UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
apmetums
Autors:
esss
()
Datums: 03/01/2010 20:55
Nevaru izlemt kuru njemt: Knauf mp75 pret Knauf KZ-Maschinenputz.
Kuru vieglaak(labaak)izstraadaat un kuram vieglaaka peecapstraade.
Kuru vieglaak(labaak)izstraadaat un kuram vieglaaka peecapstraade.
Re: apmetums
Autors:
KB
()
Datums: 04/01/2010 00:31
Mani apmeteeji nelietoja ne vienu ne otru, bet pashi maisija baltos kaljkus ar specialam smiltiim un cementu, ir ok.
Autors:
Edzus
()
Datums: 04/01/2010 13:20
Es savukārt izstudējot kaudzi ar info par apmetumiem, izlēmu pats no Vācijas atvest Rotkalk apmetumu (pamats + dekoratīvais). Tas ir kaļķa apmetums no KNAUF, kādu Latvijā īsti dabūt nevar, Latvijas KNAUF man it kā piedāvāja, bet cipars bija tāds... nu kā jau Latvijā... pašam organizēt sanāca gandrīz uz pusi lētāk. Kāpēc izvēlējos to - renovēju vecu koka māju, kurai bija vecais kaļķa apmetums un kura bija veiksmīgi nostāvējusi 100 gadus. Sākumā domāju par Latvijā pieejamajiem apmetumiem, kas pārsvarā ir kaļķa-cementa (vairāk gan cementa), cementa un ģipša apmetumi. Taču gudri cilvēki izstāstīja, ka tiem ir skāba vide, savukārt kaļķim ir sārmaina (ja pareizi atceros, varbūt otrādi?), kas darbojas kokam kā antiseptiķis. Tamdēļ arī vecajām mājām bija kaļķa apmetumi un tamdēļ arī tās stāvēja gadu desmitus, ja ne simtus. Savukārt tādai mājai uzliekot modernos ģipša apmetumus ar skābu vidi, nav garantijas ka salīdzinoši īsā laikā koks nebūs sabojājies. Tad nu izpētos variantus ar kaļķa apmetumu, izrādījās ka LV ir pieejama tikai vecā metode ar dzēsto kaļķi (ja atrodas meistars kas to māk un grib darīt)... Vai arī manis izvēlētais variants ar Rotkalk no Vācijas (kas man bija iespējams jo ir labi kontakti Vācijā un vajadzēja man veselu fūri, tā ka varēju efektīvi noorganizēt arī atvešanu).
Bet nu ja jāapmet mūrētās sienas, tad droši var lietot arī ģipša apmetumus!
Bet nu ja jāapmet mūrētās sienas, tad droši var lietot arī ģipša apmetumus!
Autors:
essss
()
Datums: 04/01/2010 18:49
esmu meegjinaajis gan to mp75 gan kalkja baazes pametumu. vieglaak ar roku izstraadaat mp75 un arii apmetums gludaaks sanaak. probleema taada ka nezinu kaa labaak.