UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
jumta spāres un dēļi
Autors:
Girtsarr
(---.datakom.lv)
Datums: 09/06/2009 10:12
Labdien! Pirms jumtu siltināšanas no iekšpuses (tiek vecajā jumtā skaidas aizstātas ar pretvēja plāksni un vati), starp sijām kur tiek klāt jumta dēļu klājumam, nokasu nost mizu- vietām ir palikusi klāt - izrādās, ka arī pirms 20 gadiem haltūrēja. Nekādas mitruma vai puvuma pēdas netiek manītas, bet parādījās man doma no iekšpuses nopūst visu to konstrukciju (spāres un dēļus) ar TENTS šķidrumu (mūsu ražojums pret kukaiņiem koka konstrukcijās un visādām citādām sēnēm :) ) Jautājums- vai labu gribot neizdarīšu sliktāk? Orģinālais variants ir ar kaut ko smērēts, bet ar ko nav ne jausmas. Lūdzu izsakiet savu viedokli par tādu domu. Paldies jau iepriekš!
Re: jumta spāres un dēļi
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(80.232.161.---)
Datums: 09/06/2009 10:29
No bēniņiem redzamās skaidas kādreiz bija jumta segums. To seņči, haltūrējot, nemaz neņēma nost. Ja tev koka nesošā konstrukcija ir vesela, bez trupes pēdām, tad speciāla apstrāde nav nepieciešama.
Palasi informāciju par pareizu savietotā jumta izpildi, kur zemseguma vēdināšanai ir būtiska loma koka konstrukcijas saglabāšanā.
Palasi informāciju par pareizu savietotā jumta izpildi, kur zemseguma vēdināšanai ir būtiska loma koka konstrukcijas saglabāšanā.
Autors:
Girtsarr
(---.datakom.lv)
Datums: 09/06/2009 10:39
Paldies! Ar to ventilāciju man sanāk tā- jumta pažobelē jau orģinālā versijā viss ir ciet- otrā stāva grīda ieiet jumtā veidojot ar jumtu 45 grādu leņķi, tamdēļ ventilācija no lejas uz kori nesanāk, bet ir sāniskā ventilācija- uz sijām sistiem dēļiem ir starpas ap 10 cm un vējš staigā no malas uz malu un jumta korē protams ir vaļā. Starp sijām liekot pretvēja plāksni, protams likšu uz koka distanceriem, lai veidojas sprauga starp jumta dēļiem un siltinājumu. Par to haltūru- uz tiem dēļiem ir miza palikusi ne skaidas, kā Jūs pieminējāt, kuru nokasot apakšā ir redzams, ka kādreiz tur ir staigājuši grauzēji- miza tādā smalkā pulverītī saēsta un dēlī kā mazas ejiņas, un tas ir viens no faktoriem, kas mani mudināja uz domu par to Tenta šķidrumu.
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(80.232.161.---)
Datums: 09/06/2009 13:44
Te palasi aprakstu [www.building.lv]