UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Radiatori
Autors: Kasparsons (---.gnt.lv)
Datums: 15/11/2004 12:18

Probleema sekojosha: radiatoriem augshejaa dalja karsta, apaksheejaa auksta, peec visa spriezhot -gaiss, bet caur atgaisoshanas atveri naak tikai uudens bez gaisam. Kaada vareetu buut probleema ??

Re: Radiatori
Autors: veezitis (195.13.175.---)
Datums: 15/11/2004 12:42

Ļoti lēna ūdens cirkulācija caur radiatoriem. Cēloņi var būt dažādi:
Ja Jums ir sava apkures sistēma, varētu būt aizsērējis filtrs.

Re: Radiatori
Autors: Kasparsons (---.gnt.lv)
Datums: 15/11/2004 12:53

Dziivoju daudzziivoklju maajaa 9.staavaa, pagaajusho ziemu taads defektinjsh nebija

Re: Radiatori
Autors: veezitis (195.13.175.---)
Datums: 15/11/2004 15:57

Daudzdzīvokļu mājā iemesli lēnai cirkulācijai var būt vairāk kā individuālai apkures sistēmai. Vispirms vajadzētu noskaidrot, vai kaimiņu dzīvokļiem ,kuri pievienoti pie tā paša stāvvada, arī ir par maz siltuma. Visdrīzāk Jūsu mājai ir viencaurules sistēma ar apakšējo sadali, t.i. no pagraba pa vienu cauruli cauri visiem dzīvokļiem siltums iet uz augšējo stāvu, kurā tā pati caurule pagriežas un caur citām istabām iet uz leju atpakaļ uz pagrabu. Ja ir piesērējuši radiatori, tad garāmejošā caurule ir karsta, bet radiatori tādi kā Jums. Ja lejupejošajā atzarā radiatori ir par vēsu, tas norāda, ka kopējā plūsma ir pārāk maza. Iemeslu var būt daudz- sākot ar pārāk droselētu stāvvadu līdz nepareizi pievienotam radiatoram kādā no dzīvokļiem uz stāvvada. Varbūt kādā dzīvoklī vasarā ir mainīti radiatori? Tad visdrīzāk iemesls meklējams tur.Tagad jau daudzi uzskata sevi par lieliem speciem siltumapgādē un ir redzēti visādi brīnumi. Pareizāk būtu, ja iemeslu Jūsu radiatoru nesilšanai meklētu atbildīgais par siltumapgādi Jūsu mājā.

Re: Radiatori
Autors: kasparsons (---.gnt.lv)
Datums: 15/11/2004 17:17

paldies veeziiti

Re: Radiatori
Autors: Armands (---.100.159.home.M1.0.lan.mits.lv)
Datums: 19/11/2004 20:01

Ja gribi, lai tev pareizi dod padomu, tad izstāsti visu līdz galam. Tu neesi pateicis, ka Tev radiatoriem ir termoregulētāji, kas iespējams kaut kā ietekmē Tavu problēmu. Tu esi 9 stāvā no 9, Tev ienāk karsts un uz astoto stāvu no tevis arī aiziet karsts. Tava radiatora augšējā daļa visā radiatora garumā ir karsta, bet apakšējā pilnīgi augsta. ja gribi, lai tiešām Tev palīdz, dod precīzu informāciju. Tauta, speci, palīdziet viņam, Kasparsons ir labs džeks, ļoti feins draugs un mīļš vīrs, kurš sievai un gaidāmajam bebītim grib siltumu mājā. Palīdziet rast pareizo risinājumu

