UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Karstā ūdens cirkulācija
Autors: slēpnis (81.198.239.---)
Datums: 21/02/2009 23:11

Gribu ieviest tādu padarīšan, lai nebūtu jāgaida, kad siltais ūdens pa caurulēm nonāks no boilera līdz krānam, bet apstājos pie sūkņa. Kur tādus nopirkt , jo tur tak neliks tos pašus, kas apkures sistēmā. Tas būtu kā ar lielgabalu pa odiem. Bet ko liek tādos gadījumos?

Re: Karstā ūdens cirkulācija
Autors: z (87.110.151.---)
Datums: 22/02/2009 00:35

nekāda Amerika par jaunu nav jāatklāj, ir jādodas uz veikalu un jāiegādājas speciāli karstā ūdens recirkulācijai paredzēts sūknis...

Re: Karstā ūdens cirkulācija
Autors: aaaa (87.110.142.---)
Datums: 22/02/2009 00:42

Lielgabals pa odiem šoreiz sanāks pretējā virzienā, jo apkures sūkņi ir krietni lētāki par siltā ūdens cirkulācijas sūkņiem. Obligāti ņem to, kas ir progammējams pēc laika. Resp., lai var uzlikt, ka pa nakti sūknis lieki nedzenā silto ūdeni uz riņķi, un dienas vidū arī ne. Wilo, piemēram, Grundfosam laikam arī tādi ir un maksā tikai nedaudz dārgāk par tiem, kas ir bez programmēšanas iespējām. Bet ja godīgi, šitais tikai nevajadzīgi sadārdzina lietas. Privātmājā itin labi var iztikt bez tās recirkulācijas - liec vienu cauruli un lieta darīta. R-eiropā principā reti kur privātmājās liek recirkulāciju - parasti tikai sabiedriskās ēkās. Daudz lētāk ir pagaidīt 20 sekundes līdz tek siltais ūdens nevis visu laiku zaudēt uz cirkulāciju ievērojamas summas. Man ar tā ir uztaisīts, bet to sūkni reāli iekšā neslēdzu, ja taisītu otrreiz, nekad to recirkulāciju vispār neliktu.

Re: Karstā ūdens cirkulācija
Autors: z (87.110.151.---)
Datums: 22/02/2009 07:32

programmējamais sūknis gan ir lieka naudas tērēšana, pa nieka trīs latiem var iegādāties laika releju, kas to sūkni ieslēgs vajadzīgajā mirklī.

Re: Karstā ūdens cirkulācija
Autors: slēpnis (---.lnt.lv)
Datums: 22/02/2009 11:29

Jā, hmm, paldies par viedokļiem. Nebiju domājis, ka tik dārgi tie sūkņi. Vēl apsveru tā visa vajadzību. Jāpaskatās pa autoveikaliem, daudziem autiņiem ir tosola recirkulācijas sūkņi. Varbūt tie der, ja spiediens atbilst? A enerģijas patēriņu es biju domājis vienkāršāk risināt. Sūknis lai ieslēdzas ar kādu no kustības sensoriem virtuvē vai hauzītēs. Vai kaut vai līdz ar gaismu. Tagad vienkārši jāizštuko vai vajag, lai var dubultās trubas ielikt. Vienkārši ir viens liels boileris uz 2 stāviem. Nesanāk pat 20sekundes gaidīt, labi ja 10. Bet cilvēkam jau nekad nav labi un gribās ko uzlabot:) Tas patiesībā nav nemaz tik slikti, tikai nevajag pārspīlēt. :)

Re: Karstā ūdens cirkulācija
Autors: aaaa (87.110.142.---)
Datums: 22/02/2009 12:01

Apkures sūknis no siltā ūdens sūkņa atšķiras ļoti būtiski ar to, ka apkures loks ir noslēgts un nekāda skābekļa tur nav, līdz ar to arī korozijas nav. Siltais ūdesn, savukārt, ir visu laiku svaigs un parastais autiņa vai apkures sūknis nosprāgstot in "no time", jau sen tas ir pārbaudīts. Siltā ūdens sūknis ir no citiem materiāliem, cik var saprast un arī izturīgāks, līdz ar to dārgāks. Man ir Wilo sūknis pats vienkāršākāis, un, ja nemaldos, jau tas bija par 100 Ls. Saku uzreiz - neliec tās 2 trubas - tas nafig nav vajadzīgs, jo cirkulējot ūdens ļoti dziest, līdz ar to būs arī daudz lielāks siltā ūdens patēriņš. Ja sildi ar malku, tad vēl po, bet ja ar štromi - tas absolūti ir lieki. Privātmājā man boileris ir vienā mājas galā - vannene otrā, i to tā gaidīšana absolūti netraucē. Ts ir absolūti lieks šiks, labāk ieguldi to naudu nopērkot labāku santehniku - tas būs daudz patīkamāk.

Re: Karstā ūdens cirkulācija
Autors: Pow (62.85.110.---)
Datums: 23/02/2009 09:20

Tie citi materiāli ir bronza. Tāpēc arī tāda cena. Cirkulācijas loku gan labi nosiltini un neks nedzisīs.

Re: Karstā ūdens cirkulācija
Autors: ibm (---.eps.gov.lv)
Datums: 10/03/2009 15:16

Man ir cirkulācija, jo, lai arī māja nav liela, 2 stāvi, 150m2, ūdeni no spices ar elektrību :) pumpē sūknis, kanalizācija - vietējā. Lai nelietu pa tukšo ūdeni savā kanalizācijā un nebūtu jāgaida, tomēr cirkulāciju ierīkoju.

Viss ir pa vienkāršo. Ņemts lietots Wilo mazākās jaudas apkures sūknis, plus elektroniskais taimeris pa 3.50 plus pogas katrā sanmezglā (ja vajag ārpus taimera darbības laikiem), pie sūkņa paralēli taimerim laika relejs pa dažiem lašiem, 30 sekundes strādā - pilnīgi pietiek, lai atdzītu ūdeni, kad piespied pogu.

Taimeris programmēts tikai darbdienu rītos, kad skaidri zināmi laiki, pārējā laikā uzspied pogu, ja gribi un viss notiek. Var likties sīkumaini, bet siltajā sezonā, kad boileri sildi ar elektrību, ņefig dzenāt ūdeni bez vajadzības. Nu jau 4 gadus viss tā darbojas, esam apmierināti un nekāda diskomforta.

Re: Karstā ūdens cirkulācija
Autors: pauljukas (87.226.72.---)
Datums: 10/03/2009 23:33

:o Sūknis virs 100 Ls! :) Kur tāda cena?
Reku bronzas recirkulācijas sūknis, mazumtirdzniecībā 76 ls.
Neliec tik sūkni paredzētu apkures sistēmai - ātri izbeigsies un 10 Ls ietaupot gala rezūltātā zaudēsi!




Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   *******   **     **   ******  
 **     **  **        **     **   **   **   **    ** 
 **     **  **        **           ** **    **       
 **     **  ******    ********      ***     **       
 **     **  **        **     **    ** **    **       
 **     **  **        **     **   **   **   **    ** 
  *******   ********   *******   **     **   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727