UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

atkal par to pašu pelējumu
Autors: bonzoo ()
Datums: 14/10/2009 21:11

Sveiki māsteri.

Arī man ir aktivizējusies šobrīd aktuālā problēma - pelējums,gan ne visās telpās.
lieta tāda ka dzīvojam vienstāva privātmājā,kura ir sadalīta uz pusēm - pusmājā dzīvojam mēs,bet otra puse nav apdzīvota un nepieder mums.Māja ir 189- gadā celta guļbūves ēka,no ārpuses padomijas laikos apmūrēta ar silikātķieģeļiem - cik saprotu (no ārpuses) ķieģeļu siena,gaisa sprauga,dēļu apšuvums,pape,guļbūve.Mājas pamati ir augsti,-iekšpusē grīda ir ~ 50-70 cm no ārpuses zemes līmeņa.Zem gīdas cik zinu ir smalkās (kā jūras) smiltis,tad gaisa sprauga un grīda.
Remontējot iekšpusi,vietām tika piezāģēta vai caurzāģēta guļbaļķu siena un arī grīda - viss ir ideāli,tīrs un sveķains koks.
Iepriekšējā apdare iekšpusē bija balta sintētiska vate (liekas agrāk lietoja drēbju šūšanā) gar sienu bez jebkādām plēvēm,un pa virsu lakota "vagonka".Pašlaik tas izskatās šādi (no iekšpuses) - reģipsis, akmens vai minerālvate, tad guļbaļķu siena, pape ,dēlīšu apšuvums, gaisa sprauga ķieģeļu mūris.
Viena no problēmām ir droši vien tāda ka tika ielikti pakešu logi, un krāsns apkures vietā ierīkota centrālā apkure..:(
Dīvaini ka pelējums izpaužas tikai uz mēbelēm,kas ir pie kaimiņu (neapdzīvotajām sienām),+ vēl vienā istabā sienas stūros pa daļai iet kaimiņu skursteņi ,kuros protams apkure nenotiek,un doma ir ka tā vairāk vai mazāk ir tās sienas problēma. Ar ārējām sienām it kā problēmu nav - vismaz neesmu manījis.
Zinu ka gari uzrakstīju.;)
Nu un vēlējos pajautāt, -
Ņemot vērā to ka ir ielikti pakešnieki un nav vairs krasns apkure,varbūt telpās ar pieejamiem skursteņiem jāierīko skursteņos (sienā) ventilācijas atveres?Tikai kas notiek gadījumā, kad kāds aiz sienas izdomās iekurināt krāsni?Un kā šāda ventilācija ietekmēs siltuma noturību telpās?

Re: atkal par to pašu pelējumu
Autors: soseds2 ()
Datums: 14/10/2009 23:33

Lai kaimins sak kurinat, citadi uz vina aukstas sienas sak kondenseties jusu majas dalas mitrums. Vel japarupejas par dabigo ventilaciju caur logiem. Mitro gaisu var aizvadit caur skurtena cukam, kas paredzetas ventilacijai, bet ne caur apkures cuku.

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 15/10/2009 08:41

Te vairāki varianti:
A) tu savai iekšējai sienai uzliec tvaika izolāciju un veic apdari;
B) tu runā ar kaimiņu un, ja viņš savā daļā ziemā nedzīvo, tad tu viņa daļā pieliec siltumizolāciju pie šīs sienas, tad tavā pusē remonts nav vajadzīgs
C) kaimiņš apņemas ziemas laikā uzturēt telpu pie jūsu kopējās ārsienas siltu

Datums: 16/10/2009 15:16

Ok.Un kāvar parūpēties par dabīgo ventilāciju pakešlogiem?Par savējiem zinu tikai tik daudz ka tie ir firmas Schuco..

Datums: 16/10/2009 15:19

Ā,un tiem skursteņiem vismaz manā pusē ventilācijas cukas nav,tikai krāsns pievads skurstenim.

Datums: 16/10/2009 18:38

Plastmasas logiem uzstada ziemas ventilaciju( t.i. rokturi pagriez pa 45'), ar to pietiek, lai telpa butu izvedinata.

Autors: Annele ()
Datums: 22/10/2009 03:28

Visu diennakti tak nevar tureet taadu ventilaaciju.... bez guljamaa laika maajaas pavadu maz, bet pa nakti tak var nosalt :D

Datums: 24/10/2009 16:54

Paslaik man daudzstavene radiatoros tikai 40-45' ielaisti un visu nakti gulamistaba stav vala logs uz ziemas ventilaciju, neesam nosalusi. Varu ieteikt rudities, bet nedzivot mitras, pelejosas telpas!

Autors: Anna ()
Datums: 29/10/2009 02:52

Neesmu salīga, nevajag jau uzreiz pataisīt par ņergu. Iepriekš dzīvoju dzīvoklī, kur ziemā bija 12-14 grādi un tici man - nenomiru.
Domāju, kamēr neesi bijis pie manis, nevari spriest kā ir te un kā ir pie tevis, man pie kam apkures ilgi nebija un šobrīd pieslēgta tāda ka radiatori nav ne silti ne auksti, vienkārši nav ledusauksti. Ir atšķirība starp vēsu dzīvokli un viekārši naturālu mitru pagrabu, kuram ar ziemas vēdināšanu nepietiek tajās stundās kad esmu mājās, bet kamēr neesmu - negrasos atstāt, kloķas leņķis ļoti labi redzams.
Sildam kā te ieteica, vēdinam kārīgi, vēdinam ziemas vēdināšanu, nokurinam ap 400 kWh sildītājos.
Bez tam, skaisti jau mēs varam runāt par vēdināšanu un citām lietām, ja nedzīvojam 1. stāvā... man pirms tam bija 3.
Pateicoties visiem ieteikumiem vēdināt, es sadomājos, ka ar vēdināšanu kamēr esmu mājās tiešām ir par maz, jo visi taču vēdina 24h diennaktī - rezultāts - laupīšanas mēģinājums, jo uz ziemas vēdināšanu atstātus logus nemz nav tik grūti izlauzt.
Paveicās, ka ir signalizācija...

Autors: asston ()
Datums: 27/11/2009 11:28

Risinājums vienkāršs. Ar distanci 1 cm uzliec 5 cm putuplastu, kā ārsienu siltināšanai, un virsū tīklu un plānu apmetumu. Pret to 1 cm šķirbu augšā un apakšā ārsienā izurb 2 cm D caurumus ventilācijai.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.