UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
regipsis vai apmetums
Autors:
rap
()
Datums: 29/10/2009 19:23
Vai ir kāds lietpratējs kas varētu pakomentēt ar ko labāk veikt iekšējo apdari aeroc blokiem:
1,Regipsis,tā plusi un mīnusi
2.Apmetums,kādu labāk būtu ieteicams.Apmetuma plusi un mīnusi
Varbūt ir vel kādi ieteikumi,minētās sienas apdarei.
Iepriekš paldies par padomu.
1,Regipsis,tā plusi un mīnusi
2.Apmetums,kādu labāk būtu ieteicams.Apmetuma plusi un mīnusi
Varbūt ir vel kādi ieteikumi,minētās sienas apdarei.
Iepriekš paldies par padomu.
Re: regipsis vai apmetums
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 30/10/2009 10:00
Apdares metodes lietderīgums atkarīgs no bloku virsmas vispārējās mūrējuma kvalitātes un sienas taisnuma. Lai gan gāzbetona blokus var papildus mehāniski izlīdzināt noslīpējot vai nozāģējot paugurus.
Tātad ja sienas taisnums uz 2m latas visos virzienos nepārsniedz 1cm, tad noteikti izdevīgāks apmetums vai tepe, kuru var iestrādāt 4..5mm biezumā. Ja sienas novirzes lielākas, tad iespējams, ka lietderīgs riģipsis uz karkasa.
Te vienīgi ir tādā lieta, ka visi darbi ar ūdeni saturošām vielām veicami apsildāmā ēkā vai vasarā, kamēr riģipsi var montēt pat -20 grādos. Taču apmetumam pozitīvs tas, ka materiālam praktiski nav atkritumu, kamēr riģipsis relatīvi dārgāks, tam veidojas atlikumi.
Tātad ja sienas taisnums uz 2m latas visos virzienos nepārsniedz 1cm, tad noteikti izdevīgāks apmetums vai tepe, kuru var iestrādāt 4..5mm biezumā. Ja sienas novirzes lielākas, tad iespējams, ka lietderīgs riģipsis uz karkasa.
Te vienīgi ir tādā lieta, ka visi darbi ar ūdeni saturošām vielām veicami apsildāmā ēkā vai vasarā, kamēr riģipsi var montēt pat -20 grādos. Taču apmetumam pozitīvs tas, ka materiālam praktiski nav atkritumu, kamēr riģipsis relatīvi dārgāks, tam veidojas atlikumi.
Autors:
rap
()
Datums: 30/10/2009 18:35
Paldies par komentāru.Tad sanāk ka apmetums ir liederīgāks.
Kā būtu labāk ar elektrības vadiem un pārējām komunikācijām kuras parasti paslēpj aiz regipša karkasa?Kā labak to visu sakārtot?
Kā būtu labāk ar elektrības vadiem un pārējām komunikācijām kuras parasti paslēpj aiz regipša karkasa?Kā labak to visu sakārtot?
Autors:
Skrebe
()
Datums: 01/11/2009 07:19
Vadus pirms apmetuma uzklāšanas iestrādā blokos, ja apmetuma slānis ir plāns, bet ja apmetuma slānis ir biezs, tad vadus vienkārši savelk pa virsu blokiem pirms apmešanas.....
Autors:
Es par apmetumu
()
Datums: 22/11/2009 01:24
Nu es domaju ka apmetums ir labaks. Ne par velti firma kas man buveja maju gribeja mani pierunat likt regipsi,jo ligumaa bija minets apmetums. Vinjiem terminji spieda tapec ar to arii argumenteja ka atrak sanaks. Bet rezultats beigaas sudigaks, salidzinaju ar kaiminju maju kur tomeer uzlika regipsi. Gribot negribot ar laiku paradas kaut kur suvem plaisas.
Man uzlikts Rotband gipsha apmetums, kadus paris cm biezumaa, tapec vadi speciali gazbetonaa nebijaa jaaiestrada. Veel liels plus, ka ja pec tam vajag tomeer kaut kur kadu vadu izvilkt tad gipsha apmetumaa viegli izraut rievu, ielikt vadu un pec tam aizspaktelet.
Man uzlikts Rotband gipsha apmetums, kadus paris cm biezumaa, tapec vadi speciali gazbetonaa nebijaa jaaiestrada. Veel liels plus, ka ja pec tam vajag tomeer kaut kur kadu vadu izvilkt tad gipsha apmetumaa viegli izraut rievu, ielikt vadu un pec tam aizspaktelet.
Autors:
lol
()
Datums: 22/11/2009 19:57
ja maja tiek siltinata no arpuses tad vienozimigi ieksa tiek vilkts apmetums,regipsa starpsienas,griesti un lieta darita.kas tas par mulkibam ka regibsim suves saplaisa ja vis ir pareizi uztaisits maja sabruk regipsis paliek
Autors:
()
Datums: 24/11/2009 09:53
Ja apmetums tiek izpildīts no baltkaļķa javas, tad tas rezultātā veido antiseptisku vidi virsmām, kur pelējuma sēnītēm ir grūtāk veidoties nekā dobumos aiz līmētām riģipša plātnēm.
Jā, ja ēkas nodošana ir saistīta ar ātru termiņu izpildi, tad noteikti celtniekam izdevīgāks ir riģipsis, bet viņam jau par iedzīvotāju veselību ilgtermiņā nav jāatbild, galvenais garantētie 2 gadi vai gads un tālāk kaut vai ūdens plūdi.
Jā, ja ēkas nodošana ir saistīta ar ātru termiņu izpildi, tad noteikti celtniekam izdevīgāks ir riģipsis, bet viņam jau par iedzīvotāju veselību ilgtermiņā nav jāatbild, galvenais garantētie 2 gadi vai gads un tālāk kaut vai ūdens plūdi.
Autors:
esss
()
Datums: 27/11/2009 08:56
4..5mm apmetums? man liekas ka tas pats mp75 jaamet ne mazaak kaa 10mm biezumaa. man tagad taada pati dilemma-apmetums vs regipsis. shajos spiediigajos ekanomiskajos apstaakjos jau jaanjem veeraa arii izmaksas. regipsis sanaak vismaz 3x leetaak kaa apmetums. rgipsim nav jau obligaati jaaliek sienu profili, var tachu arii liimeet pie sienaam.
Autors:
()
Datums: 27/11/2009 09:02
Nekur jau tas apdares veida biezums nav limitēts. Tas dabīgi izriet no sienas virsmas 'nelīdzenuma' kvalitātes. Tu sienu vari arī špahtelēt - tepēt līdz 2mm slānim, ja apdare atļauj vari krāsot kaut vai neapdarinātas. Agrāk mūra pilīs cilvēki virsmas vienkārši krāsoja ar kaļķa krāsu un dzīvoja kā ir. Ja tev šobrīd naudas izdevumi ir spiedīgi, tad nokrāso ar baltkaļķa krāsu un dzīvo. Pēc 10 gadiem taisot remontu veiksi apdari līdz galam.
Autors:
aaaa
()
Datums: 27/11/2009 09:43
Čomam apmēram 400m2 iekšsienas brigāde ar mašinapmetumu, ieskaitot logu ailas apmeta praktiski 1 dienā, otrā dienā nobeidza. Cenu par m2 neatceros, bet bija pilnīgi noteikti kā reģipša montāža vien, materiālu pat neieskaitot. Gribētos redzēt brigādi, kas 400m2 reģipša var samontēt 2 dienās (ieskaitot šuvju špaktelēšanu).