UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Grīdas konvektors + siltā grīda
Autors: Haralds (62.63.180.---)
Datums: 25/11/2008 13:05

Izskatīju visus rakstus, it kā neatradu šādu kombināciju.
Vēlētos uzzināt vai tā attaisno sevi?

Man ir vairākas istabas ar palieliem logiem/balkona durvīm - līdz grīdai. Doma ir likt siltās grīdas visā mājā. Pats domāju, ka zonā pie logiem salikšu apkures caurules ar mazāku soli, lai ir laukums ar intensīvāku siltuma atdevi.

Bet ir redzēti arī varianti, ar grīdas konvektoriem pie šādiem logiem/durvīm. Tad gan ir jāpievada atsevišķa caurule radiatoram ar siltāku siltumnesēju. Tas mazliet sarežģī sistēmas konfigurāciju.

Gribētu uzzināt pēc iespējas vairāk lietotāju domas, vai šāda kombinācija sevi attaisno?

Re: Grīdas konvektors + siltā grīda
Autors: v_t (78.84.44.---)
Datums: 25/11/2008 15:15

"Doma ir likt siltās grīdas visā mājā. Pats domāju, ka zonā pie logiem salikšu apkures caurules ar mazāku soli, lai ir laukums ar intensīvāku siltuma atdevi." - tā, arī, dari, un nebojā telpas ar nevienam nevajadzīgiem konvektoriem.
man ir divi lieli logi un terases durvis ar paketi visā garumā - nedaudz svīda uzreiz pēc flīzēšanas. pēc tam kondemsāts nav manīts. man ir trīs stiklu paketes.

Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 25/11/2008 16:55

Mūsdienu plastmasas, alumīnija utt. profilu konstrukcjas ir relatīvi (vai absolūti) hermētiskas, tāpēc sildķermeņu izvietojums (pastiprināts izvietojums) zem logiem nav nepieciešams, kā tas bija ar vecajiem koka logiem, kas pildīja arī vēdināšanas funkciju.

Autors: Sapieris (80.232.222.---)
Datums: 25/11/2008 17:31

iespējams ka pietiks tikai ar silto grīdu.
vienai mājai pēc siltuma zudumiem it kā vajadzēja zem logiem papildus sildķermeņus, bet ar saimnieku sarunājām ka pagaidām neliks un paskatīsies kas notiks. nu tagad tas pagaidām ir jau trešo gadu un nosvīduši logi neesot.
caurules pie logiem un telpā likām ar soli 10cm.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.