UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Civilbūve un Aldis Fromanis
Autors: Krista (159.148.227.---)
Datums: 28/01/2005 09:58

Es nu arī pievienošu savu atsauksmi kopīgajā nolādošajā korī par Latvijas būvinekiem. Sarunas ar Aldi Fromani un viņa firmu Civilbūve sākās visai sakarīgi, bet būvniecības laikā viņi sastrādāja pilnīgu sviestu, demonstrējot tik šokējoši sliktu finanšu un termiņu menedžmentu, kura dēļ mēs šobrīd plēšam matus un nesaprotam, vai sūdzēt viņus, vai sakost zobus un paciest līdz galam, vai darīt ko radikālāku. Prasīt, ka firma, kas skaidrā prātā labprātīgi ir parakstījusi līgumu, ievēros jebkādus termiņus ir laikam nenormāls naivums. CILVĒKI, PAREDZIET LĪGUMOS SMAGAS SODA SANKCIJAS PAR TERMIŅU KAVĒŠANU - celtnieki tās minimālās sankcijas jau iebūvē savā budžetā un tās viņi vispār neuzskata par sankcijām. Šis stulbenis Fromanis, piemēram, izvēlējās nepirkt materiālus vasarā, kad tie bija lētāki, bet gaidīja līdz kamēr tie palika dārgāki un tad kasīja galvu un teica, jāaa ..... rezultātā viņam nācās par virkni lietām pārmaksāt sava stulbuma dēļ, kā rezultātā viņš izlīda ārpus tāmes un viņam ir grūtības apmaksāt citas lietas, par ko viņš mūs šantažē. Vēl viņš pasūtīja nepareizus logus un durvis, nu tā vienkārši - aiznesa meistariem nepareizas specifikācijas. Tagad viņam vairs nav naudas, lai to visu pārtaisītu un viņš vistiešākā veidā mūs šantažē, sakot - gribiert tādus logus, kā vēlējāties - nu tad maksājiet vēlreiz.

Nožēlojamāku cilvēku nav nācies sastapt. Viena viņa firma jau bankrotēja, domāju, ka šī arī ilgi neturēsies.

Cilvēki, uzmanieties no būvniekiem! Tā ir īpaša suga, uz kuru šķiet, pat biznesa likumi neattiecas, savādāk nevaru izskaidrot, kā viņi ar visu savu krāpšanos, termiņu neievērošanu, slikto menedžmentu, paviršo attieksmi pret klientu un vienkārši stulbumu vēl eksistē.

Re: Civilbūve un Aldis Fromanis
Autors: Kristai (---.latnet.lv)
Datums: 28/01/2005 14:03

Ir tik loti zeel, ka saadi buuvnieki dod iemeslu neuzticeties citiem buuvniekiem.
Parasti saadas problemas ir firmaam, kuru vaditaaji neseko liidzi klientu veelemeem, kas atspogulojas taames. Citiem vaardiem - ir nekvalitatiivs vadiibas darbs, bet vainu uzvel a) darbiniekiem b) klientiem. Liidz ar to, jebkura firma, kas kvalitativi attiecas pret savu darbu ir drusku sliktaaka poziicijaa, jo vinai veel ir jaakonkuree ar saadiem tipiem.
Tacu naakotnee uz neapmierinaato klientu sadas sia izskaudiis. Tas kam es, kaa sia vaditajs pieversu uzmanibu un domaju, ka tas ir kvlaitates raadiitaajs ir sekojosais : a)vai sia ir licence b) vai sia ir fax un ofiss c) vai siajai ir sava maajas lapa d) vai vina ir kaadreiz nemusi buuvatlauju savu klientu vaardaa e) vai piedaliijusies valsts konkursos utt. Saadas lietas liecina par vadiitaja speeju savest lietas normala kartiiba. Pavisam drosi var celtniecibu uzticeet siajam, kas ir latvijas buvnieku asociaacijaa, tacu tas nevar kalpot kaa visparigs kriteerijs. Lidz ar to, ja klients redz, ka saadas lietas ar sia ir bijusas, tas liecina par vadiibas kvlaitaati un speju operativi straadaat, kaut arii sija ne vienmer ir labi paziistama.

