UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Atsauksmes par būvfirmām :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Tiesu darbi ar buuvniekiem
Autors: Klienc (213.21.220.---)
Datums: 22/08/2006 18:48

Kam ir kaada pieredze tiesas darbos ar celtniekiem, kuri nepilda kvalitatiivi darbus, notinaas u.tml. Ir kaads precedents?! Luudzu padalieties pieredzee!!! Vai nekvalitatiivi izdariitam darba ir arii noilguma terminjsh? PALDIES par jebkuru info!

Re: Tiesu darbi ar buuvniekiem
Autors: xxx (195.122.28.---)
Datums: 22/08/2006 20:18

Es varbūt atkārtošos, bet šī ir nozare kurā šajā ziņā valda totāls haoss. Viss ir atkarīgs no celtnieka godaprāta :) smieklīgi vārdu savienojumu pateicu vai ne?:). Ticu ka uz pasaules eksistē celtnieki kuri savu brāķi salabos, bet redzējis tādus neesmu.
Vajag taisīt ekspertīzi, visu piefiksēt un iet uz tiesu. Cita ceļa nav. Varbūt Tu būsi pirmais precedents? Nu protams jabūt arī līgumam. Bet diemžēl mūsu valstī šis celtnieks sliktākajā gadījumā uztaisīs jaunu kantori un turpinās strādāt. Šajā celtnieku deficīta laikā tādiem ko darīt vienmēr atradīsies.

Datums: 22/08/2006 21:01

Es veel ceru, ka dzheki sapratiis, ka izlabot ir izdeviigaak, nekaa ar tiesas leemumu kompenseet nodariitos zaudeejumus. Noteikti dazhi labi zhuliki tagad smiiknjaa, sak' - "tiesaajies vien, man neviens neko nevar padariit, tas liigums taads papiiriic vien ir"! Bet tas, ka pagaidaam celtniekiem ir sajuuta ka vinji ir neaizskarami var aatri izgaist, jo ja ir nosleegts liigumus, tad ir instituucijas kas labpraat taadiem paraadiitu "kur veezhi ziemo". Jaabuut tik aktiivaakiem un nedriikst ljaut taadiem lohiem sachakareet un pamest objektus un mieriigi dziivot taalaaak!

Datums: 22/08/2006 21:04

P.S. Te forumaa viens viirs raxtiija, ka taisaas ar vieniem tiesaaties, interesanti buutu uzzinaat - kaa gaajis?! Un vispaar, nebuutu slikti savaakties grupaas, kur beedubraaljus ir piechakareejusi vieni un tie pashi cilveeki, t.i.,piem. vairaakus ir piechakareejusi firma "X", un tad dot iekshaas!!!

Autors: Piekrāptais (87.110.6.---)
Datums: 22/08/2006 22:14

Bet varbūt sāksim ar pašiem KLIENTIEM,kuri cenšas piekrāpt būvniekus,vienojas par cenu,bet pēcāk paliek naudas žēl???Kas atliek būvniekam????Piemērs,cena tiek noteikta mājas fasādes siltināšanai,dek.apmešanai un krāsošanai( tā saucamā mājas fasāde),bet KLIENTS ir iedomājies,ka par to pašu naudu,vēl viņam uzsitīs mājai jaunas kastes,pieliks jaunas notekas un palodzes( tā viņa izpratnē ir FASĀDE),un tad nu re,būvnieks izrādījies par blēdi, bet lielākā daļa pasūtītāju,tik domā ,kā nemaksāt celtniekam. KĀDAS JUMS TE PROBLĒMAS,ŅEMAT SOLĪDĀS BŪVFIRMAS un tad redzēsit cik jums tas viss izmaksās, nu visas 3 X vismaz vairāk un nevajadzēs te internetā raudāt!!!

Datums: 22/08/2006 22:21

....un vēl piebildīšu,ka firmai naudiņa būs jāieskaita pirms tam,un izdarīs tik ,cik pietiks naudiņas,neaizmirsīs arī katru mēnesi pieskaitīt inflāciju,un gribētu redzēt,ka tu aizietu un paprasītu čekus par materiāliem...ha,ha, .Tev galvā ir sviests!!!!

