UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Zeme
Autors:
Janis R
(---.mpe.lv)
Datums: 02/01/2005 13:40
Vai 600 kv.m. ir pietiekami, lai uzceltu māju?
Latvijas tirgū galvenokārt tiek piedāvāti 1000+ gruntsgalbali - vai tas būtu saprātīgais minimums? Redzēju, ka Vācijā cilvēki ceļ mājas uz gruntsgabaliem, kas nepārsniedz 400 kv.m.
Ja ir rakstīts, ka komunikācijas "ir pieejamas", ar cik lielu summu jārēķinās, lai viņas pievilktu "pie namdurvīm".
Latvijas tirgū galvenokārt tiek piedāvāti 1000+ gruntsgalbali - vai tas būtu saprātīgais minimums? Redzēju, ka Vācijā cilvēki ceļ mājas uz gruntsgabaliem, kas nepārsniedz 400 kv.m.
Ja ir rakstīts, ka komunikācijas "ir pieejamas", ar cik lielu summu jārēķinās, lai viņas pievilktu "pie namdurvīm".
Re: Zeme
Autors:
Jurz
(---.mt.lv)
Datums: 03/01/2005 13:00
Krievu laikos pa 600m2 lielaaku gabalu bij gruushi dabuut. Uzcelt protams var, bet
ljoti jaapiedomaa pie maajas novietojuma gruntsgabalaa un pie maajas konfiguraacijas lai nebuutu taa ka peec tam nav iisti kur pat galdinju aaraa zaalienaa nolikt.
Komunikaacijaam summa var buut saakot ar paardesmit latiem un beidzot ar paaris tuukstoshiem, viss atkariigs cik taalu kas un kaa.
ljoti jaapiedomaa pie maajas novietojuma gruntsgabalaa un pie maajas konfiguraacijas lai nebuutu taa ka peec tam nav iisti kur pat galdinju aaraa zaalienaa nolikt.
Komunikaacijaam summa var buut saakot ar paardesmit latiem un beidzot ar paaris tuukstoshiem, viss atkariigs cik taalu kas un kaa.
Autors:
v_t
(195.13.178.---)
Datums: 03/01/2005 15:59
400 m2 daudz neatšķiras no dzīvošanas daudzstāvenē.
viss atkarīgs no mentalitātes. paziņa pēc brauciena uz grieķiju stāstīja, ka tur veči var saskandināt sēžot katrs savā virtuvē.
bet vai mums to vajsg?
viss atkarīgs no mentalitātes. paziņa pēc brauciena uz grieķiju stāstīja, ka tur veči var saskandināt sēžot katrs savā virtuvē.
bet vai mums to vajsg?
Autors:
gundars
(---.lelb.lv)
Datums: 03/01/2005 15:59
jā, uzbūvēt jau var, bet jāiet pie pašvaldības arhitekta, un jāuzzin kāds ir noteiktais apbūves blīvums attiecīgajā teritorijā, jo var būt tā, ka pagasts/pilsēta nemaz neļauj celt uz 600 m2.
g.
g.
Autors:
Mr. R.
(80.81.33.---)
Datums: 21/01/2005 17:46
Spriežot pēc tēmas nepopularitātes, būvniecības jautājumi ir aktuāli tikai cilvēkiem, kas zemi jau dabūjuši. Par kādu cenu jūs katrs pirkāt zemi? Kurā vietā? Kādi bija galvenie apsvērumi izvēlē? Vai par 10'000,- kaut ko jēdzīgu var dabūt, piemēram, Ogrē kādus 800 - 1000 kv.m.?
Jau iepriekš paldies!
Jau iepriekš paldies!
Autors:
andrek
(84.237.133.---)
Datums: 22/01/2005 12:19
600 m2-os aptimāli izvietojas māja ar apbūves laukumu līdz 180 m2, t.i. pirmā stāva izmēri ~ 18x10 m, kopējā platība līdz ~300 m2, pie veiksmīga individuālā projekta var tīri labi iekārtoties.
Autors:
jtdesign
(---.btv.lv)
Datums: 22/01/2005 16:19
Tā bija padomjlaikos, kad nevarēja dabūt apbūves gabalu lielāku par 1,200 m2 laukos un 600 m2 pilsētā, būvēja arī mazākos. Tagad ieteicams būtu tomēr izvēlēties z/g vismaz 1,500+/- m2, lai var normāli māju ievietot un vēl pašam desiņu cepšanai mauriņā vieta paliek. No 2,000 m2 jau būs komfortabli.
