UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Apdares dāļi un to apstrāde
Autors:
A_
(---.lrvk.gov.lv)
Datums: 15/05/2009 10:05
Sveiki, interesē ārējjo apdares dēļi (vagondēļi) ~200m2 + to apstrādāte ar lineļļu! Pašam negribas ķēpāties pie mājas, nav ne īsti vietas....
Vai kāds šādu pakaplojumu vispār piedāvā? Kur varētu interesēties? kādas izmaksas?
Vai kāds šādu pakaplojumu vispār piedāvā? Kur varētu interesēties? kādas izmaksas?
Re: Apdares dāļi un to apstrāde
Autors:
baļķis
(81.198.237.---)
Datums: 17/05/2009 19:36
Dēļu pareiza apstrāde ar lineļļu ir pietiekami nopietns darbs. Vairums krāsniekmeistaru pie mums to neprot darīt. Ja ir interese, varu iedot sakarīgu veču telefonu.
Autors:
lauskis
(78.84.119.---)
Datums: 17/05/2009 22:07
Pats gadījumā netusē ar tiem reālajiem večiem? Ja nē, tad pāris vārdos izstāsti "pareiza apstrāde ar lineļļu" tehnoloģijas knifus.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 18/05/2009 08:52
Ja nu tomēr kāds mēģinātu pretendēt uz Didžap solīto konjaku:
[www.building.lv]
, jebkurā gadījumā pirmkārt - SAUSS koks.
Es teiktu - divus gadus žāvēts. Kāds teiks - varot paātrināt. Varbūt. Pērnruden no djadjas Vasjas, kur parasti pērku zaļumus, paķēru arī dažus krāsnī it-kā-žāvējumus 5x12cm. Pēc 2 mēnešiem ar 2/3 mitru dienu pelējums bij klāt kā likts!
[www.building.lv]
, jebkurā gadījumā pirmkārt - SAUSS koks.
Es teiktu - divus gadus žāvēts. Kāds teiks - varot paātrināt. Varbūt. Pērnruden no djadjas Vasjas, kur parasti pērku zaļumus, paķēru arī dažus krāsnī it-kā-žāvējumus 5x12cm. Pēc 2 mēnešiem ar 2/3 mitru dienu pelējums bij klāt kā likts!
Autors:
aaaa
(217.28.52.---)
Datums: 18/05/2009 10:22
Ar to konjaku Didzisp vispār riskē. Neesmu prasījis, bet man netālu kaimiņos ir 2-as guļbūves - diezgan lielas, 2-stāvīgas. Abas ir smuki dzeltenā krāsā - kā lakotas priedes mēbeles. Vienīgi, laikam tie gadiņi vēl nav, bet abām mājām ir vismaz 5 gadi. Vēl 5 jāpagaida un, varbūt, konjaks būs jāliek :)
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 18/05/2009 10:58
Sausu masīvkoku glābj:
1) lielā uzsūkšanas spēja (cik litru ūdens uz virsmas kvadrātmetru koks spēj uzsūkt, kamēr vēl iekšējais mitrums nav pārsniedzis sēnēm nepieciešamo). Vagonkai tā ir mazāka kā baļķim, bet skalu grozam pavisam maza;
2) tas, ka mitrs nav visu gadu.
Ja sausu noklātu ar kaut ko, kas it kā elpojot (a la Capadur Twinproof vai tml) bet tai pat laikā pasargājot no UV, konjaks varbūt tiešām var mainīt īpašnieku...
1) lielā uzsūkšanas spēja (cik litru ūdens uz virsmas kvadrātmetru koks spēj uzsūkt, kamēr vēl iekšējais mitrums nav pārsniedzis sēnēm nepieciešamo). Vagonkai tā ir mazāka kā baļķim, bet skalu grozam pavisam maza;
2) tas, ka mitrs nav visu gadu.
Ja sausu noklātu ar kaut ko, kas it kā elpojot (a la Capadur Twinproof vai tml) bet tai pat laikā pasargājot no UV, konjaks varbūt tiešām var mainīt īpašnieku...
Autors:
Didzisp
(78.84.115.---)
Datums: 18/05/2009 12:01
Par to konjaku, viss ir spēkā :). Parādiet man 10-15 gadus vecu koka ēku kurai ārsienām, kuras pakļautas lietu, vējam un saulei, saglabājies svaigi ēveleta vai mizota koka tonis un konjaks rokā. Ieliksim vēl bildes forumā un ēkas īpašnieks varēs padalīties pieredzē, kā izdevies saglabāt koksni. Vai nu nevienam konjaks negaršo:), vai nu man tomēr taisnība, ka, atklātā vidē, koku nav iespejams saglabāt gaišā tiko ēvelēta koka tonī un "Latvijas pelēkais tonis" uzvar.
Autors:
Andris 1851
(---.balticom.lv)
Datums: 18/05/2009 12:48
Didzimp!
Latvijā konjaku nopirkt nevar! Vismaz man nav zināms kur. Ir Brendiji un visādi pakaļdarinājumi. Tāpat ar koka ēkām.
