UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Par siltajām grīdām.
Autors: Artūrs83 (80.232.195.---)
Datums: 25/02/2009 12:55

Jaunajā dzīvoklī ir apsildāmās grīdas (cirkulējošo H2O). Diemžēl guļamistabā temperatūra ne tuvu nav omulīga - 14c. Domāju, ka vainīgs ir grīdas segums - Tarkets. Vai tas tā varētu būt un ja jā tad uz kādu segumu to labāk mainīt?

Re: Par siltajām grīdām.
Autors: v_t (78.84.59.---)
Datums: 25/02/2009 14:55

kāds tarkets?
man ir gan krono, gan tarkets, gan vēl kaut kāds. katrā istabā cits, un visur ir silts. apakšklājs - ProVent.

Autors: arturs83 (80.232.195.---)
Datums: 25/02/2009 15:01

Terkets, neko sīkāk, ja neskaita biezumu - 1,2cm nezinu, jo dzīvokli nopirku jau izbūvētu.

Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 25/02/2009 16:04

Hmm, cik atminu, šis nu nekādi nav ierindojams siltumizolācijas materiālu vidū ...

Starp citu, vēsa guļamistaba ir mērķis, uz ko tiekties. OK, par tēmu - kaut kas nav izbūvēts korekti (cilpa ieklāta uz aci, bez jebkādiem aprēķiniem) vai arī noplīsis (termoregulators, sūknis, caurules aizsērējušas utt.).

Autors: v_t (78.84.59.---)
Datums: 25/02/2009 16:15

tiešām, jāsāk ar vienkāršāko - jāskatās vai cilpa uz guļamistabu nav piegriezta ciet. labi būtu dabūt lāzertermometru un pamērīt atpakaļgaitu temperātūru.

Autors: Artūrs83 (80.232.195.---)
Datums: 25/02/2009 16:38

Cilpa nav aizgriezta ciet un atpakaļ arī nāk gana siltas. To visu jau pārbaudīju. Pēdējais variants pirms lauzt visu vaļā ir cerēt, ka pie vainas ir Tarkets. Tāpēc ceru, ka 1,2cm ir pa biezu, jo pētot šo prtālu, saprotu ka vajadzētu būt tikai 0,5-0,7cm.
Protams pieļauju, ka džeki ir haltūrējuši un izklājuši ļoti pavirši un tad nekas man nepalīdzēs.

Autors: aaaa (87.110.142.---)
Datums: 25/02/2009 18:11

Tarketi ir dažādi - ir arī dabīgā korķa tarkets. Tarkett ir liela firma, kas ražo dažādus grīdas segumus - tāpēc vienkārši Tarkett pilnīgi neko nenozīmē.
Viens variants ir pacelt ūdens temperatūru, kas cirkulē grīdās un tur, kur ir labāk vadošs segums piegriezt nedaudz mazāku plūsmu.
Arī apakšklājs ir svarīgs - ja tev tur ir kaut kāda izoplāte vai korķis uzmests virsū, tad vari aizmirst normālu grīdas apkuri.
Es sev pirms liku grīdas segumu uz siltajām ļoti pamatīgi pētīju ko un kā un, piemēram, Vācijas silto grīdu asociācija vispār iesaka tādus rādītājus, kādus ir iespējams sasniegt tikai ar plāno 7mm laminātu un gofrētā kartona apakšklāju. Par to ar visiem linkiem šeit jau kādreiz postēju, tagad uz ātro neatrodu.
Ja ūdens nāk atpakļ silts, kā tas ir? - kur tu to baudi - vai pašu cauruli un ja jā, tad kurā vietā, jo man sākumā, kad grīdas tika laistas arī bija līdzīgi, ka viena cilpa vispār necirkulēja, jo iekšā bija gaiss, lai gan atpakaļejošā caurule itkā bija pasilta - reāli tas ūdens tur bija pilnīgi stāvošs un atpakaļgaitas caurulē sasila no tā, ka viss kolektors bija silts. Tev reāli vajadzētu ielikt, ja tāds jau nav, cilpas ventili ar plūsmas mērītāju - neko nemaksā - dažus latus, tāda caurspīdīga caurulīte ar pludiņu uz atsperes iekšā, kas reāli rāda cilpas caurplūdi. Ja ir dažāda garuma cilpas tad tādus likt vispār ir obligāti, lai var sabalansēt plūsmas. Viņus pārdod atsevišķi un skrūvējas kolektorā iekšā. Nezinu, man nāca Emetti kolektors ar tādiem jau virsū, bet var nopirkt atsevišķi.
Kurā stāvā tu vispār dzīvo, resp., kas ir zem šīs tavas apsildāmās grīdas - ja apakšējie kaimiņi - tad viņiem par brīvu ir siltie griesti, ja apakšā ir izolēts betons, tad tas ir mazāk sāpīgi, jo tad vajadzētu silt cauri. Vienalga, ja tomēr ir aizdomas, ka segums pie vainas (kas pilnībā var būt), vienā stūrī to tarketu pacel augšā un paskaties, kas ir apakšā un vai betons zem tā visa ir silts. Cik ir ūdens temperatūra turpgaitā?