Paldies dievam, naakas secinaat - manai sijai tas viss ir un atliek tikai straadaat. :) un gaidiit, kad klienti nogremdes nekvalitatiivas firmas un versisies pie uzneemumiem, kuri ir savedusi kaartiibas savas iekseejas lietas.

ar cienu
i

Autors: veel kristai (---.latnet.lv)
Datums: 28/01/2005 14:14

paarlasiiju un pabriinijos, viena vina firma jau ir bankrotejusi un sii arii buus taada.
Bet kaadel ari sadu info uzzinaadama tomer griezies pie siis firmas ?
Par tiesu - ja Juus nemaaciisiet, tad kurs ? paskatieties kaada instance striidus jautaajumaa ir noraadiita un sapratiisiet vai velaties tiesaaties.

Ja vins turpina celt Juusu iecereto, tad veel jo vairaak ?????

Autors: cigars (---.latnet.lv)
Datums: 28/01/2005 15:30

" Jā, tāda sistēma ir daudziem, bij vien firma nevienam nemaksā, taisa nākošo un dzīvo zaļi. Bija Liepājā tāda firma "BFF" (A.Fromaņa būvniecības firma), darbojas arī Rīgā, aizgāja uz grunti un tagad rullē ar SIA "Civilbūve", silti iesaku visiem izvairīties no šīs firmas(
Dusmīgais, iedod, ka tos telefoniņus, man te kaudzīte ar nemaksātājiem stāv.

P.S. "Civilbūve" tagad darbojas Rīgā, tā kā uzmanīgi ""

sis ir citaats no kaada rakstiitaaja saja forumaa

Datums: 28/01/2005 15:39

Bijušās bankrotējošās firmas goda vārds neienāca prātā pārbaudīt, ziniet - ir tomēr kaut kādas robežas, līdz kurām klients fiziski var iedziļināties būvniecības procesā. Paldies par konstruktīvu padomu iet uz tiesu, tas tiešām ir iedvesmojoši - manās interesēs, kad būvniecības process būvnieka vainas dēļ kavējas par vismaz 3 mēnešiem, man neizbēgami ir sagādāti papildus izdevumi un kreņķi (arī ne manas, bet būvnieka vainas dēļ), tiešām ir vēl uzņemties tiesu darbus, maksāt advokātam un gaidīt no visnotaļ korumpētā un lēnā Latvijas tiesu procesa taisnību ... Konstruktīvāks risinājums vienkārši nav iespējams. Turklāt, katra tiesāšanās un pat būvnieka patriekšana/jauna noalgošana ir jauni izdevumi un laika vilkšana.

Varbūt tas skanēs pārsteidzoši, bet es uzskatu, ka mans uzdevums NAV mācīt tizlus celtniekus, tērējot savu naudu un laiku, vazājoties pa tiesām. Es godīgi strādāju un labi pelnu un varu samaksāt savu māju, VAI TIEŠĀM IR PAR DAUDZ PRASĪTS, lai celtnieks būtu godīgs un skaidrā prātā labprātīgi parakstot līgumu, nesasolītu to, ko nevar izpildīt?! Un nenāktu pie manis kā suns ar asti starp kājām, šļupstot "nu ja, es sajaucu logu specifikācijas un aiznesu uz firmu vecās, tāpēc viņi uztaisīja nepareizus logus ... mana kļūda .. bet man vot tagad ir finansu grūtības, vai jūs tomēr nesamaksātu vēlreiz par tiem logiem?"

Vienīgā pozitīvā lieta šajā procesā, ka rezultātā mans vīrs ir izēdies cauri tik daudz mēsliem, ka varēs sniegt konsultācijas visiem mūsu draugiem, kas arī būvējas...

