UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
jautājumiņš par cenām un krīzi
Autors:
einārs
(81.198.245.---)
Datums: 02/12/2008 23:47
ir pienākusi ilgi gaidītā krīze un beidzot celtniekus met uz lāpstiņām un žmiedz no viņiem pēdējo sulu.
Kas notiek ar lielajām un ne tik lielajām būvfirmām?Kādas ir viņu piedāvātās tāmes uz šo karsto krīzes brīdi?Vai tik nav tā,ka no tā visa cieš vienīgi celtnieki kuriem vienkārši pēc kautkādas veikli izdomātas ažiotāžas piegriež algas 10x,bet pašiem vadītājiem sākās pļaujas laiks.nez kapēc man liekas,ka tā arī ir.varētu zinošie pakomentēt,ļoti interesē.
Kas notiek ar lielajām un ne tik lielajām būvfirmām?Kādas ir viņu piedāvātās tāmes uz šo karsto krīzes brīdi?Vai tik nav tā,ka no tā visa cieš vienīgi celtnieki kuriem vienkārši pēc kautkādas veikli izdomātas ažiotāžas piegriež algas 10x,bet pašiem vadītājiem sākās pļaujas laiks.nez kapēc man liekas,ka tā arī ir.varētu zinošie pakomentēt,ļoti interesē.
Re: jautājumiņš par cenām un krīzi
Autors:
a
(78.84.217.---)
Datums: 03/12/2008 00:09
''...tas ka kāds ir studējis nenozīmē ka ir krutāks.labs meistars uzdirš uz tādiem studentiem.es arī savu amatu mācijos ilgi un visādi gāja.tā ka nevajag dirst te zaļu putru.ja kāds te domā ka visiem meistariem jāstaigā skrandās un jādiedelē santīmi visādiem studentiem,tad tas ir mīts.uz jautājumu kas es esmu, esmu pašnodarbināts meistars pilnīgi visiem iekšdarbiem ieskaitot santehniku jau 12 gadus. ...''
Tie bija , vecais tavi vardi iepriekseja diskusijaa.Tad kada velna pec tevi interese, kas notiek firmas?Ja jau reiz esi pasnodarbinatais un tik kruts meistars, tad jau problemam nevajadzetu but..?
Vai nav absurds, ka tu tagad pats iesac temu par so pasu jautajumu?
Es intereses pec ari uzzvaniju savam flizetajam, par kuru jau saja foruma esmu rakstijis.
Nu redzi, nenoturejos - japastasta-
Kad vins man flizeja 2007 gada tad cena par kvadratmetru bija Ls34,47!!!(tikai darbs), un tas vel esot par pazisanas cenu, citiem butu dargak ;D
Kad es vinjam jautaju, ko tik dargi?Vins pat apvainojaas un mees gandriz partraucam darba attiecibas.Kad velak emocijas norima, tad vins man teeviski un ravietiski stastija, ka vinjam esot rinda un visi to tik vien gaida, ka vinja pakalpojumus.
Nenoliedzami, vins visu izdarija PERFEKTI!
Tacu tagad intereses dzits piezvaniju, ka jau teicu...
Izradas dzeks kautkur pazaudejis savu rindu un vaica vai nevajag kautko vel noflizet, cenas jau varot sarunat :D
Ziniet nevajag, kad tagad kad ir atrasti cilveki, kuri ar degunu nebaksta debesis, ka ari nespekule uz to, ka banka pieprasa lidz noteiktam terminjam maju nodot ekspluatacijaa...
Joizradas visas tas tevis pieminetas 10X piegrieztas algas, manuprat bija neadekvatas.Vismaz ar manu izpelnju tas nevareja likt uz svariem, tacu es sakodis zobus maksaju, jo bija jasasniedz merkis.Kad nu tas ir izadrits, tad es veletos kautkadu sameribu tomer ieraudzit ari celtnieku izpelnja ret citam specialitatem.Un ta ka ir cilveki kuri tagad strada ar cenam, par kuram bez viltus un spaidiem vienojas abas puses, tad pielauju, ka viss ir kartiba.
Ja tev trukst darama, tad parskati savu vertibu skalu.
Tikai nesac atkal par zobu dauzisanu un citam izklaidem ;)
Tie bija , vecais tavi vardi iepriekseja diskusijaa.Tad kada velna pec tevi interese, kas notiek firmas?Ja jau reiz esi pasnodarbinatais un tik kruts meistars, tad jau problemam nevajadzetu but..?