Datums: 22/08/2006 23:38

bljee, kaa man shitas besii. A kas, pirms darbu veikshanas gruti novienoties kas ir fasaade? Gruti paskaidrot vai? Nav samaksats nedari! tochno idiots kautkaads. Te man liekas runaa par kvalitaati un neizpilditiem darbiem un notiishanos.

Datums: 23/08/2006 00:39

...mani arī besī,viss jau itkā tiek atrunāts,tikai kad darbs iet uz beigām ,klients izliekas neko nesaprotam! Tad arī tā daram ,tālāk nedaram,un redz tad notinamies,un pēc taviem vārdiem neizpildam darbus. ŅEM TAK OFICIĀLAS FIRMAS,piķo konkrētu naudu,un maksā nodokļus,pierādi-kur ņēmi savu kreiso naudu lai būvētos un beidz ņaudēt...

Autors: Klienc (---.latnet.lv)
Datums: 23/08/2006 06:47

Manuprāt "Piekrāptais" te bišku ir uzvilcies ne pa tēmu! Te runa ir tiešām par darbu kvalitāti, nevis par to, ka kāds nezin kas ir fasāde vai taisna grīda vai siena! Starp citu man ir/bija darīšana ar divām "firmām" un tika slēgti līgumi. Tas nemaina ātrumu! Ja man tāmē ir ierakstīts piem., ka grīdas tiks izlīdzinātas ar pašizlīdzinošo masu, tiek aprēķināts daudzums (ar rezervi!), nomērītas grīdas, bet pēc darba paziņo "soore" - pa šo summu mums sanāca šādas (t.i. joprojām vietām nelīdzenas) grīdas, savukārt lamināta veči pasaka, ka uz tādas grīdas laminātu neliks,- tad kurš te ir lohs? Pasūtītājs vai tomēr tas āzis, kas nemāk notāmēt darbu un materiālus? Vai vēl labāk - nemaz nemāk grīdas līdzināt!!! Tagad jau "spečuku" ir pilns, ko tik katrs visu nemāk darīt:-) Blad, līmeņrādi dzīvē nav redzējuši, mērī sienas un grīdas ar kaut kādu 80cm līmeņrādi!!! Protams ka viss būs līdzens :-) A "Piekrāptais" varēja paturēt savu muti ciet un naudu svešā kabatā neskaitīt! "Nekod rokā, kas tevi baro" teic sens sakāmvārds! Kurš tad Tev maksā par darbu, ja ne klients? Pierādi ka vari kvalitatīvi izdarīt savu darbu un tev samaksās, nevienam nav naudas žēl! Nedomāju ka tu pats par vecu sakaltušu baltmaizi maksātu 50 santīmus tikai tāpēc ka neviens cits tev nevar piedāvāt neko labāku! Problēma ir tā, ka uzņemās par daudz darīt un tad sākas visādi pigori, ka krāsotājs velk elektrību vai santehniķis līdzina sienas un beigās h...nja tik sanāk :-)

Datums: 23/08/2006 06:52

Nevajag jau sevi kā strādnieku nostādīt stulbā situācijā un tad puņķoties ka Tev nemaksā. Nevajag strādāt "kaktu" darbus! Noslēdz ar pasūtītāju vienošanos un uz priekšu! Ja nedarīsi darbus - tevi sūdzēs tiesā, ja pasūtītājs tev nemaksā - Tu viņu sūdzi tiesā! Kādas tev problēmas? Nebūs jātinās no objektiem un ar to jāpelna sev neslava (ja esi kārtīgs strādnieks) :-)

Datums: 23/08/2006 06:54

Piekrāptais Wrote:
-------------------------------------------------------
> Bet varbūt sāksim ar pašiem KLIENTIEM,kuri
> cenšas piekrāpt būvniekus,vienojas par cenu,bet
> pēcāk paliek naudas žēl???Kas atliek
> būvniekam????Piemērs,cena tiek noteikta mājas
> fasādes siltināšanai,dek.apmešanai un
> krāsošanai( tā saucamā mājas fasāde),bet
> KLIENTS ir iedomājies,ka par to pašu naudu,vēl
> viņam uzsitīs mājai jaunas kastes,pieliks
> jaunas notekas un palodzes( tā viņa izpratnē ir
> FASĀDE),un tad nu re,būvnieks izrādījies par
> blēdi, bet lielākā daļa pasūtītāju,tik
> domā ,kā nemaksāt celtniekam. KĀDAS JUMS TE
> PROBLĒMAS,ŅEMAT SOLĪDĀS BŪVFIRMAS un tad
> redzēsit cik jums tas viss izmaksās, nu visas 3
> X vismaz vairāk un nevajadzēs te internetā
> raudāt!!!

