UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Dzīvžogs
Autors:
darznieks_
(78.84.12.---)
Datums: 01/05/2009 21:21
Sveiki,
Negribu 1,5 m augsto žogu mainīt, bet gan izveidot dzīvžogu 2m augstumā. tāpēc jautāju Jūsu pieredzi par dzīvžogu izveidi savā teritorījā.Šobrīd mani apsalūti neinteresē likumiskā pusē dzīvžoga augstumam.
Cik esmu skatījies netā tad dzīvžogu izvēle ir milzīga, bet kāds ir labākais un ne dārgākais? DZīvžoga plānotais garums ir 10.5m.
Itkā dzīvžogu veido no tūjām, bet man galvenais lai ir necaurredzams ar laiku un augstums ap 2 metriem.
Paldies par saturīgiem padomiem un ieteikumiem.
Negribu 1,5 m augsto žogu mainīt, bet gan izveidot dzīvžogu 2m augstumā. tāpēc jautāju Jūsu pieredzi par dzīvžogu izveidi savā teritorījā.Šobrīd mani apsalūti neinteresē likumiskā pusē dzīvžoga augstumam.
Cik esmu skatījies netā tad dzīvžogu izvēle ir milzīga, bet kāds ir labākais un ne dārgākais? DZīvžoga plānotais garums ir 10.5m.
Itkā dzīvžogu veido no tūjām, bet man galvenais lai ir necaurredzams ar laiku un augstums ap 2 metriem.
Paldies par saturīgiem padomiem un ieteikumiem.
Re: Dzīvžogs
Autors:
jtdesign
(---.btv.lv)
Datums: 01/05/2009 21:43
Aličas. Ar laiku (ne visai ilgu) dabūsi arī 10 m augstumu :)
Autors:
eka
(84.237.139.---)
Datums: 02/05/2009 10:10
Es ieteiktu Ligustrus izvēlēties .Tāpēc ka nau ērkšķu ,un tapēc nau jābaidās ka staigājot pa dārzu ar plikām kājām gūsi ievainojamu.Arī stādus dabūt viegli . Ja kāds no draugiem cērp savu žogu tad aizbrauc pakaļ nocirptiem zariņiem un sabāz savā zemītē.
Autors:
zihers
(159.148.197.---)
Datums: 03/05/2009 09:30
No personīgās pieredzes "kaukāzenes" neieteiktu. Muteronam ir jau vairāk kā 30 gadus vecs apstādījums, bet mēdz apsalt + laputis. Neapgriežot izaug normālu koku augstumā (kaimiņiem ap 5m), cīņa ar plūmju ražu.
Autors:
aae
(159.148.12.---)
Datums: 05/05/2009 09:23
Tūjas izskatās labi, bet aug lēnām, ja negribās gaidīt gadus jāpērk jau lielas, bet tas atkal sanāks padārgi. 10.5 metri priekš dzīvžoga gan nav nekas liels...
Regulāri apgrieztas "kaukāzenes" ir tīri neko, zinu ~20 gadus vecu regulāri koptu žogu kur viss ir samērā labi. Ja viņu griež, tad plūmes nekādas nav.
Katrā gadījumā labāk jau ir "mūzzaļie", kas ziemās nepaliek caurspīdīgi dēļ nokritušām lapām...
Regulāri apgrieztas "kaukāzenes" ir tīri neko, zinu ~20 gadus vecu regulāri koptu žogu kur viss ir samērā labi. Ja viņu griež, tad plūmes nekādas nav.
Katrā gadījumā labāk jau ir "mūzzaļie", kas ziemās nepaliek caurspīdīgi dēļ nokritušām lapām...
Autors:
as
(78.84.12.---)
Datums: 04/07/2010 16:14
Cik tie maksā Ligustri?
Autors:
avene
(95.68.123.---)
Datums: 08/07/2010 15:33
Kadiķis Spartan esot samērā ātraudzīgs. Man gan nav pierededzes. Vilkābeles izskatās smuki.