Vai nav absurds, ka tu tagad pats iesac temu par so pasu jautajumu?
Es intereses pec ari uzzvaniju savam flizetajam, par kuru jau saja foruma esmu rakstijis.
Nu redzi, nenoturejos - japastasta-
Kad vins man flizeja 2007 gada tad cena par kvadratmetru bija Ls34,47!!!(tikai darbs), un tas vel esot par pazisanas cenu, citiem butu dargak ;D
Kad es vinjam jautaju, ko tik dargi?Vins pat apvainojaas un mees gandriz partraucam darba attiecibas.Kad velak emocijas norima, tad vins man teeviski un ravietiski stastija, ka vinjam esot rinda un visi to tik vien gaida, ka vinja pakalpojumus.
Nenoliedzami, vins visu izdarija PERFEKTI!
Tacu tagad intereses dzits piezvaniju, ka jau teicu...
Izradas dzeks kautkur pazaudejis savu rindu un vaica vai nevajag kautko vel noflizet, cenas jau varot sarunat :D
Ziniet nevajag, kad tagad kad ir atrasti cilveki, kuri ar degunu nebaksta debesis, ka ari nespekule uz to, ka banka pieprasa lidz noteiktam terminjam maju nodot ekspluatacijaa...
Joizradas visas tas tevis pieminetas 10X piegrieztas algas, manuprat bija neadekvatas.Vismaz ar manu izpelnju tas nevareja likt uz svariem, tacu es sakodis zobus maksaju, jo bija jasasniedz merkis.Kad nu tas ir izadrits, tad es veletos kautkadu sameribu tomer ieraudzit ari celtnieku izpelnja ret citam specialitatem.Un ta ka ir cilveki kuri tagad strada ar cenam, par kuram bez viltus un spaidiem vienojas abas puses, tad pielauju, ka viss ir kartiba.
Ja tev trukst darama, tad parskati savu vertibu skalu.
Tikai nesac atkal par zobu dauzisanu un citam izklaidem ;)
Autors:
einārs
(81.198.245.---)
Datums: 03/12/2008 00:30
kapēc tas ir absurds,ka es iesāku jaunu tēmu?man interesē kas notiek patiesībā ar krīzi manā jomā.skatos ka tev pašam ir problēmas,jo nenāk neviens pa 10 ls dienā pie tevis strādāt.:)
Autors:
a
(78.84.217.---)
Datums: 03/12/2008 01:10
Nezinu, kur tev bus izlicies, ka es kadu par Ls 10 diena aicinu stradat.
Es ar saviem meistariem runaju par konkretu darbu kas maksa konkretu summu.
Cik vini biezi nak un ka strada , ta ir vinu darisana.
Problemu nav - kaddarbs padarits un atbilst manam prasibam,
tad tiek samaksata alga.Nervi kartiba, ta teikt.
Es vienkarsi nespeju sarast tavu ''uzvilcienu'', jo viri ar kuriem runaju (manejie meistari) ir noslogoti papildus vel n tajos objektos.
Jaa , rotams privatmaju celtnieciba ir nolikta pa bremzem, tacu uz ta rekina tagad cilveki taisa vairak remontus (ieskadarbus - piemeram dzivoklos) ta ka, lai nu kam, bet istam meistaram darbam ir jabut.
Manis arakstitajam fliziniekam nav, bet tikai tapec, ka vins nespej ienemt faktu, ka tads ''makslinieks'' ka vins varetu ari stradat veicigak un par optimizetu kvadratmetru maksu.
Lai gan pielauju, gan jau ar tuksaku vederu saks ari skaidrak domat.
Kapec piedalos sada veida diskusijas?
Da taec, ka visu manu kredita naudu izsuuca visadi ''meistari'', kuri spekuleja tikai uz to, ka pec gada maja bija janodo ekspluatacija.Tagad, kad skatos ar vesu pratu, vajadzeja vienkarsi to maju ''nodot'' ekspluatacija, un pec tam ar vesu pratu lenam pabeigt, nelecot uz pannas delj terminjiem.
