UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Krīzes nav!
Autors: Ambrosio (87.110.13.---)
Datums: 31/05/2009 13:48

Pilnīgi piekrītu aaaa, mūsu valstī normālu uzņēmēju pietrūkst, lielākā daļa ir prasti pisnesmeņi. Es kaut kad februārī gribēju pasūtīt mājai trepes. Pa e-pastu izsūtīju mazpadsmit firmām pieprasījumus pēc piedāvājuma - stāvu šķērsgriezumi, apraksts, kādi elementi/materiāli vairāk patīk, kādi nē. Atvērta tipa jautājums - ko viņi var piedāvāt un aptuveno cenu. Protams uzrakstīju arī savu telefonu, ja rodas papildus jautājumu. Trepju telpa plata - 2.5m, 4 laidieni no pagraba līdz 2. stāvam. 2-3 interesantākie (nevērtēju tikai pēc cenas, jo piedāvājumi var būt tieši nesalīdzināmi dažādo materiālu un konstrukciju dēļ) tiktu uzaicināti uz objektu.

Godīgi sakot, kopumā biju negatīvi pārsteigts. Tikai viens atzvanīja operatīvi (pēc dažām stundām) un sāka uzdot papildjautājumus, atsūtīja bildes, lai es varētu vairāk saprast, ko es tieši gribu un ko viņi var piedāvāt. Kopumā vairāku dienu laikā saņēmu 5 atbildes. Ne visi pat pacentās atzvanīt un kaut ko pajautāt.

"Vislabākais" bija viens zvans - kad viņš piedāvāja divus variantus - ~90cm plati pakāpieni vai 120cm, es paprasīju, kāda ir cenu starpība un vai viņš var atsūtīt abus variantus? Viņš nu TĀDĀ aizvainotā balsī pateica, ka viņš jau nu neies te divus vairantus man rēķināt... Paldies, viņš uzreiz un galīgi izkrita no aptaujas. Nevajag man tādu izpildītāju, kurš uzskata, ka pasūtītājs jau ir "parādā" no paša sākuma.

Reāli bija tikai 2 normāli kandidāti. Izvēlējos to, kurš varēja piedāvāt trepes ar dekoratīvā betona pakāpieniem no pagraba uz pirmo stāvu. Otro kandidātu izvēlētos, ja būtu lēmis taisīt kāpnes tikai no koka. Ar uzvarētāju gan bez šaizēm neiztika - betona pakāpienus kaut kā sačakarēja un vienā krāsā taisa, mēģināja neveiksmīgi salabot dažas reizes, līdz tagad betona pakāpienus taisa vēlreiz un no nulles. Izskatās, ka par spīti visām šaizēm, gala rezultāts būs pozitīvs.

Ieteikums uzņēmējiem - nu sagatavojiet kādus pāris standarta piedāvājumus, lai interesentiem varētu ātri un bez liela darba vismaz priekšstatu par jūsu firmu piedāvājumiem - ļoti bieži parasts pasūtītājs precīzi nezin, ko viņš īsti grib vai var gribēt. Un neslinkojiet ar atzvanīšanu, pie tam runājiem pieklājīgi kā ar pasūtītāju, nevis tādu, kas traucē dzīvot :)

Re: Krīzes nav!
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 31/05/2009 17:03

a Wrote:
-------------------------------------------------------
> Ja nu kads var ieteikt, kur man pasutit tos deljus
> - smuki eveletus, pec maniem izmeriem, ar
> piegaadi, tad neturiet sveci zem puura ,
> padalieties ar kontaktiem.

Dikti varētu būt, ka nekur vai arī vienā cenā ar zeltu. Tā kā par otro variantu neviens nesapņoja pat "treknajos" gados, tad atliek tikai pirmais. Apzvani/apstaigā galdniekdarbnīcas, pie tam, visticamāk, ne Rīgā. 8 dēļi tomēr ir salīdzināmi ar cukura pirkšanu lielveikalā kā 8 tējkarotes, bet tur mazāk kā kilogrampaku nepārdod.

Man šitā vislaik ir bijusi problēma, ka zāģmateriālu garāku par 6 m nav kā šķiras, pat 6.20 nav, kur nu vēl 7 vai 7.50. Nav pat tad, ja vagonu gribētu pirkt. Labi, ka kādi "dīvainīši" tomēr atrodas un klients 9 m siju kaut kur izraka.

============================================================
Ambrosio - izskatās, ka Tev ir individuāls pasūtījums, bet eventuālie izpildītāji spēj piedāvāt tikai standartu ar stingri noteiktiem stāvu augstumiem un laidu platumiem/garumiem. + roku piekares vieta, par ko liecina stāsts par betona kāpnēm.

