UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
praktizejosajiem
Autors: arm (87.110.231.---)
Datums: 25/12/2008 23:43

es te taadaa kaa nnesaprasanaa!kaaiespeejams nosaukt kaut kaadu cenu par m2,m3 utt.,ja neesi redzeejis objektu dabaa.tas tacu murgs.tu jau pat taami normaali sastaadiit nevari jau sacakareetam darba laukumam,paprasiisi piem.par fliizeesanu 7 par m2.,bet tur sienas 5cm surpu turpu.paprasiisi 15 pasuutiitaajs acis iepletis m2 tacu iet tik un tik.es rekinu aptuvenaas cilveekstundas,tad piemetu cenu par visu darba apjomu.padalieties piredzee.mani pagaidaam saads apreekins nav pieviilis.pasaku pasuutiitaajam ceniku par visu darba apjomu reizeem sanaak pakauleeties,bet tas jau pieklaajas pie lietas.

Re: praktizejosajiem
Autors: einars (81.198.173.---)
Datums: 26/12/2008 00:24

vispar pareiza pieeja.es taapat aprekinu savus darbus.ja lielaaks objekts ar dazaadiem darbiem(kompleks dzivokla remont) tad es izskrienu veel ar aciim cauri un piemetu kautko klaat pie taames.vienmeer atrodas visaadi siikumi kuri itkaa neredzmi,bet tik daudz laika aiznem.

Autors: drumer (87.110.8.---)
Datums: 27/12/2008 13:27

Tas ir tāpat kaa pirkt kaķi maisaa,sastaadot taames es braucu uz objektu ,un tikai tad,risinaas jaut .kaads budžets utt.ja tas mani neapmierina -neķeros klaat un savu laiku neteereeju,un taames pa kreisi un pa labi nedalu ,tas tomeer ir darbs nevis ha-ha!

Autors: einārs (87.110.163.---)
Datums: 27/12/2008 19:07

nu neviens jau tev neliek uzreiz ar tāmēm svaidīties.pasāsta summiņu un redz vai sanāks vai ne.protams vienmēr jautā kas un cik,bet tapēc jau ir meistars lai mācētu sevi pārdot.ne?

Autors: žora korņevs (87.110.161.---)
Datums: 27/12/2008 22:05

biezhi ir taadi varianti, kaa "es jums maksaaju 4.50 Ls m2 par regjipsi+nokraasoshanu " un vsjo. un duracinji pashii par taadaam cenaam. kvalitaate tur ,protams, ir peedeejaa vietaa.

Autors: Ambrosio (---.btv.lv)
Datums: 27/12/2008 22:40

Vai meistari var atklāt, kāda summa normāli strādājot mēnesī viņiem šķiet adekvāta un apmierinoša?

Autors: jurgis (212.93.100.---)
Datums: 27/12/2008 23:43

Normāla summa būs tāda, ja par celtnieku domās, kā par cilvēku nevis kā par sugu.
Redz celtniekam ir pašam jāparūpējās par darba atrašanu par instrumentiem, lai darbu varētu veikt, auto kurā varētu šos instrumentus ievietot, telefonu par kuru sazināties ar klientu, par nodoķļiem pensijai, nedodievs par veselību(kas parsti ir visiem poh.. paskatatoties kā viņi rij tos putekļus slīpēšanas, Lietus vai sniegs, sals vai nežēliga saule).Par māju un ģimeni nepieminēšu.
Gan jau tie, kas sēž savos krēslos un čīkstēšanu cik viņam maza alga nav padomājušī par to kāpēc tā tāda ir. Tāpēc, drošī kad visu jums iedod rokās jums ir tik jāatvelk sava pakaļa līdz darbam.
Ja cenas noteiks saimnieks nevis vispārēji pieņemtās lietosim, tad droši, kad arī kārtīgu celtnieku nebūs. Tad varēsit visus apsaukāt un zākāt.
Pirms izvēlaties celtnieku lūdzu pajautājiet vismaz viņa iepriekšējos objektus, varbūt samelos, bet vismaz tad darba gaitā pasekojat viņa darbībām, ja jūtat kad iet tūtā, tad triecat ratā nevis atļaujat pabeigt.
Drīzumā uztaisīšu pašreizējo SS.lv celtnieku cenu apkopojumu par dažādiem darbiem.