Zinu kur var redzēt ēku virs 10 gadiem, it kā vakar mizota. 10 metrus tālāk, trīs gadus veca, PELĒKS ŠĶŪNIS, ne ēka.
Atsūti savu e-pasta adresi uz adgbuve AT navigator.lv un ziņu kā saņemt konjaku, dabūsi koordinātes. Ēka ražota Rīgas pievārtē.
Latvijā konjaku nopirkt nevar! Vismaz man nav zināms kur. Ir Brendiji un visādi pakaļdarinājumi. Tāpat ar koka ēkām.
Zinu kur var redzēt ēku virs 10 gadiem, it kā vakar mizota. 10 metrus tālāk, trīs gadus veca, PELĒKS ŠĶŪNIS, ne ēka.
Atsūti savu e-pasta adresi uz adgbuve AT navigator.lv un ziņu kā saņemt konjaku, dabūsi koordinātes. Ēka ražota Rīgas pievārtē.
Autors:
Didzisp
(78.84.115.---)
Datums: 18/05/2009 13:50
Ja godīgi, tad alkaholu lietoju ļoti maz un nejūtos spēcīgs konjaku markās:). Man vairāk pieredze ar koka ēkām. Es domaju, ka daudziem šī foruma biedriem būs interesanti uzzinat, kā to ēku izdevies saglabāt. Sarunā ar mājas saimnieku randiņu un aizbrauksim apskatīties. Ja tiešām ir kā saki, tad konjaks Tavs. Es te forumā pietiekoši daudz apgrozos un netaisos nevienu piečakarēt:).
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 18/05/2009 13:52
Offtopiks:
1) Vai tas, ka "Baku konjaks" pārtapis par "brendiju", bet "Belij aist" - par "dīvaini" nozīmē, ka arī jebkuri citi, ko rotā uzraksts "cognac" būtu viltojumi?
2) kāda tieši nosaukumam nozīme, ja pēc būtības visi minētie ir vīna destilāti, kurus mēs vēsturiski bijām pieradināti saukt par "konjakiem"?
1) Vai tas, ka "Baku konjaks" pārtapis par "brendiju", bet "Belij aist" - par "dīvaini" nozīmē, ka arī jebkuri citi, ko rotā uzraksts "cognac" būtu viltojumi?
2) kāda tieši nosaukumam nozīme, ja pēc būtības visi minētie ir vīna destilāti, kurus mēs vēsturiski bijām pieradināti saukt par "konjakiem"?
Autors:
Andris1851
(---.balticom.lv)
Datums: 18/05/2009 14:21
Didzimp!
Visviglāk noslēpt, kādu lietu, ir to nolikt atklātā vietā. Paņem ģimeni, "nedaudz" naudiņas un brauc uz LIDO centru paēst pusdienas. Domāju, ka tur redzēsi, sev interesējošos salīdzinājumus par koka ēkām. Centrālā ēka būvēta Rīgā ar mūsu bāleliņu rokām. Pārējās, onkols Vasja, no Diben-ciema. Ar ēku īpašnieku gan tikties neizdosies! Labu konjaku malkoju gadu atpakaļ. Draugi atveda no Krasnodaras. Pie mums pirktie ir no graudu spirta, esencēm, un ūdens.
Visviglāk noslēpt, kādu lietu, ir to nolikt atklātā vietā. Paņem ģimeni, "nedaudz" naudiņas un brauc uz LIDO centru paēst pusdienas. Domāju, ka tur redzēsi, sev interesējošos salīdzinājumus par koka ēkām. Centrālā ēka būvēta Rīgā ar mūsu bāleliņu rokām. Pārējās, onkols Vasja, no Diben-ciema. Ar ēku īpašnieku gan tikties neizdosies! Labu konjaku malkoju gadu atpakaļ. Draugi atveda no Krasnodaras. Pie mums pirktie ir no graudu spirta, esencēm, un ūdens.
Autors:
Didzisp
(78.84.115.---)
Datums: 18/05/2009 14:51
Lido centram jau vēl nav pat desmit gadu. Precīzi neatceros, bet man liekas, ka to atklāja kautkur ap 2000 gadu. Nēsmu gan tur pāris gadus bijis, bet kad biju, tad jau daudzkur koks krāsojās Latvijas pelēkajā tonī:). Vispār Lido centrs jau nez vai der ka etalons. Tur visādu stiklu dzelžu un mūru ārā vairāk kā koka. Pirtiņu ceļot tak neviens baļķus ar cinkotām skrūvēm nebalsta uz pamatiem.
Autors:
Ivars123456
(194.8.16.---)
Datums: 18/05/2009 15:21
Ar lineļļu neiesaku !!