Nevajag jau sevi kā strādnieku nostādīt stulbā situācijā un tad puņķoties ka Tev nemaksā. Nevajag strādāt "kaktu" darbus! Noslēdz ar pasūtītāju vienošanos un uz priekšu! Ja nedarīsi darbus - tevi sūdzēs tiesā, ja pasūtītājs tev nemaksā - Tu viņu sūdzi tiesā! Kādas tev problēmas? Nebūs jātinās no objektiem un ar to jāpelna sev neslava (ja esi kārtīgs strādnieks) :-)

Datums: 25/08/2006 06:24

Te forumaa viens viirs raxtiija, ka taisaas ar vieniem tiesaaties, interesanti buutu uzzinaat - kaa gaajis?! Un vispaar, nebuutu slikti savaakties grupaas, kur beedubraaljus ir piechakareejusi vieni un tie pashi cilveeki, t.i.,piem. vairaakus ir piechakareejusi firma "X", un tad dot iekshaas!!!

Datums: 31/08/2006 04:34

Nu re... man jau otrie darba dariitaaji pamet darbus pusdariitus un aiziet :-( Nezinu, kas tam darbu vadiitaajam ar straadniekiem nestikjeejaas, bet fakc ir tads, ka neko vairaak par "soore" vinjsh man vairaak nevareeja pateikt! Darba resursu vairs neesot un viss! Varbuut jau arii kaut kaa buutu saraavushi darbus, bet tad, kad pac njeemu garo liimenjraadi un raadiiju, ka sienas nav taisnas un veel uz dazhiem defektiem noraadiiju, tad arii vis saakaas... . Iisti nevaru saprast ko iesaakt, daudz jau nav palicis ko izdariit, esmu gatavs arii "noriit" brakjus - ka tik aatrak ievaakties dziivoklii! VISMAZ UZMUNDRINIET MANI, JOHAIDII :-) !!!

Autors: Klients (81.198.182.---)
Datums: 10/09/2006 05:48

Uzmanieties no Kaspara Grīšļa - I.K.Fonto (tagad jau varbūt cits nosaukums, nezinu) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Autors: andy (86.42.78.---)
Datums: 03/10/2006 09:56

Klausies Klienc! Ja Tu butu aktivaks un mazak zmiegtos bet vienreiz pa visam reizem izveletos no trijiem dargiem pedavajumiem vienu Tev pienemamu tad drosi ka Tev vis butu OK.Un tad tev nevajadzetu te gaudot un meklet kadu kas var pastastit par tiesam.Tev gandriz katra rubrika ir kadas problemas liekas ka Tu nabaga cilveks esi saskaries ar visiem launajiem Latvijas celtniekiem.Atceries ka skopais maksa divreiz! Un ja jau vini visi ir tik launi un Tevi abbizo tad padoma vai tiesam kada Latvijas tiesa Tev spes palidzet.Jo dazi uzvardi buvniecibas biznesa ir iesaistiti jau vairak ka 10gadus.Un domaju ka tie pidari zina ko dara.Tapec nesi kapeiku dr... bet papeti pagaidi paruna.Viss notiks sa vai ta. Atvaino ja aizskaru bet ta gaudosana ar reizem izraisa.:) Nesitisu sev pa plecu bet par manu darbu vel nav sudzejusies.Ari tad kad biju Latvija un ari tad kad nesmu un ari tur kur esmu nesudzas.:) Ta ka padoma vai i verts paznaugt tos dazus simtus lai pecak zaudetu dazus tukstosus.:):):)