Datums: 28/12/2008 00:31

Jurģi, nemudri, paļcem pokaži - nosauc kādu konkrētāku diapozonu pēc savām domām, nevis sāc taisnoties potenciālajam uzbrukumam par pārāk lieliem ienākumiem. Es pats strādāju sev (ne celtniecībā), zinu, ka ir gan pasūtījumu meklēšana, gan nodokļi, gan auto, gan darba rīki utt.

Vai kāds meistars var pateikt, cik pēc viņa uzskatiem būtu normāli un adekvāti nopelnīt mēnesī (ja sezonāls darbs, tad gadā) par labu strādāšanu un labu kvalitāti. Šaubos gan, vai te ss.lv apkopojums būs vietā - man liekas, ka tur vairāk nemeistari ganās. Mani interesē tieši meistaru domas.

Datums: 28/12/2008 00:44

aizej uz celtniecības firmu un uzprasi pirmajam kas ar ķerru tev pretī brauc.viņš tev pateiks cik grib nopelnīt.

Datums: 28/12/2008 00:57

Nu, *#!%#, arī Einārs lasīt nemāk un sakarīgi atbildēt uz vienkāršu jautājumu par sevi kā meistaru. Kāds sakars pirmajam, kas ar ķerru brauc pretī, ar manu jautājuma objektu? Es gribēju uzzināt meistaru pašnovērtējumu, nevis melnstrādnieku slapjos sapnīšus. Atbilde - "jo vairāk, jo labāk" neder, jo tā ir visiem lieliem gribuļiem, ieskaitot mani :) Godīgi sakot es nesaprotu - daudzi te sūdzās par sliktajiem vergturiem, kuri negrib neko maksāt, bet paši nav spējigi pateikt, cik būtu tie adekvātie ienākumi mēnesī, ar kuriem nevarētu sevi pie vergiem pieskaitīt.

Datums: 28/12/2008 01:01

nevis nevr pateikt,bet negrib.

Datums: 28/12/2008 01:09

Varbūt tomēr atradīsies kāds drosmīgs meistars, kurš varētu atbildēt uz manu jautājumu, kas acīmredzot satur īpaši slepenu informāciju? Būs liels paldies no manis - tiesa tas ķešā neskanēs, vēderā neburbuļos un par to pat kaķi nesprāgst :)

Autors: žora korņevs (87.110.161.---)
Datums: 28/12/2008 07:10

normaals atalgojums ,straadaajot par cenaam, kas arii treknajos laikos skaitiijaas pasuutiitaajam patiikamas, var nopelniit 1000 ls meenesii. nesen taisiiju vienu dziivokli, biju palaidis cenas krietnaak zemee, sanaaca videeji 700 meenesii. domaajams , ka 800 ls buutu ok pashreizeejos laikos, bet nu ,izskataas, ka grib nospiest uz kaadiem 200(spriezhot peec dikteetajiemm izcenojumiem) un cilveeki, tak ar mieru straadaat, neko citu jau neizdariisi.
ja kaads breec ,ka par daudz, tad man veel no taa jaamaksaa nodoklis, lai ,tipa,pensija buutu, jaapeerk instrumenti shad tad.

Autors: jurgis (212.93.97.---)
Datums: 28/12/2008 12:39

Nu labi meiģināšu, bet piebildīšu, kad esmu IK(induviduālais komersants)
Auto 230ls (ieskaiti 100 kredītu, 30ls apkopes, 100 degviela)- tie kas strādā zinās, kad ar vienu auto nevar braukt mūžīgi un 100ls mēnesī takā būtu normāli iegādei.
Telefons+internets 30- 40ls Bez tā diemžēl nevarēsim iztikt.
Instrumenti 50ls mēnesī,nolietojums un iegāde, atiecināms uz manu darbu.
Pašreklāmā tērēju aptuveni 80-100ls gadā.
Būtu jau labi mēnesī kādus 150 ls samaksāt nodokļos.
Gan jau, kad kautko piemirsu, bet nu tā tas izskatās. Lai es sevi varātu saukt par celtnieku, man būtu vajadzīgi 480ls mēnesi, tikai darba vajadzībām. Un ja tam visam piemetam klāt vēl kādu skolotāja uz pilnu slodzi, vai policista uz pilnu slodzi algu izdīvošanai un ģimenes pabarošanai, tad jau kopā arī sanāktu šie jaukie 800ls kas būtu tīri pieņemama summa - ja es to varētu nopelnīt patstāvīgi katru mēnesi.
Jau jūtu ka visi te brēks........