Re: Krīzes nav!
Autors: Wispa (81.152.255.---)
Datums: 31/05/2009 19:08

Analoģiska situācija:

[www.building.lv]

Interesanti, ka es arī dabūju tādus pašus komentus ka „aaaa” un pat no tiem pašiem foruma dalībniekiem! 

Re: Krīzes nav!
Autors: Wispa (81.152.255.---)
Datums: 31/05/2009 19:10

piekritu aaaaa uz visiem 100%


Re: Krīzes nav!
Autors: Wispa (81.152.255.---)
Datums: 31/05/2009 19:37

Es vairākus reizes biju komandējumos metālkonstukcijas rūpnīcās/darbnīcās Rietumeiropā, pārsvarā Lielbritānijā, un visur, VISUR (!) pat samērā nelielās darbnīcās bija tā saucamais „estimation” (vai retāk „quatation”) Office, kas ir Sales Department (pārdošanas nodaļa) substruktūra, kurā sēž inženieri, kam vienīgais pienākums ir atbildēt uz cenu pieprasījumiem (tur saucas „quatation”) un sadarboties ar potenciāliem pasūtītājiem.

Jo tur pat skolēnam ir skaidrs, ka ja nav efektīvās sadarbības ar klientiem, tad nav pārdošanas un tad bizness ir pakaļā... bet pie mums, kā jau bija teikts, vēl joprojām padomjlaiku mentalitāte...

Re: Krīzes nav!
Autors: EjTakTu (78.84.51.---)
Datums: 31/05/2009 22:24

Paskatīsimies uz to nedaudz filozofiski.
Kāds mērķis bija izsūtot piedāvājumu 13 firmām? Izvēlēties vienu SEV pieņemamāko firmu. Cena, attieksme, operativitāte, izpratne, sadarbība, bonusi un daudz citu subjektīvu parametru veido šo izvēli. Pirms tam nostāda sev robežas - maksimālais budžets, termiņš un kvalitāte (jāpalūr jau pašam uz kaut ko darītāja izdarīto ar). Gribās jau protams, lai būtu vairāk firmu ar visiem parametriem. Tad būtu jālauza galva, kuru tad no tik līdzīgiem izvēlēties. Tagad atlase vienkāršojusies ar attieksmi un operativitāti vien. Kas tur slikts? Tā arī spk vārdiem sakot - kantori no likteņa neizmuks :) Slēptā doma jau nez kāpēc ir, ka varbūt tanīs 10 ir kāda izdevīgāka cena, vai kas cits, kas citiem nav. Bet vai tadar attieksmi pret klientu nepietiek? Mūsu mentalitāte ir tāda, ka par labo mēs pateiksim 3 cilvjiem, bet par slikto septiņiem. Tātad slikto slavu kantorim vieglāk savākt, nekā labo. No vienas puses tas neatbilst pozitīvās domāšanas doktrīnām. Bet no otras puses tādā veidā sliktais ātrāk tiek atgrūsts un nodušīts. Vai tad tas ir slikti? ;)
Tātad, vai vajadzīga ir sēta, vai 13 firmu atbildes pašlepnuma vai lepnuma par valsti spodrināšanai? :D

p.s. a aprakstītais variants ir sevišķi interesants. Taču, ja kāds piestādītu rēķinu, nez vai a būtu ar mieru tādu summu maksāt. Ja pats var transportēt tad, kaut kas līdzīgs ir veikts par pieņemamu cenu. Nu bet tikai pats braucu, pats runāju, pats maksāju, pats savācu. Protams varēju sēdēt mājās un škroboties, ka krīzes nav (tolaik ar nebija) ;) Bet tos materiālus tomēr vajadzēja man...
[www.byko.lv]

Re: Krīzes nav!
Autors: einārs (87.110.163.---)
Datums: 31/05/2009 23:43

ļoti skaisti,kaa kāds var runāt par krīzes neesamību.es kā pašnodarbinātais gan strādāju par viszemāko iespējamo cenu.visa pieredze ir bijusi ar konkursantiem kāsējiem.
ja kādam liekas,ka nav krīze tad ziņojiet pašnodarbinātajiem,jo es saprotu,ka jūs gribat piedāvāt normālu cenu,bet firmas negrib atsaukties.pašnodarbinātie ir 10x lētāki un krīzi izjūt reāli.