Autors: Awerty (---.89.livas.lv)
Datums: 04/10/2006 08:03

Tieši tāpēc jāņem talkā pieredzējis dabu vadītājs vai arī tehjniskais uzraugs kas nu kam vajadzīgs. Līgums. Un noruna par konkrētu dabu izpildi termiņu un samaksu (tāme :) ). Un samaksa par izpildīto darbu laicīgu un norunāta termiņa un nevajag maksāt uz preiekšu kamēr nav izlaboti kādi defekti. Nu un protam laicīgi maksāt. Un ja nemaksā neveikt tālāk būvdarbus. Daudzi kļūdās pieredzes trūkuma dē\l. Kur nauda tur arī rodas konflikti.

Awerty (tametājs)

Datums: 04/10/2006 21:35

Neapvainoshos, Andy:-) Bet Tu gribi teikt, ka vajag izveeleeties daargaako piedaavaajumu un kvalitatiivs darbs buus garanteets?! Buullshit! Es jau arii "sakodu zobus" un izveeleejos uz to briidi ne jau to leetaako taami, izveelei par labu nospeeleeja citi faktori, kurus es pienjemot aciimredzot kljuudiijos, nezinot neko vairaak par tiem suuda kantoriem. Un ne jau es vieniigais te "gaudoju". Palasi ruupiigaak un redzeesi, ka katrs otrais ir piechakareec (kur nu veel tie kas te forumaa nemaz nelien)! Taa kaa, ja tu esi "labais" tad nepaardziivo :-) Bet fakc ir taads, ka shii nozare Latvijaa ir galiigaa dirsaa! Bet par tiesu darbiem neviipsnaa - zinu, ka ne viens vien piechakareec klienc pashlaik sniedz prasiibas tiesaa. Un tas ka kaut kaadi lohi ir speejushi notureeties 10 gadus neko nenoziimee, aciimredzot shis buus peedeejais :-) Ljauzhi ir dusmiigi ne pa jokam un shim bardakam vienreiz tiks pielikts punkc!!!

Autors: andy (86.42.78.---)
Datums: 05/10/2006 06:02

Butu jau jauki ja pieliktu punktu.Bet tada pasa dirsa ir ari Lv tiesu sistema.Un tie mergli beigas atpirksies ar to pasu naudinu ko ir izkrapusi! Skumji bet fakts!

Datums: 05/10/2006 16:50

Negribu apbēdināt, bet Latvijas tiesu sistēmā neko šādi nevar iztiesāt. Tas ir cilvilstrīds un pat ja atbildīgā SIA (nemaz nerunaju ja celtnieks ir fiziska, vispār bezcers) tiek atzīta par vainīgu tad viņš veikli nobankrotē un viss. Viņam personīgi par to arī nekas nav!
Man celtnieks brīdī kad es teicu stop, tjipa piestādi atskaiti par ieguldīto un kā taisies pabeigt māju pēc paša sastādītās tāmes, vienkārši nozaga visu apkures tehniku, jo redziet nesamaksāju tik cik uz sitiena chalis bija izdomājis!!! Lieki teikt ka nekas piestādīts netika...
Iedomājaties, policija paziņoja ka tas esot civilstrīds un tiekat paši galā!!! Tikai pēc 2 pārsūdzēšanas reizēm ģen. prokuratūrā ierosināja krimināllietu. Pagaidām viss beidzas ar to ka celtnieks patieca ka visu nozagto esot nopircis pēc sludinājuma un pierādīt neko nevar, jo pavadzīmes palika pie viņa.
VISS. Tad par ko šajā valstī var cīnīties? Tikai iedziļinoties šīs debīlās valsts tiesu sitēmā Tu saproti ka tiesu vara aizsargā nevis cietušo, bet noziedznieku.

Datums: 05/10/2006 23:58

Andy, vai tav iistais vaards nav Atis? Jo taadaa gadiijumaa mees jau esam tikushies :-)

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   **     **  **    **   *******   **    ** 
 **    **   **   **   ***   **  **     **  ***   ** 
 **          ** **    ****  **  **         ****  ** 
 **           ***     ** ** **  ********   ** ** ** 
  ******   **     **  **    **   *******   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727