UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

flīžu šuves ???
Autors: Sinepe ()
Datums: 29/11/2009 15:38

Ir iepirktas flīzes grīdai un tagad atliek to ielikšana. Par cik ļoti nepatīk šuves, tad esmu izvēlējusies vismazākos krustiņus, lai tās būtu max šauras, bet ir neskaidrība. Vai ir kāda flīžu šuvju līme vai kas cits, ko uzklāt šuvēm, lai mazgājot grīdu tās nesmērējas. Varbūt esmu ļoti prasīga vai pedantiska, taču ļoti nepatīk tās netīrās šuves, kas rodas laika gaitā. Liels paldies...

Re: flīžu šuves ???
Autors: wtf ()
Datums: 01/12/2009 09:37

paga, paga, ko tu tur taisies dariit?? cuukas kaut vai motociklus remontet?? tad jau vajadzeja linoleju likt ,ja shitaada saape.

Re: flīžu šuves ???
Autors: Sinepe ()
Datums: 01/12/2009 11:33

Varbūt...bet iedomĀjies, šuves būs baltas, bet cik ilgi ??? jo mazgājot taču paliks pelēkas un tur nevajag ne cūku ne moci :)

Re: flīžu šuves ???
Autors: wtf ()
Datums: 01/12/2009 23:33

nu tad netaisi baltas, taisi peleekas. un var piejaukt visaadu suudu klaat shuvotaajam, tad vinjsh paliek neuznjeemiigs .lal

Re: flīžu šuves ???
Autors: aae ()
Datums: 02/12/2009 09:47

galējā gadījumā pēc cūku kaušanas un motocikla remonta ir dabūjami flīžu šuvju tīrītāji, notīra šuves kā jaunas, piemēram Mira

Re: flīžu šuves ???
Autors: aaaa ()
Datums: 02/12/2009 09:58

Pašam ir gaišas krāsas šuves un, tikai pateicoties vienam flīzētājam pat vējtverī, kur regulāri tiek ienesti dubļi uc. šaize, tās vēl pēc 1.5 gadu lietošanas ir kā pirmajā dienā. Noslēpums - pirkt Mapei šuvošanas masu. Tai ir klāt hidrofobas piedevas, nu kā putna spalvām - ūdens šuves nemitrina, bet veido uz tām tādas kā pērlītes, līdz ar to šuves arī nesmērējas. Man Mapei šuvotājs ir vairākās istabās un visur rezultāts ir baigi labs. Pirku Ķīpsalas būvmateriālu veikalā, bet noteikti tirgo arī citur.
Bet nu ja tā pa īstam grib smuki, tad ir jāšuvo ar epoksīda šuvošanas masu - tā ir kā plastmasa un nenosmērēsies nekad, pat uzlejot sarkanvīnu un to atstājot uz nedēļu. BET - reti kurais flīzētājs parakstīsies šuvot ar epoksīda šuvotāju, jo, kaut arī ir krīze, daram jau tikai to, kas ir viegli, un kur nav jāpiepūlas.
Spānijā zinu, ka grīdai gandrīz vienmēr izmanto epoksīda šuvotāju.

Re: flīžu šuves ???
Autors: aaaa ()
Datums: 02/12/2009 10:01

Mapei šuvotājam uz pakas jābūt rakstītam šitam:
MAPEI-DropEffect-Technologie

Re: flīžu šuves ???
Autors: aaaa ()
Datums: 02/12/2009 10:12


Re: flīžu šuves ???
Autors: Sinepe ()
Datums: 02/12/2009 14:16

Liels paldies :)

Re: flīžu šuves ???
Autors: Dunkans ()
Datums: 27/12/2009 19:17

No cementa, parastajiem šuvotājiem vislabākais ir Mapei. Ja gribās vēl izturīgāku, jāņem epoksīdu šuvotājs. Mapei ir 2 komponentu, Mirai ir 3 komponentu epoksīdu šuvotāji. Ir arī dabonami amerikāņu 3 vai 4 komponentu (4 komponents man bija ar zeltainu pulveri, efektam), kuru var nopirkt uz Brīvības ielas flīžu veikaliņā pretī būvmateriālu veikalam Kurši. Mapei epoksīdu šuvotājs žūst diezgan ilgi, kādu nedēļu, bet amerikāņu diezgan ātri. Tīrīt flīzes no šuvotāju pārpalikuma var ātrākais pēc 2 dienām ar speciālu šķidumu vai ar tehnisko spirtu.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.