UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Betona bruģis mājas apstākļos
Autors: kakjis (195.13.162.---)
Datums: 22/05/2009 17:05

Labdien!

Nekad pats betonēšanas štelles darījis neesmu, bet laukos izaicinoši mētājas gan mešalka, gan vidēji rupja grants. Radās ideja, vai nevar pats savām vajadzībām sameistarot betona klucīšus, tik cik noklāt kādu celiņu uz siltumnīcu, pie malkas šķūņa, pie WC un tml.

Satraukums ir par to:
1. cik lieli būtu optimāli, lai nelūzt? Pagaidām sliecos uz tādiem aptuveni ķieģeļa izmēra, bet nedaudz biezākus, +2-3cm apmēram.
2. vai viņi nesāk drupt, varbūt kaut ko vajag piemaisīt betona jaukšanas gaitā? Kādas vispār attiecības lietot grantij pret betonu, ņemot vērā, ka tie klucīši sēdēs zemē. Esmu kaut kur sen manījis, ka tādiem mājas gatavojumiem sasūcas ūdens iekšā un nākošajā pavasarī visi sadrūp.
3. kā ar krāsvielām? varbūt var kaut ko piejaukt klāt? Neons un hameleons neinteresē... :)))
4. Kā visoptimālāk uztaisīt formas? Cik nu pats izdomāju, tie varētu būt collīgie dēļi, kuri tiek saskrūvēti kopā, lai pēc tam var atlaist vaļīgāk. Ir doma, ka gludā virsma klucīšiem droši vien būs apakšējā, attiecīgi laikam vajag apakšā kādu plēvi paklāt uz gludas virsmas, tad to režģi no dēļiem uzmest virsū un saliet pilnu. Droši vien derētu vienā porcijā vismaz kādus 10-15 izliet, ja ne visus 20-25, lai nav visu vasaru pa vienam jācementē un mešalka pa tukšo jāgriež.
5. Vēl jau var paprovēt atrast kādus plastmasas izstrādājumus, ir visādi trauciņi, kuros ieliet to betonu... bet šī ideja varbūt ka ir bērnudārzs, bet varbūt kaut kas labs. :)
5. Cik ilgi kaltēt?
6. Ko es vēl esmu piemirsis?

Jau iepriekš pateicos par atbildēm, droši vien jautājumi speciālistiem liekas smieklīgi vienkārši.

Re: Betona bruģis mājas apstākļos
Autors: Marcos (---.fktk.lv)
Datums: 22/05/2009 17:46

Tagad jau lētāk sanāk to bruģi nopirkt, nekā pašam gatavot. Esošo granti var kā pamatu taciņai izmantot.
Esmu redzējis tikai vienu reizi, kad kādz pats bruģi no betona meistarotu, pie kam tas bija Tunisijā (viņiem jau nav tādas ziemas kā mums). Šie uz sagatavota pamata uzlika koka sagatqavi vajadzīgā platumā un piegāza ar iekrāsotu betonu. Atkrita šiem pat bruģēšanas process. Jāpiezīmē, ka tas par īsti bruģis nebija jo gatavais produkts bija plāksnes apmēram 40X50 cm, piekam beizums arī kādi 15 cm bija. Nez vai pie mums tā gatavojot kas noturīgs varētu sanākt.

Re: Betona bruģis mājas apstākļos
Autors: Projektētājs (213.21.206.---)
Datums: 22/05/2009 17:56

Ideja domāju pavisam ok.
Paziņa tieši tā arī izdarīja - sabetonēja plāksnes visam dārzam - gadi 5 pagājuši un nav ne sadrupis nekas. Plāksnes 6stūrainas ar diametru apm. 40cm.

Ja nemaldos proporcijas sarakstītas uz portlandcementa maisa.

Re: Betona bruģis mājas apstākļos
Autors: kakjis (195.13.162.---)
Datums: 26/05/2009 09:32

Vai kādam ir vēl kas piebilstams par kaut kādiem piejaukumiem, vai tehnoloģiju?

Re: Betona bruģis mājas apstākļos
Autors: Vilnis_Radio (195.244.142.---)
Datums: 29/05/2009 16:24

Tik labs kā rūpnieciskais nesanāks, jo labas firmas izmanto smalkas jaukšanas proporcijas, atbilstošās frakcijas smilti un arī krāsvielas un iespējams vēl kāds knifs. Daļa L-jā ražotā bruģa ir var teikt mājas taisījums, ar rūķa iekārtām un citām samoģelkām. Arī daža laba lielā rūpnīca haltūrē. Labs bruģis ir tāds, kuram nekaitē sali un atlaidināšanās, kurus var arī ievērtēt jau griežot ar ripu - vieni griežas kā sviests, citi kā akmens ar dzirkstelēm.

Lai nu kā, mājās var noteikti uztaisīt, vienīgi būs švakāki, ar porām, tamdēļ var palielināt cementu, manuprāt 3:1 ir diezgan paciets jau, 2:1 jau ir atmokara variants. Ļoti prasītos novibrēt, ja kaut ko tādu var izdomāt. Ja lielāki ar kādiem 30 cm, tad jau vajag armatūru. Forma kādi nu materiāli pieejami, koks protams demokrātiskākais. Plastmasas trauki nav manīti, kurus būtu izdevīgi izmantot šādā šeptē.

Es personīgi pats arī taisīšu, bet lielākas plāksnes, nevis bruģi, jo bruģim laukos cauri zāle gribēs izlīst un arī grūtāk taisīt un ilgāk ieklāt par plāksni. Citādi jau viss tāpat proporcija 1:3:3, varbūt dekoratīvie akmentiņi virsmā būs, tad jau manīs. Forma koks.

Tādas manas domas. Noteikti zinu par bruģakmens firmām L-jā, jo esmu bijis rūpnīcās vairākās.

Re: Betona bruģis mājas apstākļos
Autors: lee (---.140.livas.lv)
Datums: 30/05/2009 09:51

Attiecību praktiski ideālu ir grūti noteikt bet aptuvenas tiesam ir uz maisiem, jo gala stipribu nosaka daudz kas: grants granulometriskais izmers, cik ilgi cements pastavejis, udens attieciba. Majas apstaklos vibresana ir loti ierobezota ar udeni saskidrinata skidra slura rezultejas daudz vajaka gala produkta, vienkarsak izmantot plastifikatorus veikalos noperkami, lietot ka rakstits uz taras. Krasvielas nedaudz samazina stipribu. Izlietas formas vajag nevis kaltet, bet tiesi mitrinat lai neizklast, ja ir silts un mitrs var pec kadam dienam 3 uzmanigi nemt ara un likt zeme protams nenoslogojot uzreiz, slodzi var pielikt pec kadam 2 nedelam, maksimala racionala stipriba ko garante betona tehnologija bus pec tam mistiskajam 28d.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  ********   **     **  ******** 
 **     **     **     **     **  ***   ***     **    
 **     **     **     **     **  **** ****     **    
 **     **     **     **     **  ** *** **     **    
  **   **      **     **     **  **     **     **    
   ** **       **     **     **  **     **     **    
    ***        **     ********   **     **     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727