Re: Radiatori
Autors: veezitis (195.13.175.---)
Datums: 20/11/2004 11:04

Pateicoties Armandam, tā problēma kļūst daudz skaidrāka.
Vaina meklējama termoregulatora vārstā( termoregulators sastāv no regulējošās galvas un vārsta), kas parasti piemontēts radiatorā ienākošajā caurulē augšpusē vai atplūdes vārstā, kas iemontēts no radiatora izejošajā caurulē apakšā un domāts kā noslēgelements un plūsmas regulators.
Ja radiatori ar termoregulatoriem bija aprīkoti arī iepriekšējās apkures sezonās un nekādu problēmu nebijā, tad ir vai nu ieķēries termoregulatora vārsts gandrīz aizvērtā stāvoklī, vai termoregulators ir piesērējis, vai arī radiatora atpakaļgaitas vārstā ir kautkādi gruži.
Lai pārbaudītu termoregulatora vārstu, ir jānoskrūvē regulējošā galva un jāpārbauda, vai brīvi staigā vārsta štoks( mazs cilindrisks stienītis pašā vārsta centrā).Pirms galvas atskrūvēšanās to vajag pagriezt pret pulksteni līdz galam (max temperatūra).Vārsta štokam brīvi jāstaigā 2-3 mm, pie tam to iespiežot iekšā un palaižot vaļā, tam pašam jāizlien ārā. Ja štoks ir iekšā, tad vārsts ir ciet. Ja vārsta štoks brīvi nestaigā, tad var ar mazu āmuriņu pa to viegli paklapēt. Ja vārsta štoks ir ārā, tad vārsts ir pilnīgi atvērts un radiatoram ir jāsāk silt normāli.
Ja, noņemot termoregulatora galvu, izrādās, ka štoks ir ārā un brīvi kustas, bet radiators nesilst, tad jāpārbauda atpakaļgaitas vārsts izejošajā caurulē. Vārstam parasti ir uzskrūvējams vāciņš, ko var droši noskrūvēt, ūdens nenāks. Zem vāciņa ir regulējošā skrūve- sešstūris, ar kuru regulē plūsmu.Viencaurules sistēmai parasti vārsts ir pilnīgi atvērts, ja tā nav, tad atskrūvējiet pret pulksteni pilnīgi vaļā.
Ja radiators vēl nesilst, tad varētu būt gruži termoregulatorā.To var pārbaudīt šādi. Pilnīgi aizver atplūdes vārstu aizejošajā caurulē, aizver termoregulatoru (Vārsta štoks iespiest līdz galam) un, pieliekot trauku, atver radiatora atgaisotāju. Iztek nedaudz ūdens un apstājas. Ja tagad atveram termoregulatoru, tad ūdens plūsmai krasi jāpieaug.Šo darbu labāk darīt divatā.

Re: Radiatori
Autors: Armands (---.100.159.home.M1.0.lan.mits.lv)
Datums: 20/11/2004 21:56

Sveicināts Veeziti! Kaspars tikai pirmdien izlasiis tavu skaidrojumu. principā sapratu Tavu domu< paldies par padomu. Taču šajā sakarā Tev gribu jautāt - Sākšu ar to, ka Kaspars īsti nezin, kā bija pagājušo sezonu, jo dzīvokli nopirka tikai vasarā, bet iepriekseejais saimnieks apgalvo, ka viss silis labi. Tad izlasot Tavu skaidrojumu nesaprotu, vai tiesaam iespeejams, ka taa kaite notiek ar visiem 4 radiatoriem, jo visiem 4 ir taa probleema. Es saprotu viens aizseereeja, bet visi?

Re: Radiatori
Autors: Armands (---.100.159.home.M1.0.lan.mits.lv)
Datums: 20/11/2004 22:02

Jaa, Veezit, kaa noprotu, Tu sajaa lietaa neesi nekaads amatieris, bet gan profesionaalis. Ja tik tiesaam taa, varbuut Kaspars var ar Tevi sarunaat, vienoties par samaksu un Tu reāli vari noveerst so lietu. Ja taa, tad dod zinju, tad jau pasi tiksiet galaa un vienosieties. Vins ir Mezciemaa

Re: Radiatori
Autors: Kasparsons (---.gnt.lv)
Datums: 23/11/2004 10:09

Pameegjinaaju Veeziit visu peec tavas instrukcijas, bet , rezultaata nav, radiatoriem augspuse ir ljoti karsta, apaksheejaa dalja tikai remdena. Aizskruuvejot gan termoregolatoru gan izejosho cauruli, es caur atgaisoshanas ventili izlaidu uudeni, tas izteceeja nedaudz, atgriezu termoregulatoru vareeja dzurdeet kaa saak pluust uudens, peec tam atgriezu valjaa apaksheejo, izejosho trubu , bet nekas nemainaas, un shii probleema ir visos radiatoros, divo shii atshkjiriiba ir mazaaka , bet abos paareejos krasi atshkjiraas. Izejoshais vads ir ariii remdens, kas tieshi naak no radiatora. Probleema jau laikamir kaut kur pashaa radiatoraa, jo izejoshajaa truba kas ir aiz taas droshiibas caurules( taa kura nodroshina cirkulaaciju , ja es gadiijumaa aizgriezhu t-regulatoru) arii ir karsta.
Kaads veel var buut risinaajums???

