UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
ar ko noņemt Pinotex Ultra
Autors:
X
(87.110.86.---)
Datums: 03/05/2009 22:55
Man sievas vecāki nepakalausīja un pirms pāris gadiem visu jauno koka apšuvumu "nokrāsoja" ar pinotex ultra, kurš tagad, protams, lobās nost un dēļi paliek pelēki. Vai kādam ir izdevies to veiksmīgi, izņemot darbietilpīgo slīpēšanu, dabūt nost?
Jau iepriekš paldies.
Jau iepriekš paldies.
Re: ar ko noņemt Pinotex Ultra
Autors:
jtdesign
(---.btv.lv)
Datums: 04/05/2009 09:50
Es laikam kaut ko nesaprotu ... Pinotex ir beice nevis krāsa un toni kokam piešķir iesūcoties tajā nevis paliekot uz virsmas. Problēmu redzu 1) švakā beicēšanā, 2) nekas nav mūžīgs un šo procedūru jāatkārto visai regulāri (ja "ekonomē", iepējams, pat katru gadu).
Autors:
a
(84.237.249.---)
Datums: 04/05/2009 12:43
tiesi taa - pinotex ultra ir :
Dekoratīvs caurspīdīgs koksnes aizsarglīdzeklis
Satur fungicīdus
Dziļi iesūcas koksnē
Labi pielīp koksnes virsmai
Izstrādājums akcentē koksnes skaisto tekstūru
Palīdz novērst sēnīšu slimības un kaitēkļu parādīšanos koksnē
Veido uz koksnes virsmas caurspīdīgu mitrumizturīgu plēvi
taa nav kraasa!
un nelobaas nost.
Cilveks toc kautko sajaucis, lai izceltu savu erudiciju uz sievas vecaku fona :D
Dekoratīvs caurspīdīgs koksnes aizsarglīdzeklis
Satur fungicīdus
Dziļi iesūcas koksnē
Labi pielīp koksnes virsmai
Izstrādājums akcentē koksnes skaisto tekstūru
Palīdz novērst sēnīšu slimības un kaitēkļu parādīšanos koksnē
Veido uz koksnes virsmas caurspīdīgu mitrumizturīgu plēvi
taa nav kraasa!
un nelobaas nost.
Cilveks toc kautko sajaucis, lai izceltu savu erudiciju uz sievas vecaku fona :D
Autors:
obloms
(87.110.61.---)
Datums: 04/05/2009 13:14
Patīk man "speciālisti", kuri savu erudīciju pamato ar citātiem no reklāmas bukletiem :) Tieši tā man pirms pāris gadiem veikalā tirgotājs cildināja Pinotex Ultra brīnumainās īpašības, gan dziļo iesūkšanos, gan skaisto tekstūru, gan UV filtru. Patiesība izrādījās daudz skarbāka. Saulītes iedarbībā no ūberkrutā produkta ir palikušas tikai plēksnītes :( Vienīgais variants - drāzt visu nost. Tagad vīriņi veikalā stāsta, ka Pinotex Ultra tomēr neesot bijusi labākā izvēle, bet tajā laikā vēl nebijis pietiekamas ekspluatācijas pieredzes, vajadzējis, lūk, ņemt Pinotex Natural, tas esot īstais, bet man kaut kā ir zudusi ticība viņu vārdiem. Laikam pret Sauli cīnīties ir bezjēdzīgi.
Autors:
aaaa
(87.110.151.---)
Datums: 04/05/2009 15:05
Pinotex tiešām krāsojot iesūcas koksnē, bet ar laiku viņš lobās nost, ka maz neliekas. Izklausās pēc mistikas, bet fakts. Praktiski pārbaudīts praksē.
Ja godīgi, tad sāls visā ir tur, ka ēvelētā koksnē reti kas vispār normāli iesūcas. Ja grib tiešām ilgmūžīgu un izturīgu koku jāņem ārējiem darbiem neēvelēts - smalki zāģēts un krāsots ar piemērotu aizsarglīdzekli. Kā to dara skandināvi - pārsvarā ārdarbos visur izmanto neēvelētus kokmateriālus. Nav tik smuki, tas fakts, bet nezinu, vai nolobījusies krāsa ik pēc dažiem gadiem ir kas īpaši skaistāks :)
Ja godīgi, tad sāls visā ir tur, ka ēvelētā koksnē reti kas vispār normāli iesūcas. Ja grib tiešām ilgmūžīgu un izturīgu koku jāņem ārējiem darbiem neēvelēts - smalki zāģēts un krāsots ar piemērotu aizsarglīdzekli. Kā to dara skandināvi - pārsvarā ārdarbos visur izmanto neēvelētus kokmateriālus. Nav tik smuki, tas fakts, bet nezinu, vai nolobījusies krāsa ik pēc dažiem gadiem ir kas īpaši skaistāks :)
Autors:
Didzisp
(78.84.115.---)
Datums: 04/05/2009 15:35
Koku saglabāt kā tiko ēvelētu, mūsu klimatiskajos apstākļos, nav iespejams. Var jau drāzt nost Pinotexu un smērēt virsū citu zieķi, lineļļu, vai kādu tur Natural, rezultāts būs vienāds- dēļi ar laiku pieņems "Latvijas pelēko toni" Atstāj kā ir un gaidi kamēr koks dabīgi paliek pelēks. Ja grib krāsot, tad, vienīgā gadsimtos pārbaudītā krāsa, ir tā sauktā zviedru krāsa, bet te jau teica, ka to krāso uz neēvelētiem dēļiem. Nu jā, zviedru krāsa nesaglabā tiko ēvelēta koka krāsu.
