maja, tagad kad ievacamies konstatejam ka ir loti auksts un dzivoklis tiek izpusts (sienas aukstas, pieliekot pie tuksas kontaktligzdas rokas, jutams ka puss vejs...
Musu celtnieks saka ka ir ielicis 15 cm vati un ka vainigs ir vecais skarda jumts zem kura kaut kur tiekot vejs un tapec pusot!?
Es sliecos vinam neticet, jo jumta caurumu ta ka udens nekur mums netek!
Jumta konstrukcija ir sekojos:
1) Skards
2) Horizontali deli ar skirbam ka jau vecas majas
3) Tad nak siltinajums ko musu celtnieks ir licis
Jautajums ka butu pareizi jasiltina? Jo sliecos uz to ka jarauj nost regipsis un jaskatas kas darits nepareizi...
Paldies.
Re: Beninu siltinasana veca maja
Autors:
Harijs T
(---.ejae.lv)
Datums: 20/11/2008 15:47
Zvani www.artiva.lv
Veiks pārbaudi un pateiks precīzi kur un kas nav pareizi izdarīts.
Veiks pārbaudi un pateiks precīzi kur un kas nav pareizi izdarīts.
Autors:
marisaima2004
(84.237.251.---)
Datums: 20/11/2008 16:45
*www.paroc.lv
Jumta segums
*
min 50 mm gaisa šķirkārta
*
Pretvēja plāksne PAROC WAS 25t, 30mm
*
Koka spāres + PAROC UNS 37
*
Tvaika un gaisa barjera
*
šķērsām koka latas un siltumizolācija
PAROC UNS 37
*
Iekšējā apdare
Jumta segums
*
min 50 mm gaisa šķirkārta
*
Pretvēja plāksne PAROC WAS 25t, 30mm
*
Koka spāres + PAROC UNS 37
*
Tvaika un gaisa barjera
*
šķērsām koka latas un siltumizolācija
PAROC UNS 37
*
Iekšējā apdare
Autors:
EjTakTu
(78.84.44.---)
Datums: 20/11/2008 18:39
Superceltnieks. Par pretvēja barjērām dzirdējis nav. Protams par skārda jumta klājuma ventilāciju tāpat :(
Autors:
aaaa
(78.84.177.---)
Datums: 20/11/2008 19:12
Vot taa jau ir taa lielaka atshkjiriba starp LV celtnieku un, piemeram, vacu celtnieku. Ja tu musejam pasaki - es gribu nosiltinatus beninjus, tad vinjsh tev uztaisis 15cm vati un gaudojoshu veju zem regjipsha. Ar musu celtnieku ir jaruna ta: tu uzliec ventilacijas distanclatas, kuras piestiprini ar shitam skruvem, tad ar shitadam naglam pieliec pretveja barjeru, tad liec shito vati, tik un tik, tad to nostiprini ar shito un shito, ar soli tadu un tadu, tad dari to un to. Resp. absoluti viss ir jazin jau ieprieksh ka un ko ir jadara, citadi rezultata nebus - prakse parbaudits. Pat tadi vechi, kas strada gadiem un visi vinjus rekomende, arkartigi reti zin, ka lietas ir jadara pareizi pec tehnologjijas.
Vispar jau smiekligi, ka man, kas neko nesaprot no santehnikas, santehnikjiem ir skaidri un gaishi jauzzime shema, kas kur un ka ir jaliek, jo pashi musu celtnieki domat nav pieradushi. Tadam vacu santehnikjim butu kauns pateikt, ka vinjsh kaut ko nevar uztaisit, vai kauns prasit pasutitajam, kadu cirkulacijas sukni shite vajadzetu likt. Mums tas ir normali - te shito nevar pielikt, jo tas tur trauce un shitais ir par isu.
Es jau te tiku rakstijis - atnak Lattelekom montieris - pie ligzdas japievieno telefona vads. Atstajis vadu no sienas lauka, rozete metajas uz gridas - vinjsh nevarot uzkniebt, jo vadi esot nepareizie savilkti - tie neesot telefona vadi. Pats pec tam butiba pirmo reizi muzha redzot telefona rozeti no iekshpuses tos pashus vadus pat nepiepuloties pievienoju burtiski paris minushu laika. Nu, bljin, krizi mums nevajagot - telefona montieris, klauns, nekas vairak.