Un stasts nebut nav par to vai es nozeloju kredita nemsanas faktu, vai butu kadas atdosanas problemas, bet gan par to, ka rincipa tagad par tadu summu varetu uzcelt divas majas, bet bijusie trekno gadu meistari vel arvien nevar attapties no ta, ka viss maksa tik cik maksa, un ta vinju iespeja gudri runat par meisatribu un pelnisanu bija tikai delj ta ka bija attistits kreditu tirgus un visi centas iekljauties banku terminjos, lidz ar ko ari noteikti etapi celtnieciba bija japaveic noteiktos terminjos.Tagad tas ir beidzies.
Sapnis galaa, jaamostas :D
Es ar saviem meistariem runaju par konkretu darbu kas maksa konkretu summu.
Cik vini biezi nak un ka strada , ta ir vinu darisana.
Problemu nav - kaddarbs padarits un atbilst manam prasibam,
tad tiek samaksata alga.Nervi kartiba, ta teikt.
Es vienkarsi nespeju sarast tavu ''uzvilcienu'', jo viri ar kuriem runaju (manejie meistari) ir noslogoti papildus vel n tajos objektos.
Jaa , rotams privatmaju celtnieciba ir nolikta pa bremzem, tacu uz ta rekina tagad cilveki taisa vairak remontus (ieskadarbus - piemeram dzivoklos) ta ka, lai nu kam, bet istam meistaram darbam ir jabut.
Manis arakstitajam fliziniekam nav, bet tikai tapec, ka vins nespej ienemt faktu, ka tads ''makslinieks'' ka vins varetu ari stradat veicigak un par optimizetu kvadratmetru maksu.
Lai gan pielauju, gan jau ar tuksaku vederu saks ari skaidrak domat.
Kapec piedalos sada veida diskusijas?
Da taec, ka visu manu kredita naudu izsuuca visadi ''meistari'', kuri spekuleja tikai uz to, ka pec gada maja bija janodo ekspluatacija.Tagad, kad skatos ar vesu pratu, vajadzeja vienkarsi to maju ''nodot'' ekspluatacija, un pec tam ar vesu pratu lenam pabeigt, nelecot uz pannas delj terminjiem.
Un stasts nebut nav par to vai es nozeloju kredita nemsanas faktu, vai butu kadas atdosanas problemas, bet gan par to, ka rincipa tagad par tadu summu varetu uzcelt divas majas, bet bijusie trekno gadu meistari vel arvien nevar attapties no ta, ka viss maksa tik cik maksa, un ta vinju iespeja gudri runat par meisatribu un pelnisanu bija tikai delj ta ka bija attistits kreditu tirgus un visi centas iekljauties banku terminjos, lidz ar ko ari noteikti etapi celtnieciba bija japaveic noteiktos terminjos.Tagad tas ir beidzies.
Sapnis galaa, jaamostas :D
Autors:
jurgens
(212.93.97.---)
Datums: 03/12/2008 02:29
Džeki, varbūt sazvanaties un izrunājat savu problēmu, paraudat, pačīkstat utt..nevis šeit piesārņojat ēteru(hehe).
a...... šeit taču nav sūdzības.lv, vai da jel kādi citi čikstēšanas un raudāšanas portāli..
Tev mīļo cilvēk, neviens nelika, par 34ls (anomāla cena) izvēlēties flīzētāju.
Kā, pats uzsver, darbs padarīts perfekti, tātad meisters saņēma naudu par, ko bijāt vienojušies.
Nabaga celtnieki atkal vainīgi, ko nu!!!
a...... šeit taču nav sūdzības.lv, vai da jel kādi citi čikstēšanas un raudāšanas portāli..
Tev mīļo cilvēk, neviens nelika, par 34ls (anomāla cena) izvēlēties flīzētāju.
Kā, pats uzsver, darbs padarīts perfekti, tātad meisters saņēma naudu par, ko bijāt vienojušies.
Nabaga celtnieki atkal vainīgi, ko nu!!!
Autors:
plauša
(87.226.40.---)
Datums: 03/12/2008 11:55
Protams,ka būvfirmu īpašnieki izmanto krīzi-līgumi noslēgti jau pavasarī par nekrīzes cipariem.Tagad maksā celtniekam mazāk nekā bija paredzēts,jo lūk esot krīze,tikai es neticu,ka tagad bosiki aizgāja pie pasūtītāja un vienu čupiņu noskaitīja atpakaļ.
