UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
starpsienas izbūve
Autors: andisk26 ()
Datums: 18/12/2009 09:56

Izdomāju izbūvēt vējtveri, vienvārdsakot reģipša sienu ar durvīm, tikai lieta tāda ka problēmas ar starpsienas nostiprināšanu, griestos reģipsis apakšā siltās grīdas kurās urbt bail, ir kaut kādi varianti stiprināšanai?. Doma ir par koka konstrukciju.

Re: starpsienas izbūve
Autors: aaaa ()
Datums: 18/12/2009 10:30

Man visā mājā ir siltās grīdas un ļoti daudzas reģipša starpsienas. Neviena nav urbta un skrūvēta. Man gan ir no profiliem, ne no koka, bet ideja nemainās. Griestos kā jau parasti - novelk līniju un ik pa 30cm domājamā koka latā izurbj caurumus, ar nelielu urbīti, kur būs stiprinošās skrūves, arī reģipsī. Tad reģipša griestos kur caurumi, izurbj 8mm caurumus, un ieskrūvē makaronus, vēlams metāla, platmasas plīst. Tad cauri latas mazajiem caurumiņiem iekšā makaronos ar skrūvi. Tālāk precīzi pretī uz grīdas ar montāžas līmi, elastīgo, es līmēju ar MontaFix, pielīmē grīdas latu. Tad liek vertikālos statņus, ik pa 60cm, centrā, var stiprināt ar naglām slīpi dzenot no sāna - īstenībā pats labākais variants. Viss, tālāk ar leņķīšiem vai kā nu pats izdomāsi izveido durvju ailas pārsegumu un skrūvē reģipsi virsū. Vēlam vismaz no vienas puses pielikt dubulto - tomēr daudz stabilāka konstrukcija. Pēc pirmās kārtas pielikšanas šuves ir jāaizšpaktelē, tad skrūvē virsū otru reģipša kārtu, šuves, protams, nobīdītas, un nedrīkst iet certikāli pa durvju ailu uz augšu. Tas viss ir pāris stundu darbs lēnā garā, protams, grīdas pēc gr'\idas latas būs jāietur pauze, kamēr līme sacietē, vēlams 1 diena.

Re: starpsienas izbūve
Autors: heating ()
Datums: 18/12/2009 16:53

to aaaa.....kas ir makaroni???
Taa griidas lata domaats profils/lata uz griidas???!!Un pie kada seguma limeji to griidas latu ar liimi........pie betona vai cita seguma??!!

Re: starpsienas izbūve
Autors: aaaa ()
Datums: 18/12/2009 18:44

Man bija sausā betona grīda - līmejuma vietu nogruntē, jo sausais betons putekļains, profilu (metāla) ar fleksi padara raupju, jo profiliem virsma ir saeļļota, līdz ar to neviena līme neturēs, tad līmi nežēlojot pļekš un klāt. Vienu pielikām nepareizi, labi, ka atjēdzāmies savlaicīgi, bet nu vienalga - ja tai līmei ļautu reāli sacietēt - tur vajag tanku, lai to profilu norautu. Var līmēt pie pilnīgi jebkura seguma, kaut pie glancētām flīzēm, tās modernās montāžas līmes ir monstri. Makaroni??? :) - nu beidz, jebkurā veikalā pasaki reģipša makaroni - tev uzreiz iedos vajadzīgo. No pieredzes - zinu, ka daudzi tā nedara, bet ideālākais rezultāts sanāk, ka, ja nevis skrūvē viņu uzreiz iekšā, bet izurbj 8mm caurumu vispirms. Dībeļa skrūvējums sanāk ideāli gluds, bez reģipša salaušanas, izbojāšanas un izcilāšanas.

Re: starpsienas izbūve
Autors: aaaa ()
Datums: 18/12/2009 18:47

Par līmi samelojos, līmēju ar šo:
[www.tip.lv]
Iesaku šo, vai to Momentu no Henkeļa, abas uz šķīdin^ta^ja bāzes, tās bez šķīdinātāja šausmīgi ilgi cietē un es neieteiktu tādas, šī ir pārbaudīta manta.

Re: starpsienas izbūve
Autors: kaamis ()
Datums: 18/12/2009 21:37

taisi no gaarzbetona starpsienu blojiem un nekas nebuus jaaurbj pie reizes skanju arii slaapees ;)

Re: starpsienas izbūve
Autors: heating ()
Datums: 19/12/2009 02:52

to aaaa...paldies par info!!Par makaroniem............es personiigi esmu pataali no buvnieciibas..........tapeec buvnieku slengu nezinu!!;))Esmu vienkarss majas ipassnieks un iedomaajoties karteejo remontu vai parbuuvi laiciigi vaacu info lai nakamie darbadaritaaji nesprauz man batonus ausiis!!!

to kaamis..........es jau labraat arii no kermaziita blokiem(palika paari) bet savalciigi neemsu uztasiijis nekaadu stingraaku pamatni, ir parasta ielieta griida prieks siltajaam gridaam!!

Re: starpsienas izbūve
Autors: eka ()
Datums: 20/12/2009 13:31

Man arī bija tāda pat problēma ka negribēju nejauši savainot kādu no siltās grīdas caurulēm . Tāpēc rīkojos sekojoši . Nopirku nedaudz betona bruģakmeni kurš pēc platuma atbilst starpsienu profiliem . To ar elastīgo flīžu līmi pielīmēju pie betona grīdas. Kur vēlāk aukšā pie klucīšim droši var urbt klāt dībeļskrūves .

Re: starpsienas izbūve
Autors: heating ()
Datums: 20/12/2009 19:55

to eka...............arii laba ideja!!;)))

Re: starpsienas izbūve
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 21/12/2009 09:47

Vai tad caurules grīdā nevar atrast ar metāla meklētāju?

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  ********   **     **  **      ** 
 **        ***   ***  **     **  **     **  **  **  ** 
 **        **** ****  **     **  **     **  **  **  ** 
 ******    ** *** **  ********   **     **  **  **  ** 
 **        **     **  **          **   **   **  **  ** 
 **        **     **  **           ** **    **  **  ** 
 ********  **     **  **            ***      ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727