Vispar jau smiekligi, ka man, kas neko nesaprot no santehnikas, santehnikjiem ir skaidri un gaishi jauzzime shema, kas kur un ka ir jaliek, jo pashi musu celtnieki domat nav pieradushi. Tadam vacu santehnikjim butu kauns pateikt, ka vinjsh kaut ko nevar uztaisit, vai kauns prasit pasutitajam, kadu cirkulacijas sukni shite vajadzetu likt. Mums tas ir normali - te shito nevar pielikt, jo tas tur trauce un shitais ir par isu.
Es jau te tiku rakstijis - atnak Lattelekom montieris - pie ligzdas japievieno telefona vads. Atstajis vadu no sienas lauka, rozete metajas uz gridas - vinjsh nevarot uzkniebt, jo vadi esot nepareizie savilkti - tie neesot telefona vadi. Pats pec tam butiba pirmo reizi muzha redzot telefona rozeti no iekshpuses tos pashus vadus pat nepiepuloties pievienoju burtiski paris minushu laika. Nu, bljin, krizi mums nevajagot - telefona montieris, klauns, nekas vairak.
Autors:
einārs
(81.198.245.---)
Datums: 20/11/2008 21:14
nu vecīt aaaa,nezinu no kurienes tu sadabū sev tādus"celtniekus".varbūt kautkādus lētos no ss.lv var atrast.es gan pazīstu meistarus kuri pasūtītu saimnieku,ja tas sāktu pa daudz maisīties pa kājam,komentēt.ar tādiem arī nekad nekaulējas jo nevajag 10 reizes pārtaisīt un nervus sev un citiem čakarēt.
Autors:
EjTakTu
(78.84.63.---)
Datums: 20/11/2008 21:57
aaaa
Neatbilstošus vadus savilkt, prasīt neievērot tehnoloģiju, nepakļaušanās gadījumā - klauns ;) Nu ko tad prasīt no citiem kaut ko ievērot :D
Neatbilstošus vadus savilkt, prasīt neievērot tehnoloģiju, nepakļaušanās gadījumā - klauns ;) Nu ko tad prasīt no citiem kaut ko ievērot :D
Autors:
spk
(87.110.136.---)
Datums: 20/11/2008 21:57
Manuprāt, "standarta" vācu (un vēl viskautkurienes) celtnieks bez tehniskā projekta neko darīt nemaz nesāks, līdz ar to celtnieks nebūs tas, kuram jājautā. Un nez kāpēc "tur" tas ir pašsaprotami, bet "šeit" daudzi sagaida no celtnieka baigo tehnoloģiju pārzināšanu.
Autors:
aaaa
(78.84.177.---)
Datums: 20/11/2008 22:51
Nu tad varbut jums ir stipri paveicies, vai ari neko neesat buvejushi - tikai smuki dir**at, ja jau jums tie uberceltnieki pagadijusies, kas visu dara ieverojot tehnologjijas, vai nu ari pashi pareizi tehnologjiju nesaprotat. Par vadiem - redz, vadu vilkshana tomer ir elektrikja pienakums - un vilka cilveks ar sertifikatu, kas to dara jau no 90-to gadu sakuma. Diemzel taja laika vel nezinaju, ka visiem jaskatas uz pirkstiem un pienjemu par pashsaprotamu, ka elektrikjis tomer zin, kadus vadus javelk telefonam. Lai gan praktiski jau starpibas nav - tur ta jauda ir tik neliela, ka galigi tam nav nozimes. Bet nu fakts, ka telemontieris ieraugot nedaudz citadaku vadu to vairs negrib pat rokas panjemt jau ari drusku liecina ne jau par montiera prasmi stradat, bet par attieksmi gan.
Par tehnologjiju runajot - kaiminjsh lika jumtu - Ruukki blekjinieku. Pirms apmeram 3 gadiem. Nevienu varda nesauksim, bet jumtu lika viena no 3 LV lielakajam jumikju firmam. Kad 1/5 darba bija padarita, vinjsh, budams pilnigakais pedants un tehnologjiju hobijstudetajs firmai pateica - paldies par pakalpojumu, bet jumtu jus pareizi, ta ka to apraksta razhotajs, uzlikt nemakat. Protams sekoja kartejie teksti - da ti sam durak, mes visiem ta liekam, uz ko vinjiem ari skaidri un gaishi tika pateikts - nu tada gadijuma jus visiem esat likushi nepareizi. Shaubos, vai tas vinjiem lika pat aizdomaties.
Un tiem, kas te gvelzh par to, ka Vaczeme nekas bez projekta nenotiek uzreiz saku, ka tada papiru smereshana un birokratija kada ir pie mums nekur vecaja ES nav un privatmajai jebkursh sevi cienoshss santehnikjis var savilkt gan udenjus gan apkuri, par elektrikjiem nemaz nerunajot - pie mums paskatoties ka lielakaja dalja maju tie vadi tiek staipiti pa diagonali ash slikti paliek - nekadas sistemas, nekadas kartibas - velkam pa turieni, kur vieglak tikt klat un kur vieglak izvilkt.