Pats arī gribēju "ekoloģiski", bet rudenī uz visrmas uzmetās sēnīte. Tās ir divas dažādas, viena kura iziet cauri klājumam (tā ir nedaudz, bet ir), to nevar vairāk dabūt ārā, bet otra ir uz virsmas, to pavasarī var ar Savo nobalināt, un viss ir atkal tīrs un gaišs. Bet tas protams nav risinājums, tagad neesmu izdomājis ko labāk klāt virsū. Bez tam ir arī virsmas, kur divu gadu laikā lineļļa ir klāta pat 5 reizes (plānā kārtā, tik cik ņem koks, nožūst un tad nākamo), šīs virsmas pavasarī bija praktiski melnas. Tagad tomēr varēja izbalināt. Tā kā arī daudz eļļas nepalīdz.
Pats arī gribēju "ekoloģiski", bet rudenī uz visrmas uzmetās sēnīte. Tās ir divas dažādas, viena kura iziet cauri klājumam (tā ir nedaudz, bet ir), to nevar vairāk dabūt ārā, bet otra ir uz virsmas, to pavasarī var ar Savo nobalināt, un viss ir atkal tīrs un gaišs. Bet tas protams nav risinājums, tagad neesmu izdomājis ko labāk klāt virsū. Bez tam ir arī virsmas, kur divu gadu laikā lineļļa ir klāta pat 5 reizes (plānā kārtā, tik cik ņem koks, nožūst un tad nākamo), šīs virsmas pavasarī bija praktiski melnas. Tagad tomēr varēja izbalināt. Tā kā arī daudz eļļas nepalīdz.
Autors:
Andris1851
(---.balticom.lv)
Datums: 18/05/2009 15:28
Didzimp!
Tu esi stabils opozicionārs! Kāds sakars cinkotām skrūvēm un saglabātai baļķa krāsai un struktūrai? Jautājums bija:"Kā saglabāt?, un vai tas ir iespējams Latvijas apstākļos?" Kā arī, kur to var redzēt? Aizbrauc un apskaties, mēnesi atpakaļ, vēl bija perfekti. Atbilde ir gaužām vinkārša:"Pasūtītājam, jāzina ko vīņš grib un par to attiecīgi jāmaksā! Amatniekam, jāmāk būvēt un par to attiecīgi jāsaņem!" Skola maksā naudu, ziņāšanas divtik. Ja gribi lai tā skrūve tur vēl 100 gadus, maksā par cinkotu, ja nē sit ar naglām un vēlāk raudi, ka amatnieki stulbi un viss jāpārtaisa! Koka dabīgo krāsu un struktūru var saglabāt daudzus desmitus gadu, tikai tas nav lēts prieks un prasa daudz pūļu un darba. Galvenai amatnieka instruments ir galva un zināšanas, viss pārējais, pieredzes dots pielikums.
Tu esi stabils opozicionārs! Kāds sakars cinkotām skrūvēm un saglabātai baļķa krāsai un struktūrai? Jautājums bija:"Kā saglabāt?, un vai tas ir iespējams Latvijas apstākļos?" Kā arī, kur to var redzēt? Aizbrauc un apskaties, mēnesi atpakaļ, vēl bija perfekti. Atbilde ir gaužām vinkārša:"Pasūtītājam, jāzina ko vīņš grib un par to attiecīgi jāmaksā! Amatniekam, jāmāk būvēt un par to attiecīgi jāsaņem!" Skola maksā naudu, ziņāšanas divtik. Ja gribi lai tā skrūve tur vēl 100 gadus, maksā par cinkotu, ja nē sit ar naglām un vēlāk raudi, ka amatnieki stulbi un viss jāpārtaisa! Koka dabīgo krāsu un struktūru var saglabāt daudzus desmitus gadu, tikai tas nav lēts prieks un prasa daudz pūļu un darba. Galvenai amatnieka instruments ir galva un zināšanas, viss pārējais, pieredzes dots pielikums.
Autors:
Didzisp
(78.84.115.---)
Datums: 18/05/2009 17:03
Andris1851, nēsmu nekāds opozicionars :). Arī amatniekiem nemaksāju, jo pārsvarā visu daru pats. Nu jā, es jau laikam arī tā ka amatnieks skaitos :).Ja runa iet par cinkotām skrūvēm savienojumā ar koku, tad nu dikti nesmuki tās skrūves izskatās. Cik tur darba cinku nomelnināt ar vara vitreolu un ožamo spirt. Tādas skrūves arī turēs simts gadus un izskatās daudz smukāk. Nu labi, ne par to runa. Lido kompleks nav gana ilgi vēl ekspluotēts lai ko varētu pateikt. Baļķīši gan dikti saplaisājuši, laikam par ātru žuvuši:). Tā kā nevajag tik daudz lielīties. Es savukārt varu ieteik aizbraukt uz brīvdabas muzeju un daudzkur tikpat resni baļķi kā Lido kompleksā, nav vienās plaisās un pāršķēlušies līdz vidum. Tātad var izžāvēt koku lai tas nepārplīst. Nu labi, tas atkal bišķ ne par tēmu. Vienkarši, es Lidiņu neuzskatu par koka būvniecības šedevru.