Autors:
taapat vien
(195.13.247.---)
Datums: 03/12/2008 13:17
Plauša ka nezin tad nerunā. Līgumi kas bij noslēgti pagājušo ziem vai pavasarī - tiem visiem jau ir jābūt nobeigtiem un nodotiem (ja nu vienīgi nav kaut kas MEGA (kā tilts vai bibliotēka)Vienīgie kam tagad varētu būt vairāk vai mazāk Ok ir Skonto būve (kā nekā valsts pasūtījumi birst kā no pārpilnības raga). Starpcitu nesen iub.gov.lv redzēju ka ir noslēgts papildus "līgumiņš" neparedzētiem darbiem 35 ļimu apmērā. Kaut kā par to nekur publiski nekas nav dzirdēts.
Autors:
aaaa
(---.ltnet.lv)
Datums: 03/12/2008 15:10
a: Par to flīzēšanu, pats esi vainīgs, vai tad ss.lv neeksistē. Man arī flīzēja, pilnīgākajā buma laikā par 9 Ls metrā - noflīzēja ļoti labi. Šie gan neuzņēmās flīzēt lielās 60x60cm akmens flīzes, neesot ar ko griezt - dabūju citu cilvēku. Sarunājām par 13Ls metrā, kas ir dārgi, bet noflīzēja ļoti labi.
Otru pusi mājas noflīzēju pats.
Kaimiņš arī buma laikā ņēma flīzētājus caur Aparicci salonu, pat tie flīzēja par 20-25 Ls metrā. 34Ls izklausās pēc afigennās cenas.
Iekšdarbniekus nevarēja atrast, jo tiem parasti objekts uz ilgu laiku, bet flīzētājiem darbs ir ļoti fragmentārs, un tos vienmēr varēja atrast bez probļem.
Nekāda maģija jau tur nav - biznesa aksioma - nepieņemt lēmumu no 1 piedāvājuma. Es parasti apzvanu 3-4 cilvēkus, redzu kādas ir cenas. Viens flīzētājs arī man sāka stāstīt, ka viņš taisot mākslinieciskas mozaīkas utt., koroče - paļci veijerom. Cena protams, neadekvāta par parastu flīzēšanu - uz redzēšanos, mekle'jiet citus idiotus.
Tagad vispār cenas nekur nav jāsit - apzvani vairākus, paprasi cik prasa un ir skaidra situācija, bet nu tagad viss ir riktīgi nokrities cenās. Tagad flīzēt par 10 Ls metrā tev ar rokām atrautu.
Otru pusi mājas noflīzēju pats.
Kaimiņš arī buma laikā ņēma flīzētājus caur Aparicci salonu, pat tie flīzēja par 20-25 Ls metrā. 34Ls izklausās pēc afigennās cenas.
Iekšdarbniekus nevarēja atrast, jo tiem parasti objekts uz ilgu laiku, bet flīzētājiem darbs ir ļoti fragmentārs, un tos vienmēr varēja atrast bez probļem.
Nekāda maģija jau tur nav - biznesa aksioma - nepieņemt lēmumu no 1 piedāvājuma. Es parasti apzvanu 3-4 cilvēkus, redzu kādas ir cenas. Viens flīzētājs arī man sāka stāstīt, ka viņš taisot mākslinieciskas mozaīkas utt., koroče - paļci veijerom. Cena protams, neadekvāta par parastu flīzēšanu - uz redzēšanos, mekle'jiet citus idiotus.
Tagad vispār cenas nekur nav jāsit - apzvani vairākus, paprasi cik prasa un ir skaidra situācija, bet nu tagad viss ir riktīgi nokrities cenās. Tagad flīzēt par 10 Ls metrā tev ar rokām atrautu.
Autors:
a
(---.radioswh.lv)
Datums: 03/12/2008 15:27
Nu man tur bija biski cita pieeja tam jautajumam.Ta ka flizesanas darbiem jau bija tieshs sakars ar interjera dizainu, tad ss.lv es nemaz neveru valjaa - njemu to tipu tapec, ka zinaju uz ko vins ir spejigs.Ta ka ne jau story par to ka es baigi nozeloju to ko ar vina prasmem esmu paveicis bet gan par to, ka tagad vins vairs nemaz netaisas apvainoties, ja vinjam norada uz vinja cenu.