Par tehnologjiju runajot - kaiminjsh lika jumtu - Ruukki blekjinieku. Pirms apmeram 3 gadiem. Nevienu varda nesauksim, bet jumtu lika viena no 3 LV lielakajam jumikju firmam. Kad 1/5 darba bija padarita, vinjsh, budams pilnigakais pedants un tehnologjiju hobijstudetajs firmai pateica - paldies par pakalpojumu, bet jumtu jus pareizi, ta ka to apraksta razhotajs, uzlikt nemakat. Protams sekoja kartejie teksti - da ti sam durak, mes visiem ta liekam, uz ko vinjiem ari skaidri un gaishi tika pateikts - nu tada gadijuma jus visiem esat likushi nepareizi. Shaubos, vai tas vinjiem lika pat aizdomaties.
Un tiem, kas te gvelzh par to, ka Vaczeme nekas bez projekta nenotiek uzreiz saku, ka tada papiru smereshana un birokratija kada ir pie mums nekur vecaja ES nav un privatmajai jebkursh sevi cienoshss santehnikjis var savilkt gan udenjus gan apkuri, par elektrikjiem nemaz nerunajot - pie mums paskatoties ka lielakaja dalja maju tie vadi tiek staipiti pa diagonali ash slikti paliek - nekadas sistemas, nekadas kartibas - velkam pa turieni, kur vieglak tikt klat un kur vieglak izvilkt.
Autors:
jtdesign
(---.btv.lv)
Datums: 21/11/2008 09:59
Ļooti interesanti būtu uzzināt, kurā pilsētā ar 6-stāvu mājām iespējams izbūvēt dzīvokli bez projekta un to pavadoša visai sarežģītā birokrātiskā rituāla. Es, protams, neesmu projektējis visās LV pilsētās, pat ne tuvu, bet kur esmu, ķēpa ir diezgan liela. Laikam jau atslēgas vārdi būs "gribējām kā labāk, sanāca kā vienmēr", tb dabūt gatavu par mazām naudiņām, kas šādos bēniņu variantos nav iespējams pēc definīcijas, jo te lieliski strādā likumsakarība - jaunu uzceltt ir vieglāk un lētāk, kā sataisīt veco.
*protams, tik naivs es neesmu, lai nezinātu, ka absolūti nelegālas būvniecības procents mūsu valstī ir diezgan augsts
================================
Par vāczemēm - ja ar kādu no sistēmām laika gaitā radīsies problēmas, ka būs apdrošināšanas gadījums, normāls apdrošinātājs berzēs rokas, ka nav jāmaksā, ja izrādīsies, ka konkrētu "vainīgo" darbu nav veicis attiecīgi sertificēts speciālists/amatnieks. Pārmērīgi ekonomēt gribošs klients tiek sodīts "ar rubli" un tas, ka tā var gadīties tikai 0.001% no visiem namīpašniekiem, neatbrīvo no iespējas iekļūt šajā statistikā.
Par tēmu - 15 cm vates pie skārda jumta vecos bēniņos, nemaz neminot citas iespējamās neizdarības, ir lielisks paraugs naudas izmešanai miskastē. Šajā gadījumā pat pusotru reizi biezāks slānis ar visām nepieciešamajām plēvēm būs nepietiekams.
*protams, tik naivs es neesmu, lai nezinātu, ka absolūti nelegālas būvniecības procents mūsu valstī ir diezgan augsts
Par vāczemēm - ja ar kādu no sistēmām laika gaitā radīsies problēmas, ka būs apdrošināšanas gadījums, normāls apdrošinātājs berzēs rokas, ka nav jāmaksā, ja izrādīsies, ka konkrētu "vainīgo" darbu nav veicis attiecīgi sertificēts speciālists/amatnieks. Pārmērīgi ekonomēt gribošs klients tiek sodīts "ar rubli" un tas, ka tā var gadīties tikai 0.001% no visiem namīpašniekiem, neatbrīvo no iespējas iekļūt šajā statistikā.
Par tēmu - 15 cm vates pie skārda jumta vecos bēniņos, nemaz neminot citas iespējamās neizdarības, ir lielisks paraugs naudas izmešanai miskastē. Šajā gadījumā pat pusotru reizi biezāks slānis ar visām nepieciešamajām plēvēm būs nepietiekams.