Autors: Kriss (---.eth.delfi.lv)
Datums: 07/02/2005 16:16

Sveika Krista.
Mans ieteikums, apskaties cik esi samaksājusi un cik vinji ir izdarijuši, ja esi kautvai pa nuleem velc krustu pāri un pabeidz ar citiem.
Mans padoms ja veel ko būvēsiet un arī Jūsu draugiem, pieaicinat sakariigu speciālistu, parasti tas ir sertificēts Būvuzraugs, kurš pārstāvētu Jūsu intereses no projektēšanas līdz nodošanai. Palīdzētu izvēlēties meisterus vai būvfirmu, sekotu liidzi gan tāmēm būvdarbu gaitā gan kvalitātei uttt.

P.S
Ja esošais būvnieks ir pārkāpis LBN vai Ministru kab not. vari pacjakareet vinjus kaa rezultātā vinji pazaudē licenzi.

Datums: 14/02/2005 14:46

Krišam - paldies par padomu, mēs jau šobrīd izmisuši rēķinam, bet izskatās, ka patreiz bilance ir mums par sliktu. Iedomājies - kretīns pirms pēdējā maksājuma (kas vēl nav izdarīts) iesniedza musm savu līdzšinējo izmaksu aprēķinu, kur bija iekšā saliktas lietas, par kurām viņš nemaz i nebija maksājis, dubulti aprēķini visādi, kopumā - blefs par pārdesmit tūkstošiem VIRS reāli ieguldītās summas. Lai tikai izspiestu no mums naudu, turklāt šitik idiotiskā veidā. Tā skaitās tāda normāla prakse, ka būvnieki nemitīgi mēģina tevi apkrāpt, vai kā?

Par būvuzraugu - jā, mums tāds ira, bet viņa pienākums bija sekot līdzi kā māja tiek celta (vai atbilstoši projektam, vai tiek pareizi materiāli izvēlēti, vai netiek kur uz materiāliem nožilīts, nākt klajā ar priekšlikumiem tehniskos jautājumos kurjāpieņem lēmums, kurā mēs neesam kompetenti u.c.) nevis vaktēt finanšu izlietojumu un termiņus.

Autors: kristai (---.latnet.lv)
Datums: 14/02/2005 15:51

Krista - parasti katra buuvnieka taame ari liecina par vina speeju vainespeeju preciizi uzraadiit darbus un materiaalus. Veel vairaak - vinam sadi aprekini arii sakariigi ir jaargumentee. mana pieredze ir taada, ka es ar saviem klientiem stradaju kaadus 4 meenesus liidz gala rezultaatam un viss abaam puseem ir zinaams.
Sakiet luudzu, bet kaa juus nokluvaat liidz taadai firmai ? kaads ieteca, jeb kaa ?

Autors: jtdesign (---.btv.lv)
Datums: 14/02/2005 16:21

Ja būvnieka iesniegtais padarīto darbu aprēķins nav apstrīdams vai apstrīdams tikai patīk/nepatīk līmenī, tad Kristai nav taisnība. To viegli pārbaudīt izdarot padarīto darbu ekspertīzi.

Toties, ja to viegli apstrīdēt [nevar parādīt, kur palikuši iepirktie materiāli utml.], tad jau tā ir visai skaidri redzama krāpniecība.

Ja līgumā norādīts, ka dārgāki materiāli, dārgāks/vairāk darba spēks ir būvnieka problēma, tad pasūtītājs vinnē.

Pašlaik vairāk izskatās, ka Krista gribēja "lēti un labi", tas ir situāciju, kāda dabā ir nespējīga eksistēt un, kad parādās reālās izmaksas, ir liels šoks.

Datums: 14/02/2005 17:33

Protams, ka te nav runa par patīk/nepatīk vai lēti un labi .... bet KĀ lai reaģē uz situāciju, ka džeks ir pārsniedzis konkrētas tāmes pozīcijas, ar mums to vispār nesaskaņojot (lai gan līgumā skaidri rakstīts, ka jādabū rakstiska piekrišana par tāmes pārsniegumu)?! Vai, ka viņš logi taisītājam aiznesis nepareizas logu specifikācijas, 2/3 logu sataisītas nepareizi, a viņš blisina acis un saka "jā, mana kļūda ... bet man šobrīd naudas grūtības, piedodiet!" un ja mēs gribam savā mājā tādus logus, ko var normāli atvērt - lūdzu mums ir iespēja pašiem par to VĒLREIZ samaksāt pusotru tūkstoti!