Autors:
jtdesign
(---.btv.lv)
Datums: 04/05/2009 17:41
Ir manīta tehnoloģija, kad Pinotex u.c. smāķus nevis pindzelē virsū, bet dēli/attiecīgo dēļa virsmu iemērc škirdrumā uz kādu laiku (liekas, mērvienība bija dienas).
Autors:
xm
(87.110.246.---)
Datums: 04/05/2009 18:42
es tikko uzsmērēju Rīgas tekstūrdekoru uz neēvelētiem dēļiem - arī iesūcas un izceļ koka struktūru... ceru uz brīnumu, ka nelobīsies nost
Autors:
eka
(84.237.139.---)
Datums: 04/05/2009 19:07
Nav ne vainas tekstūrdekoram man ar šo ir nokrāsota lauku toalete. Jau gadus piecus stāv labi ,nekas nelobās. Tikai drusciņ pabalējis.
Autors:
tante
(78.84.43.---)
Datums: 05/05/2009 07:11
lētākais variants, kā saglābt ar pinotex apstrādātu virsmu, ir uzklāt jaunu, pareizi apstrādātu, dēļu kārtu...
Autors:
Didzisp
(78.84.115.---)
Datums: 05/05/2009 09:15
tante, kāda tad ir pareizi apstrādāta dēļu kārta? Nu uzliksi jaunus dēļus, tā kā tā pec gadiem desmit būs pelēki. Nu labi, krāsosi katru otro gadu no jauna, bet tak apniks čakareties un vienalga "Latvijas pelēkais tonis" uzvarēs:). Nu nav iespejams saglabat svaigi ēvelētu dēļu krāsu.
Ja runa iet par Tekstūrdekoru, tad visu cieņu latviešu izstrādājumam. Pirms gadiem astoņiem ar Tekstūrdekoru nokrāsoju malkasšķūņa neēvelētus dēļus un Tekstūrdekors tur ļoti labi, ko par Pinotexu nu gan nevar teikt.
Ja runa iet par Tekstūrdekoru, tad visu cieņu latviešu izstrādājumam. Pirms gadiem astoņiem ar Tekstūrdekoru nokrāsoju malkasšķūņa neēvelētus dēļus un Tekstūrdekors tur ļoti labi, ko par Pinotexu nu gan nevar teikt.
Autors:
aaaa
(217.28.52.---)
Datums: 05/05/2009 11:09
Svaiga koka krāsu saglabāt nav nemaz tik grūti - koku vajag lakot. Priedes mēbeles, piemēram, taču saglabā savu krāsu n-tos gadus. Labi, tas ir iekštelpās, bet ir āram paredzētas caurspīdīgas lakas, kas itin labi pasargā no UV stariem un koka krāsa saglabājs nu gadus 10 točno.
Autors:
Didzisp
(78.84.115.---)
Datums: 05/05/2009 11:21
aaaa, lieku konjaku, ja parādīsi gadus 10-15 vecu ēvelētu dēļu vai baļķu ārsienu, kura pakļauta mūsu klimata rudens lietiem un pavasara saulej, nav palikusi pelēka. Nu netur neviena laka vai tai ir UV, vai nav. Šoziem vēl nekas, bet iepriekšējos gadus no septembra līdz pus janvarim visu laiku dēļi stāvēja slapji, tā ka sāka pelēt pat lakota virsma.Es to saku no savas pieredzes jo pašam ir māja apšūta ar vagondēli. Būtu man kāds pateicis, ka nekad nevajag izmantot apšuvumam ēvelētus deļus un nekādā gadījumā nekrāsot ar lakveidīgu pārklājumu:(. Nu jā, sākumā jau dikti smuki izskatās, bet tikai dažus gadus.
Autors:
X
(81.198.146.---)
Datums: 10/05/2009 22:14
Lai arī tā neviens neko nepateica, paldies par laiku. Būs vien jāņem drāts birste un jāberž nost. Pinotex aizstāvjiem varu nosūtīt bildes, cik tas "labi" pēc nepilniem 2 gadiem "neveido" plēvi, kas arī "nelobās". Man pašam visa māja ar RILAK Tekstūrdekoru ko arī esmu domājis sievas mātes mājai izmantot, jo tas tiešām iesūcas koksnē, tiešām neveido plēvi, maksā arī daudz lētāk! Man kaimiņš zviedru Scala izmantoja un arī labs, tikai maksāja dārgāk, bet Pinotex noteikti neizmantošu!