Taja laika citi flizetaji prasija 20-22Ls/m bet tos nelaidu sava maja , jo zainaju ka man deres tikai vins.Un domaju daudzi ari neuznemtos pie skiibi uzmeistarotam sienam (rus brigade no ss.lv) likt garas flizes taisni (ne pa diagonali), ta lai nosleptu sos defektus 78 m2 redzama laukumaa + lei vel visas flizu malinjas augsa nekertos, kad staiga pa virsu un gaisas suves apstradatu, lai tas nesmerejas.
Koroce - viss bija pec augstakas pilotazas, tikai, manuprat cena nebija adekvata.Tagad vismaz dzeks neapvainojas, ja piemin cenu - vismaz tas ir progress :)
Bet nu visamz taja gadijuma nevar teikt ka skopajam (tobish man) butu jamaksa velreiz, vai kautkas japielago vai japaslepj.
Taja laika citi flizetaji prasija 20-22Ls/m bet tos nelaidu sava maja , jo zainaju ka man deres tikai vins.Un domaju daudzi ari neuznemtos pie skiibi uzmeistarotam sienam (rus brigade no ss.lv) likt garas flizes taisni (ne pa diagonali), ta lai nosleptu sos defektus 78 m2 redzama laukumaa + lei vel visas flizu malinjas augsa nekertos, kad staiga pa virsu un gaisas suves apstradatu, lai tas nesmerejas.
Koroce - viss bija pec augstakas pilotazas, tikai, manuprat cena nebija adekvata.Tagad vismaz dzeks neapvainojas, ja piemin cenu - vismaz tas ir progress :)
Bet nu visamz taja gadijuma nevar teikt ka skopajam (tobish man) butu jamaksa velreiz, vai kautkas japielago vai japaslepj.
Autors:
Anita Rušiņa
(78.84.10.---)
Datums: 03/12/2008 15:43
a
Atsūti man, lūdzu, tā labā flīzētāja tel. nr. - būšu ļoti pateicīga!!! Ceru,viņš strādā tik labi, kā rakstīji par viņu! Cik viņam var maksāt-lai nav tā, ka par daudz vai maz... Lūdzu, atsūti info uz pastu! Paldies!
Atsūti man, lūdzu, tā labā flīzētāja tel. nr. - būšu ļoti pateicīga!!! Ceru,viņš strādā tik labi, kā rakstīji par viņu! Cik viņam var maksāt-lai nav tā, ka par daudz vai maz... Lūdzu, atsūti info uz pastu! Paldies!
Autors:
a
(---.radioswh.lv)
Datums: 03/12/2008 16:24
to : Anita Rušiņa
uzrakstiju atbildi uz noradito e pastu
uzrakstiju atbildi uz noradito e pastu
Autors:
aaaa
(---.ltnet.lv)
Datums: 03/12/2008 16:38
Mīļie cilvēki, grīdu flīzēt tā, lai stūrīši būtu visi ideāli vienā līmenī nav nekāda ekstra - te pārsmieties ar jums var - tā ir absolūtākā pamatlieta flīzējot grīdu - pamatu pamats. Ja man kāds noflīzētu grīdu, kur kaut kas ķeras, nepieņemtu tādu darbu. Mans flīzētājs pēc darba pabeigšanas pats nodemonstrēja - stumj pa grīdu špakteļlāpstu ar kanti pret zemi - savienojuma vietās tā nedrīkst aizķerties. Pabrauc pa savu ideālo grīdu un paskaties, vai tā tiešām ir? Ja nav - varu iedot telefonu tam cilvēkam, kas man flīzēja, jo arī šis pilsonis darbu izdarīja perfekti, un pat buma laikā ņēma 13Ls metrā.
Autors:
Pow
(62.85.110.---)
Datums: 03/12/2008 16:42
A kā jāapstrāda gaišās grīdas šuves, lai nesmērējas?
Autors:
v_t
(78.84.44.---)
Datums: 03/12/2008 16:52
man noflīzēja par 9 ls. lāpstiņu, gan, stumdījis neesmu, bet izskatās, ka viss ir līmenī. cenu meistars nosauca pats. salīdzinot saņemto naudu un patērēto laiku, iznāca pieklājīga mēneša alga. abas puses apmierinātas.
bet 34 ls tā ir laupīšana.
bet 34 ls tā ir laupīšana.