Re: Radiatori
Autors: veezitis (195.13.192.---)
Datums: 23/11/2004 10:57

Labdien, Kasparson! Atsuuti man uz veezitis@#$%&inbox.lv savu telefonu, sazināsimies, acīmredzot jāapskata uz vietas.

Re: Radiatori
Autors: jsna (---.zm.gov.lv)
Datums: 23/11/2004 11:22

Neesmu šajās lietās speciālists, tomēr šķiet (īpaši izlasot pēdējo Kasparsona komentu) ka problēma ir tieši šajā ventilī. Ja nekļūdos tad daudzdzīvokļu namos apsildes sistēmas pamatprincips darbojas tieši uz apkures trubu caurplūdes regulēšanu izmainot trubu diametru. Respektīvi pienākošā un aizejošā truba ir vienāda resnuma, bet pārplūdes nodrošināšanai (tā kura nodrošina cirkulāciju ja t-reg.aizvērts) ir ar mazāku diametru. Ievietojot sistēmā t-reg. pienākošās trubas diametrs (caurplūde) tiek samazināts, tādejādi karstais ūdens izvēlas pārplūdes ceļu un tikai neliela daļa karstā ūdensieplūst radiatorā, sasildot tikai daļu ( augšējo ) radiatora.
Nezinu vai mani spriedelējumi ir pareizi :) , bet iedomājos ka tā varētu būt.

Re: Radiatori
Autors: Rx (---.ardi.lv)
Datums: 23/11/2004 14:07

Kasparsonam.Liekas ka darbībā, vai aprakstā, kas darīts 23/11/2004 10:09, ir kļūdas:Termoregulatoru un izejošo cauruli atgaisojot sistēmu NAV JĀAIZSKRŪVĒ ! be ventiļiem jābūt vaļā! Tikai tad ūdens spiediens izspiež gaisu! Tad jāatver atgaisošana un jāizlaiž gaiss un kāds daudzums ūdens- jo arī tad var nākt gaisa burbuļi.


Re: Radiatori
Autors: atis (81.198.55.---)
Datums: 23/11/2004 16:50

Kā var novērst skaņu nākošu no radiatoriem ? Komunaļņikā ir siltummezgls. Ir ielikts Willo sūknis ,kuram ir lielāki decibelli. Izolējām sūkni ar gumijas starplikām ,stāvvados sākumā ielikām antivibrācijas caurules,bet nākošā skana joprojām pastāv-griezīga un pretīga ar skaņas stipruma sadalījumu dažadās telpiskās vietās.
Vai kāds ir licis speciālos kompensatorus skaņas slāpēšanai un par cik samazinās skaņas stiprums (Rīgas firmas nezin ,internetā neatradu).Daži iesaka likt sūkni ar frekvenču mainītāju ,lai novērstu spiediena starpību ,citi stāvvadu balansēšanu ,termogalvu vārstu maiņu,.Varbūt kāds ir novērsis šo noklusināto problēmu?

Re: Radiatori
Autors: Rx (---.ardi.lv)
Datums: 23/11/2004 17:35

Willo sūkņi neatšķirās decibeliem, bet ar griešānās jaudu! Ja tā ir tik liela, ka plūstot pa caurulēm nāk skaņa, tad tas nav pareizi- plūsmas nav sabalansētas- tas ir, nav salāgots plūsmas ātrums ar cauruļu diametru! Protams, daudzi cenšās likt tievas caurules, kas lētāk maksā, un uzlikt jaudīgu sūkni, kas tik pumpē...Bet lai nodrošinātu noteiktu siltuma jaudas padevi, jāpadod noteikts karstā ūdens tilpums. Var būt nav sabalansētas plūsmas- vienā zarā ātri nomainās karstais ūdens, otrā- lēni. To arī būvējot jāņem vērā, lai regulēšana būtu vieglāka- tapēc arī jauno tipu radiātoros-konvektoros- ir plūsmas ierobežotājs- uzstāda apakšā, radiatora izejā, ko ieregulē tā, lai visiem būtu labi...
Vēl, ja siltuma nesēja temperatūra maza, ar jaudīgu sūkni cenšās visu darīt, lai radiatoru ieejas ūdens siltums būtu vienāds ar izejas, kas nodrošinātu maksimālo siltuma atdevi no attiecīgās konstrukcijas radiatora.Es domāju ka tas troksnis var rasties arī no vecā tipa ventiļiem, kuriem piespiedējs brīvi karājas, un pie lielākas plūsmas tas sāk vibrēt, kā dažreiz atgriežot vecā tipa krānus (jaunos es saucu par lodveida).Frekvences maiņa ir tā pati jaudas maiņa, jo frekvence, ar kādu rotē sūkņa rotors ir atkarīga no jaudas un slodzes.Spiediena starpība ir tieši proporcionāla jaudai, un bez spiediena starpības sūknis nebūs sūknis!
Neesmu spec, bet tā kā pats konstruēju sev apkuri, tad daudz lasīju....interesējos. Nosakiet, vismaz, no kurienes nāk tā skaņa!