Un ko lai saka par situāciju, kad viņš starpnorēķinu tāmē par iztērēto naudu nekaunīgi ieraksta lietas, par ko viņš vispār nav vēl maksājis?

Reāli es domāju, ka viņš no mūsu maksātās naudas ir finansējis citus savus caurumus un tagad viņam nav, par ko pabeigt mūsu māju.

Autors: kiegele (---.eth.delfi.lv)
Datums: 15/02/2005 13:36

Man frizieris neglīti nogrieza matus - VISUS frizierus nošaut.Autiņam riepas otrajā sezonā palika ovālas kā gurķi- VISUS riepu ražotājus nošaut....Kristīnīt meklē nu vainu sevī - līgums jāslēdz ar juridiski reģistrētu uzņēmumu un ar sankcijām. Būvuzraugu apmaksā lai pieskata ne tikai konstrukcijas, bet arī naudas plūsmu un pasūtījumus (tas gan ir dārgāk)/
Izskatās ka esi gribējusi būt par visiem gudrākā - par dzīvikļa cenu individuālā projekta māju uzbūvēt un pēc tam internetā kladzināt A MĒS TIK LĒTI UZBŪVĒJĀM - VISI CELTNIEKI IR ZAGĻI.
Vienkārši kādam gadās nopirkt labu vecu autiņu, kādam negadās.

Autors: xxx (80.232.179.---)
Datums: 15/02/2005 14:11

Ko tu tur kiegele muldi. Pēc vinju rakstiitaa cilveeki ir konkreeti uzmesti no celtnieka puses kursh savas kljuudas uzvelj uz klientu un piekam meegjinot to veel apkraapt. Izskataa ka liigumi ir nosleegti un viss ir OK. Vinji tachu nevar zinaat ka finals buus taads! Tiesaat? Un ko iztiesaasi ar taadu?

Autors: amatpersona (194.19.225.---)
Datums: 18/02/2005 14:03

Pēc rakstītā var noprast ka Krista ar dižu intelektu nav apveltīta. Pasaulē ir pietiekami daudz cilvēki ar pietiekami daudz uzskatiem un vērtībām, ar celtniecību tā ir ka ja pasūtītājs gribēs pie apaļa staba arī piesiesies. Ja jau būvuzraugs, projekts, tāmes ir, nekādām problēmām nevajadzētu rasties par kurām būtu jādebatē delfi portālā un objekti bez problemām un sarežģijumiem nemēdz būt.
Krista iesaku kārtīgi izrunāties ar savu būvuzraugu kurš pārstāv Jūsu intereses it sevišķi ja nav izpratnes par būvniecību nevis šeit rakstīt savas kaprīzes.

Datums: 21/02/2005 15:21

Amatpersonas intelektu gan nevar noliegt, logika par apalo stabu, "ja viss ir, nekadam problemam nevajadzetu but" vs. "objekti bez sarezgijumiem un problemam nemedz but" ir neparspejama. Paldies par so saturigo komentaru :(

Varbut sai virtualajai tik vien jegas ir, kaa painformet par bledigiem un neprofesionaliem celtniekiem, lai citi piesargas.

Kiegelei gribu teikt - ir kaut kads juridisko papiru optimals minimums, ar ko videji civilzeta valsti privatpersona var krameties. Ligumi ar sankcijam protams mums ir, saslegti ar juridiskam personam etcetera, bet pret krapniecibu apdrosinaties neiedomajamies, vai algot ipasus cilvekus naudas plusmas pieskatisanai. Vai ir par daudz prasits, ka uzcelt maju par cenu, par ko esam vienojusies ar celtnieku, varetu bez pusgada-termina pagarinasanas un tiesas procesa vel pusgada garuma? Vai ari tas visiem klatesosajiem (amatpersonam un buvniekiem, un citiem nelaimigiem upuriem) skiet NORMA?!