Autors: Pow (62.85.110.---)
Datums: 25/02/2009 18:16

Plūsmas ātrumu cilpā redzi?

"Cilpa nav aizgriezta ciet un atpakaļ arī nāk gana siltas."

Ko nozīmē "gana siltas"? Ar tādu istabas temperatūru vajadzētu būt gana aukstām. Apskaties cik ir trubas garums (ja redzami marķējumi turpgaitai/atpakaļgaitai) un parēķini vai nav pa maz savilktas caurules.

Autors: Pow (62.85.110.---)
Datums: 25/02/2009 18:22

aaaa,
starp citu, ja reiz ierunājies par ventiļiem un to, ka šie neko nemaksā. Man ir UPONOR/UNIPIPE kolektors (sarkani plūsmas mērītāji) un daži plūsmas mērītāji ir sadirsušies. Tas pludiņš iesērējis un nefiga nerāda plūsmas ātrumu.
Kur viņus atsevišķi var nopirkt vispār un pa cik?
Es gan arī nezinu kā viņu visu var noskrūvēt nost. Vienreiz mēģināju, atskrūvēju tur visu ko vajag, bet viņš nenāk ārā. Velkot viņu ārā, līdz kādam punktam iznāk un tad vi nu ierauj atpakaļ, it ka tur būtu negatīvs spiediens trubā. Laikam lai to izdarītu ir jādabū loks pilnīgi tukšs, bet tas ir praktiski nereāli.

Datums: 25/02/2009 18:50

Savulaik viņus atsevišķi tirgoja Profā, tagad tur nēkā vairs nav. ja tev ir Uponors - zvani pašam uponoram un paprasi, kur tirgo. Emetti uc., droši, ka arī Uponoriskos pričendāļus visus var dabūt Akveduktā - bet pirms uz turieni braukt, pazvani uz to veikalu un paprasi.
Manam tie pludiņi ir atskrūvējami/aizskrūvējami, bet pats tas ventilis ar citu vītni ir ieskrūvēts kolektorā. Arī to apakšējo (tur tāda balta plastmasa riņķī) var atskrūvēt/aizskrūvēt, tas ir kā ventilis arī. Papēti, vai paprasi Uponorā pa telef., tur ir tādi runātīgi vecie - es savulaik, kad pats taisīju kanalizāciju, tur ar viņiem visu gari un plaši izrunājos.
Tas kolektors man izskatās apmēram šitāds:
[www.emmeti.co.uk]

Datums: 25/02/2009 18:52

Atradu arī to pašu plūsmas mērītāju/regulētāju.
[www.emmeti.co.uk]

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ***   ***   **  **   **    **        **  **       
 **** ****    ****        **          **  **       
 **     **     **       **      **    **  **       
 **     **     **       **      **    **  **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727