Autors:
andrek
(84.237.133.---)
Datums: 22/01/2005 18:27
1500 m2 un lielāks liekas vilinoši, bet- ap 300~400 m2 to aizņems apbūve un ceļi, pārējais ~1200 m2 zaļumi- lai to uzturētu estētiski baudāmu, jāalgo labs dārznieks jeb kādam no ģimenes 1/2 slodzē jābūt entuāzistam dārzniekam. Cik liels apbūves gabals ir optimāls vairāk atkarīgs no saimnieku dzīves stila- mājai,kurā ierodas tikai pārgulēt- dārzu nevajag nemaz, savukārt saviesīgai darbībai pārsvarā mājās arī hektārs var būt par mazu.
Autors:
v_t
(159.148.11.---)
Datums: 22/01/2005 23:08
ap 1000 m2 pilsētā ir saprātīgs daudzums. nav pārlieku saspiesti un nav arī ārprātīgās pļavas, kas pēc tam jāpļauj 3 - 4 reizes mēnesī.
Autors:
xxx
(80.232.179.---)
Datums: 24/01/2005 09:52
Es teiktu ka Latvijaa zemei jaabuut vismaz 1000m2. Tas ka krievu laikos deva tikai 600m2 bija tikai un vieniigi tirgus kropljojums un pie iedziivotaaju bliivuma kaads ir Latvijaa 600m2 ir par maz. Cenas var apskatiit sludinaajumos, bet jebkuraa gadiijumaa taas tikai un vieniigi kaapj.
Tas ka raksta par komunikaacijaam var buut pilniigas muljkjiibas. Par to var parliecinaaties griezhoties ieksh LEnergo un LGaazes un intereseejoties par attieciigaa zemes gabala iespeejaam un cenaam. Buut viss jau buus, bet man vienam individuaali LEnergo piestaadiijaa reekjinu par 4000 Ls. Tad visi zemes iipashnieki kas bija nopirkushi zemi gaaja kopaa un sadaliija uz galvinjaam un sanaca 10x mazaaka summa. Ar gāzi vareetu buut tas pats.
Veixmi
Tas ka raksta par komunikaacijaam var buut pilniigas muljkjiibas. Par to var parliecinaaties griezhoties ieksh LEnergo un LGaazes un intereseejoties par attieciigaa zemes gabala iespeejaam un cenaam. Buut viss jau buus, bet man vienam individuaali LEnergo piestaadiijaa reekjinu par 4000 Ls. Tad visi zemes iipashnieki kas bija nopirkushi zemi gaaja kopaa un sadaliija uz galvinjaam un sanaca 10x mazaaka summa. Ar gāzi vareetu buut tas pats.
Veixmi
Autors:
āmurs
(80.232.228.---)
Datums: 24/01/2005 13:09
Nopirkām 1 km pirms Ķekavas (elektrība ielas otrajā pusē) par 7Ls ( saimnieks sadalīja savu gabalu). Apmierina vieta - nav zema(kā daudzas vietas ap Rīgu), pietiekami tālu no šosejas ~ 300m, apkārt neceļas biezo "monstri". Vispār balsoju par 1500-2000m2. Tad var brīvi justies , vismaz kaimiņš gluži zupas šķīvī neskatās. Uzņēmu laiku - līdz Rīgas autoosatai 18 min. Gāze blakus māju pudurī pāri ielai jau ir. Ja sākumā skatījāmies uz Mārupi, tad tagad esmu dikti apmierināts.
Autors:
jans
(80.81.33.---)
Datums: 24/01/2005 17:11
1 kv.m. par 7 Ls ir lēti taču ne daudz priekš mājas celšanas :)
Vai tik tie nav 1000 kv.m par 7000 Ls?
Ķekava ir laba vieta. Pēc Dienvidu tilta atklāšanas vispār būs paradīze.
Vissliktākais virziens varētu būt Vidzemes Jūrmala - Brīvības ielai katru rītu braukt cauri - neizklausās vilinoši.
Nesen biju zemi Salas pagastā skatīties - pāri zemesgabalam augstsprieguma līnija (visas komunikācijas!), pats zemesgabals - purva vidū. Itogo 19000 Ls par 1200 kv.m.
Jā, Dzimtā zeme latviešiem ir dārga. Tikai žēl, ka burtiskā nozīmē.
Vai tik tie nav 1000 kv.m par 7000 Ls?
Ķekava ir laba vieta. Pēc Dienvidu tilta atklāšanas vispār būs paradīze.
Vissliktākais virziens varētu būt Vidzemes Jūrmala - Brīvības ielai katru rītu braukt cauri - neizklausās vilinoši.
Nesen biju zemi Salas pagastā skatīties - pāri zemesgabalam augstsprieguma līnija (visas komunikācijas!), pats zemesgabals - purva vidū. Itogo 19000 Ls par 1200 kv.m.