Re: Krīzes nav!
Autors: spk (---.tieto.com)
Datums: 01/06/2009 10:49

aaaa, nu come on, tu tak pie buržujiem n-tos gadus esi dzīvojis, būtu iemācījies no viņiem vismaz necepties. Nē, problēma nav tur, ka tu izsūtīji 13 piedāvājumus! Tas ir OK un pareizi, es arī tā daru. Problēma ir, ka tu vēlāk gaudo par sūdīgu attieksmi, jo esi saņēmis tikai 3 piedāvājumus! Tak beidz gaudot un pasmaidi :) 3 piedāvājumi arī ir OK, ir no kā izvēlēties, nav tak tā, ka nebija neviena piedāvājuma.
Un tikai lūdzu nevajag, ka pie buržujiem būtu cik pieprasījumu, tik piedāvājumu. Nu varbūt nebūtu 3 bet 7, nu un. Vismaz es zinu necilu daudzumu buržuīnu, kuri pasūtījumus pa e-pastu pieņem tikai no pastāvīgiem un pārbaudītiem kundēm, tas gan nav par žogu biznesu bet nu pa lielam kāda starpība.
Vēlreiz atgādinu - šāda biznesa vide paver plašu perspektīvu izpildīties! Organizē žogu biznesu, respondē uz visiem pieprasījumiem, ņem ciet tirgu un parādī visiem muļķiem kā štelles jākārto!

Re: Krīzes nav!
Autors: aaaa (217.28.52.---)
Datums: 01/06/2009 12:24

spk: Ja godīgi, man absolūti nav skaidrs kādu pozīciju tu te aizstāvi. Savu? Žogu būvnieku? Slikta biznesa? Tu pats vispār saproti? Rodas iespaids, ka nē. Par mani neuztraucies, es savu žogu dabūšu, ne jau par to vispār bija diskusija, ja nesaprati, sorī.

Re: Krīzes nav!
Autors: spk (---.tieto.com)
Datums: 01/06/2009 12:55

Nē, aaaa, padzīvojis pie buržujiem esi, bet nu tas nav palīdzējis :) Es protams pārstāvu savu viedokli, bet es neesmu vienīgais ar tādu. Tev _ir_ tiesības sūtīt cenu aptauju, saņēmējam _ir_ tiesības tev neatbildēt, sliktai biznesa praksei _ir_ tiesības eksistēt, un par to visu var _necepties_ :) Tu izdarīji visu pareizi, 3 kantori arī izdarīja pareizi, 10 izdarīja kā vēlējās, tavuprāt nepareizi manuprāt pofig. Nu? Un par ko tarkšķis?

Re: Krīzes nav!
Autors: Vilnis_Radio (195.244.142.---)
Datums: 01/06/2009 13:04

Vispār ir atšķirība starp mūsu biznesu un R-eiropas, arī esmu izjutis - konkrēti par pārdošanas procesa daļu.
Es gan domāju, ka pati, pati sakne meklējama tanī faktā, ka R-eiropas valstu uzņēmumi ir gājuši cauri vairākiem laikiem, gan labākiem, gan sliktākiem un tos vada cilvēki ar domu palikt biznesā tik tiešām ilgāku laiku, tāpēc arī viņi vienkārši nevar atļauties atšūt klientus, pat ja jāatšuj tad vēlams tā, lai paliktu labs iespaids.
Pie mums celtniecības un tirdzniecības sektorā liela daļa firmu ir dzimušas tirgus buma ziedu laikos, tāpēc arī apriori dominē doma, ka tirgu nosaku es - pārdevējs.
Lai nu kā, tirgus pats visu saliks savās vietās - tas nu ir fakts - sūdīgie koki nogāzīsies un labie paliks.

Re: Krīzes nav!
Autors: spk (---.tieto.com)
Datums: 01/06/2009 13:40

Exactly. Domāju, ja būs pieprasījums, radīsies arī piedāvājums. Tas, ka uz aaaa pieprasījumu atbild 3 no 13, tā globāli ņemot liecina, ka krietni biežāk konkursiņos uzvar tieši cena, līdz ar to ne-vislētākajiem zūd interese piedalīties. Vēl kā iemesls varētu būt, ka ļoti daudzi kantori ir saoptimizējušies, un bieži tas notiek kā reizi uz neražojošā personāla rēķina, kurā diemžēl ietilpst arī pārdevēji.
Starp citu, vienreiz, kad sagribēju vairāk atbildes uz konkursiņu, saņēmos un piezvanīju uz tām vietām, kur pirms tam biju e-pastus sūtījis. Tiešām saņēmu vairāk piedāvājumus. Tāpat izvēlējos lētāko :)

Re: Krīzes nav!
Autors: bet (81.198.30.---)
Datums: 04/06/2009 21:07

bet varbut tas 1o firmas pateicoties musu krizei vairs nav,jeb tik lielu apjomu nav kas taisa ,un ja vel objekts ir 150 km no firmas-tad doma pats,ap....t ir viegli.Lai veicas!