Autors:
ruukiitis
(---.telekom.lv)
Datums: 11/05/2009 10:57
Sviests.
Paņem fleksi - nopērc Depo kaudzi ar smilšpapīra uzlikām, un uz priekšu.
Galvenais, cimdus gan labāk 2 pārus (vienu iekš otra) uzvelc, lakatiņu kā govju puikam ja darāmā ir daudz, un uz priekšu.
Fleksis, šķiet visbīstamākais instruments - bez kājas gluži nepaliksi, bet kādu gaļas gabalu ar laiku gan noteikti izrausi :)
Paņem fleksi - nopērc Depo kaudzi ar smilšpapīra uzlikām, un uz priekšu.
Galvenais, cimdus gan labāk 2 pārus (vienu iekš otra) uzvelc, lakatiņu kā govju puikam ja darāmā ir daudz, un uz priekšu.
Fleksis, šķiet visbīstamākais instruments - bez kājas gluži nepaliksi, bet kādu gaļas gabalu ar laiku gan noteikti izrausi :)
Autors:
MĀRA
(---.deac.net)
Datums: 04/06/2009 15:52
Pinotex rullē...
Autors:
Juris Kraulis
(94.30.162.---)
Datums: 17/02/2012 12:38
Pinotex ir atšķaidīta laka, kurai pievienots antiseptiķis un krāsvielas.
Tātad trīs vienā. It kā, ļoti ērti antiseptizē, ietonē un veido no atmosfēras iedarbības aizsargājošu slāni.
Klājot vairākās kārtās, tās vairs neiesūcas kokā, bet veido plēvi, kura saules pusē parasti, jau pēc diviem gadiem, sāk atslāņoties. Daudz ilgāk kalpo Tekstūrdekors, bet ar laiku - problēmas tās pašas.
Pats esmu tradicionālo metožu piekritējs. Mans variants:
1. antiseptizēt
2. ietonēt ar ūdens beici uz anilīna krāsvielām
3. piesūcināt ar atšķaidītu lineļļas pernicu
Plusi - materiālos varētu sanākt ievērojami lētāk un nekas nelobīsies nost. Ja koksne tomēr paliks pelēka varēs pārkrāsot neko nekasot nost.
Mīnusi - gandrīz trīs reizes vairāk darba. Lineļļas pernicas piesūcinājumu vēlams atjaunot regulāri- ik pēc dažiem gadiem. Praktiski grūti atrast bezkrāsainu antiseptiķi ārdarbiem. Lineļļas materiāli ļoti ilgi žūst.
[www.mebelurestaurators.lv]
Tātad trīs vienā. It kā, ļoti ērti antiseptizē, ietonē un veido no atmosfēras iedarbības aizsargājošu slāni.
Klājot vairākās kārtās, tās vairs neiesūcas kokā, bet veido plēvi, kura saules pusē parasti, jau pēc diviem gadiem, sāk atslāņoties. Daudz ilgāk kalpo Tekstūrdekors, bet ar laiku - problēmas tās pašas.
Pats esmu tradicionālo metožu piekritējs. Mans variants:
1. antiseptizēt
2. ietonēt ar ūdens beici uz anilīna krāsvielām
3. piesūcināt ar atšķaidītu lineļļas pernicu
Plusi - materiālos varētu sanākt ievērojami lētāk un nekas nelobīsies nost. Ja koksne tomēr paliks pelēka varēs pārkrāsot neko nekasot nost.
Mīnusi - gandrīz trīs reizes vairāk darba. Lineļļas pernicas piesūcinājumu vēlams atjaunot regulāri- ik pēc dažiem gadiem. Praktiski grūti atrast bezkrāsainu antiseptiķi ārdarbiem. Lineļļas materiāli ļoti ilgi žūst.
[www.mebelurestaurators.lv]
Autors:
J
(---.lvm.lv)
Datums: 20/02/2012 11:56
Man Pinotex jau gadus 5 stāv, tikai tagad drusciņ sāk prasīties pēc atkārtotas pinotex devas saules pusē. Apakšā lineļļas pernica.
Autors:
umka
(84.38.142.---)
Datums: 22/02/2012 16:27
Pirms dažiem gadiem es šo problēmu atrisināju ar austspiediena mazgātāju! Pinoteks nāca nost elementāri. Vietām dēļi palika balti kā no zāģetavas. Galvenais ir izvēlēties pareizo sprauslas atvērumu, attālumu un leņķi no sprauslas gala līdz dēlim, bet tas jau jāpiešaujas darba gaitā.Ruukiisa ieteikums gan nav vērā ņemams, ja viņš tā būtu darījis diez vai te postētu. Mans kaimiņš tam mazgātājam piepirka klāt speciālu sprauslu ar kuru ūdenim var piesūkt klāt smalkas smiltis! Tam gan šepte gāja 2X ātrāk kā man, bet tad kad es mazgāju fasādi par tādu sprauslu nezināju!
Autors:
mw
(212.93.105.---)
Datums: 22/02/2012 19:28
Man arī lobās 4. gads, arī būs jāpārkrāso, PINOTEX nē.