Autors:
aaaa
(---.ltnet.lv)
Datums: 03/12/2008 17:08
Šuves ne ar ko nav jāapstrādā - parastā cementa šuvju masa vispār grīdām tiek lietota laikam tikai pie mums. Protams, ja ir pelēka vai kāda cita tumšā krāsā - uz priekšu, bet gaiša - tas ir murgs. Tikai un vienīgi epoksīda šuvju masa grīdām. Mapei, piemēram tirgo Kerapoxy flīžu šuvju masas uz epoksīdbāzes, citiem droši, ka arī ir. Šuve sanāk cieta un gluda kā stikls. Tu vari visu grīdu ar kečupu nolaistīt uz baltām šuvēm un pēc tam vienkārši ar grīdaslupatu visu smuki saslaucīt. Nepaliek NEKAS.
Autors:
aaaa
(---.ltnet.lv)
Datums: 03/12/2008 17:10
Neesmu ar Mapei saistīts nekādā veidā, bet te ir links uz izplatītāja lapu :)
[www.velvemst.lv]
[www.velvemst.lv]
Autors:
žora korņevs
(87.110.161.---)
Datums: 03/12/2008 20:10
omfg!!!!!!!!!!!! 34 lati metraa, spakteljlaapstu stumdiitaaji, veel nez kas.. pizdjec, vienvaardsakot!! man ar viens reiz, lepni smiinot , saaka divlatnieku slidinaat pa fliizeem, vai kaut kur nekjeraas...
Autors:
Anita Rušiņa
(78.84.10.---)
Datums: 03/12/2008 21:35
aaaa
Atsūti,lūdzu, tel. tam meistaram,ja vari! Man ir svarīgi, ja ir labas atsauksmes. Noderēs! :) Paldies!
Atsūti,lūdzu, tel. tam meistaram,ja vari! Man ir svarīgi, ja ir labas atsauksmes. Noderēs! :) Paldies!
Autors:
a
(81.198.241.---)
Datums: 03/12/2008 22:00
Attieciba par suvem (tapat jau sis topiks ir sen novirzits no temas ;) )
aaaa aprakstita versija ne visiem un ne vienmer deres, jo si massa, kaut ari savas funkcijas pilda, tomer nav piemerojama visos dizaina risinajumos:
1) tadelj, ka krasas tonji nav pieskanojami
2) ir piemerojama tikai spidigam (glazetam virsmam)
Mana gadijuma tika izmantots Atlas Delfin.Ar to vismaz vareja deleji saglabat matetu effektu suvem, ka ari krasas izmainjas ar sakostiem zobiem bija pienjemamas.Tiesa sim produktam, lai tas kalpotu, ir jaiet pari suvem ar otinju vismaz 2-3 reizes.Ta lai iesucas suves massa.
Pielauju, ka vienam otram no letajiem flizetajiem ari si pozicija bus atklajums, ka ari daudzas citas sikumainas nianses,kas untumainus pasutitajus dara laimigus :D
aaaa aprakstita versija ne visiem un ne vienmer deres, jo si massa, kaut ari savas funkcijas pilda, tomer nav piemerojama visos dizaina risinajumos:
1) tadelj, ka krasas tonji nav pieskanojami
2) ir piemerojama tikai spidigam (glazetam virsmam)
Mana gadijuma tika izmantots Atlas Delfin.Ar to vismaz vareja deleji saglabat matetu effektu suvem, ka ari krasas izmainjas ar sakostiem zobiem bija pienjemamas.Tiesa sim produktam, lai tas kalpotu, ir jaiet pari suvem ar otinju vismaz 2-3 reizes.Ta lai iesucas suves massa.
Pielauju, ka vienam otram no letajiem flizetajiem ari si pozicija bus atklajums, ka ari daudzas citas sikumainas nianses,kas untumainus pasutitajus dara laimigus :D
Autors:
aaaa
(78.84.177.---)
Datums: 03/12/2008 23:23
a: nu neapvainojies, bet iekams ar otiņu iet pāri katrai flīžu šuvei - nu palasi infu internetā. Tas atlas produkts vienkārši ir kaut kas uz silikona bāzes, kas hidrofobizē šuvi, resp, tā atgrūž ūdeni - ūdens kā mazi pilieniņi noripo nost.