Autors: kolja (---.junik.lv)
Datums: 23/02/2005 11:46

Laikam jau pasūtītājs gribēja kā lētāk -sanāca kā vienmēr

Autors: Zinu (62.84.13.---)
Datums: 05/04/2005 17:46

Bet Civilbūvai tā ir vizītkarte, cik zinu viņu objektus, tad visi tie ir nodoti ar pusgada nokavējumu:)
Tāpat Liepājā nedzirdēsiet nevienu labu atsauksmi par BFF (bijušo Fromaņa firmu), tāpēc jau tagad mēģina kaut ko Rīgā.

Autors: a (213.180.101.---)
Datums: 05/04/2005 19:12

Ko Jus te uzklupat Kristai?
Paldies, par sniegto informaciju, man ka potencialam buveties gribetajam ta ir loti noderiga.Un labak njemu vera Kristas viedokli, kurs ir pareiz literari un logiski uzrakstits, neka bezsakarigus murgus par leti un labi un ta talak.
Ja jau cilveks ir apnjemies pec noteitas tames veikt noteiktus darbus un netiek ar to galaa, vinjam ir problemas :
a)aritmetika klibo
b)neprot stradat

Un vispar, pec dzivokla remonta, kad iedevu celtniekiem pirms darbu pabeigsanas avansu (bija atlicis tikai apstradat vienu logu aili) tie notinaas.
Pats dabuju pabeigt.
Teiksiet sakritiba?
Pec dzivokla nr2 remonta , tas tika apzagts (varbuut sakritiba)
Abos gadijumos pec notikusa celtnieki nebija vairs sadabonami rokaa.
Kaiminjam dzivoklja remonta laikaa, ierodoties atrak majas neka paredzets, izdevas uz trepem nokert stradnieku ar magnetolu rokas (protams saimnieka)
Teiksiet sakritiba?

Es domaju problema ir zemi kvalificetaa un nabadzigaa , ar visam no ta izrietosam sekam darba speekaa...

Uz redzesanos.

Autors: anonīmi šoreiz (---.96.livas.lv)
Datums: 08/04/2005 21:37

Labprāt gribētu algot būvuzraugu, bet kādas garantijas, ka papildus algai, viņš nevienojas ar celtniekiem (celtniekam ar celtnieku vienoties un saprasties vieglāk un ātrāk - kā nekā tas nav vienreizējs pasākums, var pat sistēmu uztaisīt... kā būvuzraugam ar pasūtītāju, kas ir "one time deal" pēc būtības - māju ceļ vienreiz mūžā...). Finālā sanāksi losis, jo būsi ne tikai uzmests no celtnieiem par krietnu summu (lielāku kā parasti, jo viīem tak jādalās ar būvuzraugu) un vēl būvuzraugam algu samaksājis.
Kā lai izvairās no šitā?

Autors: jtdesign (---.btv.lv)
Datums: 09/04/2005 20:13

Anonīmajam - vai Tev vismaz ir priekšstats, cik jāmaksā LABAM būvuzraugam? Par privātmājas celtniecību neviens celtnieks tik daudz nemaksās.

Ja gribi lēti un labi, tad varu uzreiz paskaidrot, ka vismaz celtniecībā tā nemēdz būt. Par ko arī liecina regulārās žēlabas šajā un citos forumos.

Autors: Zinu (---.poligons.lv)
Datums: 12/04/2005 13:20

Civilbuuvei ir lielas probleemas, lieli paraadi, taa kaa izmanaties. Fromanim ir veel viena firma Kurzemes kraasas, taa buus naakamaa, taa kaa turet acis valjaa.

Krista, Tava ir taa koka karkasa maaja, ko Fromanis nevar pabeigt?

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.