Autors: spk (87.110.136.---)
Datums: 28/12/2008 13:06

Ļoti muļķīgs jautājums, katrs cilvēks ir savādāks, ar savām vēlmēm, materiālo stāvokli u.t.t. ir tādi, kuriem no 500 vēl pāri paliek, gan arī tādus, kam samazinājums no 3K uz 2K izraisīja pamatīgu finansiālo krīzi un depresiju. Vieniem vajag vakarā ieiet pirtiņā, pēc tam ieņemt bik pāsbrūvēto un pašaudzēto, un dzīve skaista. Tiem otriem vajag "krasivo tusovatsa".
Un nevajag pārprast, katram savs. Ja tēls ir spējīgs noorganizēt sev daudzK ienākumus mēnesī - uz priekšu. Un nevajag lietot debīlus terminus kā "pienākas", "vajadzētu", "jāsaņem", "izdzīvotu", "jānomaksā nodokļi :)" u.t.t., tiem nav nekāda sakara ar tirgus ekonomiku, it sevišķi celtniecības nozarē.

Datums: 28/12/2008 14:17

nu man par degvielu sanāk mazliet vairāk.un kas tad tev no tiem 800ls paliek pāri? man vajag vairāk.

Autors: v_t (78.84.44.---)
Datums: 28/12/2008 15:24

nekāda lielā brēkšana nebūs.

"Lai es sevi varātu saukt par celtnieku, man būtu vajadzīgi 480ls mēnesi, tikai darba vajadzībām." - un es gribētu, lai manu celtnieka titulu apmaksā pasūtītājs. pieticīgi gan, vaiziniesko!

skolotāja darba devējam ir pilnīgi pie vienas vietas kā šis tiek līdz darba vietai. ar trmvaju vai zirgu, pofig.

600 ls/gadā štrumiem - katru mēnesi pa dzērumu kāds štrums jāpazaudē, tad viss saprotams.

šis te man patika: "Normāla summa būs tāda, ja par celtnieku domās, kā par cilvēku nevis kā par sugu."

karoče pasūtītājam (pieņemsim, tam pašam skolotājam) jānopelna priekš
1. celtnieka titula
2. celtnieka un viņa ģimenes labās dzīves
3. pašam priekš sevis.

un tad ir daži varianti:
1. ielīst kredītos
2. aizmirst par celtniecību
3. būvēties pašam.

Autors: jurgis (212.93.97.---)
Datums: 28/12/2008 15:38

Tā jau ir V-T nesāc raudāt vēl nabadziņš..
Tātad štrumiem 600ls gadā Tev laikam liekas, kad ar vienu rullīti un otiņu var krāsot mūžīgi. Viena urbjmašīna maksā cik zini- Viņa ar nedarbojas mūžīgi.
ripzāģis- tavās domās nav vajadzīgs. Lāzernivelieris- Tas domāts lai tavu māju varētu apstarot laikam ne.. Paskaties cik tāds maksā.. Es varētu turpināt un turpināt... un protams instrumentiem apkopes un jauni loriņi nafig nau vajadzīgi.
Loģiski, kad māju būvēt nav vienkāršī un ne katram tas ir izdarāms. kā mums te visi bij iedomājušīes, normāli māju būtu jābūvē gadiem nevis par 6 mēnešiem.
Tev uzdevums, aizej un pajautā cik tavs mīļais priekšnieciņš uz tevīm tērē pa gadu un tad tu varbūt sapratīsi starpību starp apgrozijumu(saņemšanu) un tīro peļnu.
Laimīgu Tev jauno gadu..

Datums: 28/12/2008 16:08

pilnīgi piekrītu,ka skolotāji saņem algu negodīgi zemu,bet tā jau nav celtnieku vaina,ka valdība nerūpējas pas skolotājiem,policistiem utt.un labi štrumi maksā nežēlīgi dārgi,tas tiesa.

Autors: spk (87.110.136.---)
Datums: 28/12/2008 16:27

einārs, savukārt valdība tev vienmēr pierādīs, ka nespēj parūpēties par skolotājiem tāpēc, ka tu nesamaksā nodokļus, līdz ar to malējais būsi tu. Lai piekāstu valdību, turpini nemaksāt nodokļus, bet taisi remontu skolotājiem par puscenu, un būsi sociālo misiju izpildījis.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  ********  ********        ** 
  **  **    **   **   **        **              ** 
   ****      ** **    **        **              ** 
    **        ***     ******    ******          ** 
    **       ** **    **        **        **    ** 
    **      **   **   **        **        **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727