UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Daži jautājumi par pirts būvniecību
Autors: pirtnieks (80.232.164.---)
Datums: 15/01/2009 16:24

Esmu nolēmis pārbūvēt saimniecības ēku par pirti un radās daži jautājumi.
1) Siltumizolācija zem dēlēm likt parastu vati un pāri foliju, jeb speciālo vati ar foliju, tad sanāk tur kur ir laktas nebūs folija.
2) Pirts krāsni domāju likt ar kurtuvi no atpūtas telpas, lai apsilda arī atpūtas telpu. Vai sienu ap kurtuvi mūrīt vienā ķieģeļu kārtā, vai divās, lai būtu droši un maksimāli apsildītu atpūtas telpu.
3) Gatavām pirts krāsnīm ir ūdens uzsildes tvertne, vai kāds nav mēģinājis pielikt cirkulācijas sūkni un pievienot radiatoru un boileri. Protams izdarīt to var bet vai katls līdz 12m3 var pavilkt.

Re: Daži jautājumi par pirts būvniecību
Autors: EjTakTu (78.84.58.---)
Datums: 15/01/2009 18:38

A priekš kam pirtī dēles, parastā vate un laktas?

Autors: eka (84.237.150.---)
Datums: 15/01/2009 19:46

Es savā pirtī starp vadulām liku akmens vates plāksnes .Foliju pēctam klāj pāri visām vadulām un vatei.Savinojumu vietās foliju salīmēju ar folijas līmlentu.Tad liek 10mm bieza līstiņas (gaisa širkārta )lai apšuvuma dēles neskartos pie folijas.

Autors: Didzisp (78.84.125.---)
Datums: 15/01/2009 20:21

eka pilnīgi pareizi saka par konstrukciju. Vai likt atsevišķu foliju, vai foliju ar papīru, vai vati jau ar foliju nav butiski, galvenais ir pareiza konstrukcija. Krāsns konstrukcijai arī var būt dažādi varianti, bet jarēķinās ar ūdens sasalšanu. Diez vai palīgmāju visu ziemu kurināsi un jāparedz iespeju izlaist ūdeni no sistēmas, bet jo tā sarežģītāka, jo lielākas problēmas. Man palīgmājā nākas, pienākošās ūdens trubas, pat izpūst ar saspiestu gaisu . Es gan neieteiktu visu sarežģīt ar cirkulācijas sūkņiem un citiem pribambasiem. Ūdens ļoti labi cirkulē arī bez sūkņa.
Ļoti būtiska ir ventilācija. Gaisam jāieplūst pērtuvē gar pirts krāsni(vislabāk zem tās) un janosūc pie krāsnij pretējās sienas pie pašas grīdas.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.