Re: Radiatori
Autors: praktiķis (195.62.156.---)
Datums: 24/11/2004 08:58

Rx sākums pareizs,domas beigās kļūda:sūkņa apgriezienu skaits nemainās-to var tikai pārslēgt ar slēdzi/parasti uz sūkņa, Willo/.Tas ir atkarīgs arī no izmantojamās elektrības frekvences/esošā 50hz/.Apgriezienus var mainīt,izmantojot ,kā te teica,"frekvenču mainītāju".Ieteikums:ja troksnis,ko rada sūknis,mainās pārslēdzot Willo sūkņa apgriezienu slēdzi,tad ir vērts domāt par frekvences mainīšanu,ja nemainās,vai mainās maz,tas ir garām.Praksē ir nācies šāda iemesla dēļ sūkni pievienot ar mīkstajām caurulēm,bet ne tieši pie metāla.

Re: Radiatori
Autors: Kasparsons (---.gnt.lv)
Datums: 24/11/2004 09:04

Ar atgaisoshanu nav probleemu-jo kaa atgaiso to es zinu ;)
tas jau tika dariiits pirmkaart, bert efekta nebija , gaiss radiatoros nav.Probleema jau nav vienaa, bet visos radiatoros

Re: Radiatori
Autors: Rx (---.ardi.lv)
Datums: 24/11/2004 10:05

Nez kā ar to kļūdu, bet ar slēdzi maina sūkņa jaudu, un pie slodzes apgriezienu skaits nav sinhrons 50Hz, bet mazāks. Palielinot jaudu, apgriezieni pieaug, un tuvojas sinhronismam. protams, mainot frekvenci tīklā arī apgriezieni mainīsies.

Re: Radiatori
Autors: praktiķis (195.62.156.---)
Datums: 24/11/2004 17:44

Ļoti pareizi!Sūkņa jauda ir atkarīga no lāpstiņu profila/nemainās/un apgriezienu skaita ,nejau 50 apg.-tā ir barojošā tīkla frekvence.Ar slēdzi maina dzinēja/ierobežo vada diametrs/ vada uztīšanas novietojumu, līdz ar to apgriezienu skaitu,atbilstoši jaudu-sūkņa ražību.To pašu var izdarīt ar barojošā sprieguma frekvences maiņu,tikai lielākās robežās.

Re: Radiatori
Autors: Rx (80.81.49.---)
Datums: 25/11/2004 14:13

Lasot uzmanīgāk "sinhrons 50 Hz" , tas protams nenozīmē 50 apgr.! Maiņstrāvas dzinēju darbības galvenais fizikālais moments ir rotējošais magnētiskais lauks, kuru mākslīgi "šajā gadījumā" rada ar kapacitāti nobīdes tinumā .Rotoram rotējot tas bezslodzes gadījumā nonāk "sinhronismā, un apgriezienus vairs nepalielina. Vienfāzes motoriem apgriezienu skaita maiņa nav vienkārša. Protams var jau būt WILLO sūkņos ir kāda speciāla metode (ar tinumu uztīšanas viltībām). Tad sorry.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  ********  **     **  ******** 
 **     **     **     **        **     **     **    
 **     **     **     **        **     **     **    
 **     **     **     ******    **     **     **    
 **     **     **     **         **   **      **    
 **     **     **     **          ** **       **    
  *******      **     ********     ***        **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727