UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
grīdas remonts
Autors:
Robciks
()
Datums: 17/02/2010 17:38
Sveiki!
Virtuvē taisot remontu nācās demontēt veco grīdu, jo bija nelīdzena un čīkstēja (skaidu plātne, nenostiprinātas lāgas un zem lāgām apakša bija tādas brūnas no kaut kāda materiāla sapresētas strēmeles, laikam skaņas izolācijai.)Tagad viss ir izvākts un ir redzami paneļi. Ir doma pirkt jaunas lāgas, (jo vecās kas bija pa gadiem ir savērpušās) un OSB vai finiera plāksnes.
Būtu labi ja kāds apskaidrotu kā izveidot jauno grīdu! Lāgas ir vai nav jāstiprina pie paneļiem un vai zem lāgām vajag likt kādu skaņas izolācijas materiālu?
Virtuvē taisot remontu nācās demontēt veco grīdu, jo bija nelīdzena un čīkstēja (skaidu plātne, nenostiprinātas lāgas un zem lāgām apakša bija tādas brūnas no kaut kāda materiāla sapresētas strēmeles, laikam skaņas izolācijai.)Tagad viss ir izvākts un ir redzami paneļi. Ir doma pirkt jaunas lāgas, (jo vecās kas bija pa gadiem ir savērpušās) un OSB vai finiera plāksnes.
Būtu labi ja kāds apskaidrotu kā izveidot jauno grīdu! Lāgas ir vai nav jāstiprina pie paneļiem un vai zem lāgām vajag likt kādu skaņas izolācijas materiālu?
Re: grīdas remonts
Autors:
kaamis
()
Datums: 17/02/2010 17:59
es lidziigaa istuaacijaa vecaas laagas ar kaartiigaam garaam diibeljnaglaam pieurbu pie paneljiem un ar skruuveem pieskruuveeju veco skaideni atpakalj un viss bumbaas stav jau 2 gadu nekadi trokshnji utt, bet tas bija izstabai virtuvei sajaucu keramziitu ar s30 un iebetoneeju un uzliku fliizes :)
Autors:
Robciks
()
Datums: 17/02/2010 18:30
kaamis Wrote:
-------------------------------------------------------
> es lidziigaa istuaacijaa vecaas laagas ar
> kaartiigaam garaam diibeljnaglaam pieurbu pie
> paneljiem un ar skruuveem pieskruuveeju veco
> skaideni atpakalj un viss bumbaas stav jau 2 gadu
> nekadi trokshnji utt, bet tas bija izstabai
> virtuvei sajaucu keramziitu ar s30 un iebetoneeju
> un uzliku fliizes
Man arī sākuma bija doma betonēt un likt flīzes, bet tad virtuves grīdas līmenis jāpaceļ par 5cm lai būtu līmenī ar koridoru.Diezgan sālīgi sanāk, tāpēc šo variantu atmetu.
-------------------------------------------------------
> es lidziigaa istuaacijaa vecaas laagas ar
> kaartiigaam garaam diibeljnaglaam pieurbu pie
> paneljiem un ar skruuveem pieskruuveeju veco
> skaideni atpakalj un viss bumbaas stav jau 2 gadu
> nekadi trokshnji utt, bet tas bija izstabai
> virtuvei sajaucu keramziitu ar s30 un iebetoneeju
> un uzliku fliizes
Man arī sākuma bija doma betonēt un likt flīzes, bet tad virtuves grīdas līmenis jāpaceļ par 5cm lai būtu līmenī ar koridoru.Diezgan sālīgi sanāk, tāpēc šo variantu atmetu.
Autors:
kaamis
()
Datums: 18/02/2010 12:34
nu tas nav nekas man svaarstiijaas no 5 liidz 12cm hruschovkaa labi panelji bij salikti :, bet diez vai tev leetaak sanaaks dizhi pirkt osb un laagas nekaa iebetoneet tos 5cm vieniigi tagad nav iisti piemeerots laiks betoneeshanai buus liels mitrums telpaa.
Autors:
aaaa
()
Datums: 18/02/2010 13:16
Klasisks gadījums, kas kliedz pēc peldošās grīdas uz keramzīta. Nolīmeņo beramo keramzītu, virsū liek 2 kārtās grīdas reģipsi, nekur nekas netiek sastiprināts, tikai otrā reģipša kārta ar balto līmi tiek pielīmēta pie pirmās. Virsū gruntē un flīzē vai liek jebkuru citu grīdas segumu. No skaņas izolācijas viedokļa viens no labākajiem risinājumiem, turklāt siltumizolējošs.
Autors:
Marisku
()
Datums: 22/03/2010 11:31
Es līdzīgā situācijā ieklāju parasto balto 5cm putuplastu un pa virsu uzlēju apmēram 4 cm betona kārtu, ar armatūru. Pie reizes arī pārvilku elektrību un vadus saliku gofrās, betonā. Rēķinot izmaksas, lētākais un mazāk darbietilpīgākais grīdas atjaunošanas veids.