Re: Krīzes nav!
Autors: inn (159.148.226.---)
Datums: 06/06/2009 20:27

Nu ko lai saku... man ikdiena paiet sūtot entos piedāvajumus. Nepatik atbildet uz tadiem, kur tikai prasa cenu, un neko vairak negrib zinat, bet piepiezos un atbildu. Latvija klienti velas nopirkt zeltu par sudraba cenu. Un kvalitate ir pati pedeja, kas interese cilvekus.

Re: Krīzes nav!
Autors: a (95.68.104.---)
Datums: 12/06/2009 00:23

Paklau aaaa, vai Tu ludzu nepadalitos ar info, kurus piedavajumus no ss.lv noraidiji un kuru izvelejies? Vienkarsi, es sobrid daru to pashu ko Tu un esmu nelielas dilemmas prieksa - ir sadi tadi piedavajumi, tacu nav skaidrs, vai nav riska.Summa tada pati ka Tev no 2000-3000Ls.Varbut uzraksti privati, ja neapgrutina, savu izveles procesu . ;)

Re: Krīzes nav!
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 12/06/2009 09:11

Nekā privāta jau te nav, beigās pēc zvanīšanas un bakstīšanas cenas atsūtīja vairāki, bet tā kā man vajadzēja cinkotus stabus, tad tie, kam tādu nav un kas tos pērk no citiem, cena sanāca galīgi nekonkurētspējīga (no sērijas 500 Ls vairāk). Es beigās paliku pie diviem, kas abi zvanīja, piedāvāja labas cenas un reāli visu paskaidroja. Palika NSGrupa un Preiss būve, bet tā kā pēdējie paši ražo gan vārtus, gan vispār visādas metāla kontrukcijas, tad izvēlējos šos (viņi arī praktiski vienīgie varēja piedāvāt manis norādītos stabu izmērus). NS Grupa arī izlikās normāli, bet kaut kas teica, ka šie esot atlaiduši lielāko daļu darbinieku utt. Nezinu, žoga man vēl nav, bet drīz būs, kad būs uzlikts varēšu padalīties ar iespaidiem par kvalitāti, termiņiem utt. Citas firmas piedāvāja lētāk, bet bez nodokļiem, es tomēr šoreiz izvēlējos pa dārgo - ar oficiālu līgumu un visiem nodokļiem, lai gan bez nodokļiem šiem arī reāli bija vislabākā cena tikai uz tā rēķina, ka viņi paši tās metāla konstrukcijas - vārti, vārtiņi paši izgatavo un daudzas žogu firmas ņem no viņiem, uz ko arī zaudē.

Re: Krīzes nav!
Autors: a (95.68.104.---)
Datums: 12/06/2009 09:43

Aaa, tad es biski parpratu.Mums tomer dazadi zogi.Es liksu betona stabus un koka zogu.Uz so bridi ir kadas padsmit atsauksmes no kuriem reali liekas 3.Tacu interesantakais, ka uz vienu un to pasu skici, ar vieniem un tiem pasiem matreialiem piedavajuma cena atskiras 1980 / 2800 /3050. Viss bez nodokliem.Un lai cik tas divaini neizklausas, bail nemt letako.Laikam bus jasauc visi tris uz vietas.Un laikam jau pa kartai, jo cik saprotu, ja sauksu reizee, tad tas var tikt uztverts ka aizvainojums.

Re: Krīzes nav!
Autors: a (95.68.104.---)
Datums: 12/06/2009 09:47

PS. un man sak likties, ka laikam pareizakais butu nepaslinkot un ari aizbraukt pasam apskatit kadu vinju objektu dabaa - ka saka, uz ko veci ir speejiigi.

Re: Krīzes nav!
Autors: v_t (78.84.59.---)
Datums: 12/06/2009 10:28

40 metru garš koka dēlīšu žogs ar betona stabiņiem un vārti man izmaksāja nedaudz pāri 400 ls. pats raku, betonēju un skrūvēju.

Re: Krīzes nav!
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 12/06/2009 10:48

Man tikai vārti mašīnai + gājēju vārtiņi - tikai rāmis, bez dēļiem - tos jāliek pašam, izmaksā pie 500 Ls. Nezinu, kur tu tādas cenas rāvi. Apzinos, ka paša darbs lētāks, bet reāli tam nepietiek laika - citi darbi svarīgāki darāmi un visu reizē nevar paspēt.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  **     **  ********  **         **     ** 
       **  **     **  **        **    **   ***   *** 
       **  **     **  **        **    **   **** **** 
       **  **     **  ******    **    **   ** *** ** 
 **    **  **     **  **        *********  **     ** 
 **    **  **     **  **              **   **     ** 
  ******    *******   ********        **   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727