Nu nav tas vajadzīgs, jo, piemēram, Mapei flīžu šuvotājam - visparastākajam, kas uz cementa bāzes, cik zinu vienīgajiem LV tirgū, hidrofobizējošas piedevas ir jau klāt.
Es to nezināju, bet to man pateica tas pats flīzētājs - un kad sāku pētīt, izrādās taisnība. Vispār Mapei ražo visādus brīnumus, ko citi nepiedāvā - piemēram, viņiem vienīgajiem ir pieejama flīžu līme ar nulles vertikālo noslīdēšanu - resp. uzķellē, pieliec flīzi - un tā tur arī paliek utt. Viņu produkcija gan ir padārga salīdzinoši, bet arī ne ļoti.
Un ja kas, jebkuram parasatajam flīžu šuvju ražotājam piedāvājumā ir šķidrums, kas padara flīžu šuves hidrofobas un ūdeni atgrūdošas un necaurlīdīgas, plus elastīgas. Gan Knaufam tāds ir, gan Mirai, gan citiem. Tad vienkārši ūdens vietā flīžu šuvju cementu maisa ar to zupu un lieta darīta. tādas šuves ļoti grūti nosmērēt. Bet ja virtuvē - tici man, apstrādā ar ko gribi - ar laiku tās visas paliek netīras. Ar epoksīdu šuvotāju tādu problēmu nav, vienīgā problēma, ka nebūs daudz tādu flīzēt^qju, kas uzņemsies šuvot ar epoksīdnieku, jo jāstrādā ļoti rūpīgi un precīzi - ja kaut kur kaut ko nepaspēj un masa sāk kalst, tad ir čau visai grīdai.
Par epoksidņiku uzzināju Spānijā - tur grīdas gandrīz ekskluzīvi šuvo ar tādu un tās tiešām arī pēc 10 gadiem ir tīras. Ir jau arī matēti epoksīdnieku varianti - vajag tik pameklēt. Otrkārt, ar šamiem var panākt, ka šuve ir praktiski vienā līmenī ar flīzi, ko ar cementnieku nevar izdarīt, jo mazgājot nost tāpat neliels grāvītis uz iekšu sanāk.
Nu nav tas vajadzīgs, jo, piemēram, Mapei flīžu šuvotājam - visparastākajam, kas uz cementa bāzes, cik zinu vienīgajiem LV tirgū, hidrofobizējošas piedevas ir jau klāt.
Es to nezināju, bet to man pateica tas pats flīzētājs - un kad sāku pētīt, izrādās taisnība. Vispār Mapei ražo visādus brīnumus, ko citi nepiedāvā - piemēram, viņiem vienīgajiem ir pieejama flīžu līme ar nulles vertikālo noslīdēšanu - resp. uzķellē, pieliec flīzi - un tā tur arī paliek utt. Viņu produkcija gan ir padārga salīdzinoši, bet arī ne ļoti.
Un ja kas, jebkuram parasatajam flīžu šuvju ražotājam piedāvājumā ir šķidrums, kas padara flīžu šuves hidrofobas un ūdeni atgrūdošas un necaurlīdīgas, plus elastīgas. Gan Knaufam tāds ir, gan Mirai, gan citiem. Tad vienkārši ūdens vietā flīžu šuvju cementu maisa ar to zupu un lieta darīta. tādas šuves ļoti grūti nosmērēt. Bet ja virtuvē - tici man, apstrādā ar ko gribi - ar laiku tās visas paliek netīras. Ar epoksīdu šuvotāju tādu problēmu nav, vienīgā problēma, ka nebūs daudz tādu flīzēt^qju, kas uzņemsies šuvot ar epoksīdnieku, jo jāstrādā ļoti rūpīgi un precīzi - ja kaut kur kaut ko nepaspēj un masa sāk kalst, tad ir čau visai grīdai.
Par epoksidņiku uzzināju Spānijā - tur grīdas gandrīz ekskluzīvi šuvo ar tādu un tās tiešām arī pēc 10 gadiem ir tīras. Ir jau arī matēti epoksīdnieku varianti - vajag tik pameklēt. Otrkārt, ar šamiem var panākt, ka šuve ir praktiski vienā līmenī ar flīzi, ko ar cementnieku nevar izdarīt, jo mazgājot nost tāpat neliels grāvītis uz iekšu sanāk.