UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
PAMATOS BETONA STABI
Autors:
mar
(85.255.75.---)
Datums: 19/05/2009 11:19
VAI IR VERTS PIRKT VECOS ELEKTRIBAS STABUS (betons , armatura ) 2LS. GB. PRIEKS PAMATU AIZPILDISANAS (tas ir betons ar stabiem pamatos )
Re: PAMATOS BETONA STABI
Autors:
v_t
(78.84.59.---)
Datums: 19/05/2009 11:36
kaimiņš ar tādiem sapildīja pamatus pirtij. tikai iepriekš sadalīja īsākos gabalos, lai var divatā celt.
pamatu izmaksas iznāca minimālas.
pamatu izmaksas iznāca minimālas.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 19/05/2009 12:14
Es arī savulaik tāpēc pirku. Beigās pamatos nebāzu (vai vērts?), toties pielabojot nodrupušos galus uztaisīju estakādi, neliels fragments no kuras redzams bildē:
[www.failiem.lv]
[www.failiem.lv]
Autors:
aaaa
(217.28.52.---)
Datums: 19/05/2009 12:41
Pamatiem klasiskai mājai jau ir tikai spiedes iedarbība - līdz ar to tur var likt dajebko iekšā. Ja tiltu būvē, tad laikam nederēs visāda draza, bet pamatos - jo vairāk drazas, jo labāk :)
Man gan ideja ar šito veco mēslu pirkšanu galīgi nepatīk, ja nav pārliecības, ka tas viss noderēs un aizies un nekas nepaliks pāri, jo citādi mētājās kaut kur pagalmā visādi betona kluči, kurus ne pakustināt, ne sadalīt, ne noslēpt. Es ar savulaik par 5 Ls iepirku 2-us tos trapecveidīgos pamatu pēdu blokus no kaimiņa stroikas. Katrs svēra ap 700 kg. Par laimi, taisot stabveida pamatus šķūnim, iepriekš jau bija nomērīts, kur šķūnim būs stūri, un traktors imos ieraka un iemeta stūros. Uz šiem tad balstīju stūru stabus. Vispār praktiski pārbaudīta vislabākā mēslu noslēpšana ir atsaukt traktoru, lai tas izrok dziļu bedri - nu kādus 2 metrus, samet visu iekšā, nolīdzina un viss. Jārok dziļi, lai netraucē ne kokus stādot, ne ko citu darot.
Mans ieteikums - 2x padomā vai tu ar tiem stabiem vairāk nenomocīsies kā būs labuma. Galu galā ietaupīsi 50 Ls un jutīsies baigi vinnējis? Šaubos. Pie šodienas transportbetona cenām neko daudz ar tiem stabiem neiegūsi.
Man gan ideja ar šito veco mēslu pirkšanu galīgi nepatīk, ja nav pārliecības, ka tas viss noderēs un aizies un nekas nepaliks pāri, jo citādi mētājās kaut kur pagalmā visādi betona kluči, kurus ne pakustināt, ne sadalīt, ne noslēpt. Es ar savulaik par 5 Ls iepirku 2-us tos trapecveidīgos pamatu pēdu blokus no kaimiņa stroikas. Katrs svēra ap 700 kg. Par laimi, taisot stabveida pamatus šķūnim, iepriekš jau bija nomērīts, kur šķūnim būs stūri, un traktors imos ieraka un iemeta stūros. Uz šiem tad balstīju stūru stabus. Vispār praktiski pārbaudīta vislabākā mēslu noslēpšana ir atsaukt traktoru, lai tas izrok dziļu bedri - nu kādus 2 metrus, samet visu iekšā, nolīdzina un viss. Jārok dziļi, lai netraucē ne kokus stādot, ne ko citu darot.
Mans ieteikums - 2x padomā vai tu ar tiem stabiem vairāk nenomocīsies kā būs labuma. Galu galā ietaupīsi 50 Ls un jutīsies baigi vinnējis? Šaubos. Pie šodienas transportbetona cenām neko daudz ar tiem stabiem neiegūsi.
Autors:
mar
(85.255.75.---)
Datums: 19/05/2009 12:41
KĀ TAS SAPROTAMS VAI VĒRTS ? (pa dargu , neefektivs vai kas ??? )
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 19/05/2009 14:42
Kāpēc pirts pamatos neiederējās, ir atsevišķs stāsts
[www.failiem.lv]
Pēc tam atbilstoši aaaa aprakstītajam pāris gadus klupu pār tiem stabiem.
Arī šķūņa pamatos neiederējās
[www.failiem.lv]
Līdz akceptēju kādā pagalmā Bauskā nošpikotu estakādes ideju.
[www.failiem.lv]
Pēc tam atbilstoši aaaa aprakstītajam pāris gadus klupu pār tiem stabiem.
Arī šķūņa pamatos neiederējās
[www.failiem.lv]
Līdz akceptēju kādā pagalmā Bauskā nošpikotu estakādes ideju.