Jā, Dzimtā zeme latviešiem ir dārga. Tikai žēl, ka burtiskā nozīmē.
Autors:
āmurs
(---.mpe.lv)
Datums: 24/01/2005 23:48
Nē. Man ir 2200m2. "istenībā zemi meklēju gadus 2, kamēr sapratu, kas jāpētī, kā jāizvēlas.
Autors:
Muntis
(---.btv.lv)
Datums: 25/01/2005 09:54
nu nezinu nu man ir 720kv. un man liekas ka tas ir daudz, jo es nevēlos savu dzives daļu pavadīt rušinoties pa dārzu vai pļaujot zāli(vismaz pagaidām)
Autors:
XXX
(80.232.179.---)
Datums: 25/01/2005 09:58
Heheh :)
Manaa skatiijumaa visliktaakais kas var buut ir Paardaugava, vienalga vai Bauska, Jelgava, Juurmala, Bolderaaja vai Imanta. Katru dienu notuseet uz tiltiem satreegumos (ja darbs ir centraa), nu nee! Varjaubuut ka jaunais tilts atrisinaas shiis probleema, bet arii tikai tad kad tiks uzbuuveets paarvads paar stahanchiku.
Manaa skatiijumaa visliktaakais kas var buut ir Paardaugava, vienalga vai Bauska, Jelgava, Juurmala, Bolderaaja vai Imanta. Katru dienu notuseet uz tiltiem satreegumos (ja darbs ir centraa), nu nee! Varjaubuut ka jaunais tilts atrisinaas shiis probleema, bet arii tikai tad kad tiks uzbuuveets paarvads paar stahanchiku.
Autors:
a es
(159.148.190.---)
Datums: 25/01/2005 15:17
es, savukātr, nopirku zemi Jelgavā 2150m2 par 5ls/m2, tas gan bija pavasarī. domāju, ka man paveicās, jo paralēli iet iela ar zemsp.gāzes vadu, kanalizācija, turpat ir elektrība, telefons. vienīgi ūdenim būs jātaisa urbums. līdz rīgas rob. 20min. ar 100km/h. tagad vēl uztaisīšu zemes gabala atdalīšanas projektu un man būs 750m2 rezervē, kurus, ja apstākļi spiedīs, varēšu notirgot par normālu cenu, pats celšu uz 1400m2 gabala. man gan izvēlēties nebija grūti, jo pats esmu no jelgavas. svarīga ir arī infrastruktūra - bēznudārzi, skolas, veikali utt.
Autors:
jans
(80.81.33.---)
Datums: 25/01/2005 16:35
a es, tu no privātā pirki, no māklera vai no firmas?
Biju nesen Pārogrē vienu 700 kv.m. gabalu skatīties. Blakus grāvim, bez gāzes, dārgs. Sarkanmataina dāma stāstīja īstus šausmustāstus, ka no vīra šķīrusies, tāpēc zeme jātirgo. Diemžēl viņa neko nevarēja pateikt ne par saviem kaimiņiem, ne par augļu kokiem. Un nav brīnums, jo viņa patiesībā bija māklere. (Paziņas mūs brīdināja.)
Biju nesen Pārogrē vienu 700 kv.m. gabalu skatīties. Blakus grāvim, bez gāzes, dārgs. Sarkanmataina dāma stāstīja īstus šausmustāstus, ka no vīra šķīrusies, tāpēc zeme jātirgo. Diemžēl viņa neko nevarēja pateikt ne par saviem kaimiņiem, ne par augļu kokiem. Un nav brīnums, jo viņa patiesībā bija māklere. (Paziņas mūs brīdināja.)
Autors:
a es
(159.148.190.---)
Datums: 26/01/2005 12:46
jā. es no privātā pirku, ieliku vietējā avīzē sludinājumu,ka perku zemi. ilgi braukāju un skatījos un sapratu, ka pie kaut kā ir jāapstājas, jo sapņu gabalu nenopirksi nekad, vismaz ar to naudu, ko varu atļauties, tā nu paliku pie šī zemes gabala. D pusē man ir bērzi - būs vasarā ēna, uztaisīju āderu plānu, tagad projektēju.
Autors:
aa es
(159.148.190.---)
Datums: 26/01/2005 12:49
jā. es no privātā pirku, ieliku vietējā avīzē sludinājumu,ka perku zemi. ilgi braukāju un skatījos un sapratu, ka pie kaut kā ir jāapstājas, jo sapņu gabalu nenopirksi nekad, vismaz ar to naudu, ko varu atļauties, tā nu paliku pie šī zemes gabala. D pusē man ir bērzi - būs vasarā ēna, uztaisīju āderu plānu, tagad projektēju.