UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4
reģipša šuves
Autors: lauva11 ()
Datums: 21/02/2010 23:15

man meistars uzstādot reģipša sienas un griestus starp plāksnēm izgriež apmēram 1cm platas salaiduma šuves, es brīnos, bet meistars saka, ka tas vajadzīgs lai būtu labāka saķere ar špakteli. Vai tiesām tā tiek darīts? man jau liekas, ka tā tiek patērēts daudz špakteles, kamēr tās lielās bedres aizbāž( un vēl vai ar špakteli vajadzētu noklāt visu reģipša virsmu vai tikai šuves un skrūvju vietas?

Re: reģipša šuves
Autors: Riģipsis ()
Datums: 22/02/2010 13:00

Tas nav meistars, bet āmurs,kādu mums treknajos gados daudz saradies.
Nekādas cm platas plaisas šuvju vietā netaisa, tur kāds atkal grib uzvārīties, jo špaktele maksā naudu.
Ja riģipša plāksne ir paraizi uzmontēta, tās virsma ar špakteli nav jāpārklāj, tikai šuvju vietas un skrūvju galviņas. Taču, ja ir daudz brāķa un grib super duper kvalitāti, tad tā dažreiz dara. UK piemēram, standarta riģipša plāksni vēl apmet ar ģipša apmetumu.
Viss ir atkarīgs no pasūtītāja vēlmēm, sienas apdares veida un meistara viltības.

Autors: eh eh eh ()
Datums: 22/02/2010 14:28

man liekas ka regipsi vajadzeetu visu plaanaa kaartaa noshpakteleet kautvai taada iemesla peec, lai kaadreiz taisot remontu un,ja ir tapete, pleeshot taas nost, nenopleestu regipsa papiiru

Autors: lauva11 ()
Datums: 22/02/2010 15:11

nu skaidrs, jāiet meistaru regulēt)

Autors: ab ()
Datums: 22/02/2010 18:51

Nu te gan brīnumus var lasīt. Nu protams ka savienojuma vietas kur nesanāk orģinālās, kā arī galiskās, šuves nedaudz slīpi iegriež. Veikalā pat nppērkami naži ar kuriem var ieregulēt leņķi. Galu galā, tas taču tik elementāri izdomāt kāpēc tā jādara.saliekot galiski loksni ar loksni nesanāk šuves vieta. Bet nedaudz iegriežot katru loksni šuve veidojas. Un pāršpaktelēt pēdējo reizi plānu kārtiņu pa visu plakni arī nav par ļaunu, tas nekādus lielos zudumus neradīs. Bet 'tā jau katra paša darīšana.

Autors: aaaa ()
Datums: 22/02/2010 23:12

Interesantākais, ka meistars visu dara pareizi pēc labākās sirdsapziņas, bet daži āmuri vēl izdomā viņu kritizēt. Reģipša apdarei ir dažādas kvalitātes prasību pakāpes. Amerikāņi daudzās vietās vispār neko nešpaktelē. Reģipša sienu - tāda kāda tā ir vienkārši nopervē ar baltu krāsu, ne salaiduma vietas aiztaisa, neko.
Elementāru reģipša apdares darbu secību ar visiem zīmējumiem var atrast jebkura lielā reģipša ražotāja mājaslapā - Knauf, Norgips utt. Tur skaidri un gaiši ir teikts, ka nerūpnieciski sagatavotās šuves ir jāizgriež - jāfāzē. Bet vēl viena obligāta lieta- grieztās šuves pirms špaktelēšanas Obligāti!!! ir jānogruntē. Citādi špaktele pie putekļainās grieztā reģipša virsmas neturas un ar laiku tāpat kritīs ārā.

Datums: 23/02/2010 15:01

norgips kantoris pieder knaufam un neko neražo ,bet tikai tirgo.
tātad lv ir knaufa rūpnīca, kur ražo plāksnes ar uzrakstu norgips un pārdod par zemāku cenu, bet vēži tie paši tikai citā kulītē.
Un nevajag nevienam stāstīt, ka starp plāksnēm montējot atstāj 10mm spraugu!!!!!!
Ar plāksnes gala nogriežšanu cita lieta, bet ne 10mm, to dara zem 45 grādu leņķa un tad špaktelē un nekādas tīfgruntis nevag, to jums knaufs ieborējis, ka špaktele izkritīs, laba špaktele nekrīt, sliktu nevag.

Autors: ab ()
Datums: 24/02/2010 17:56

norgips ražo gan reģipsi. Norgos ir pilsēta Drammen. Tur kanāla malā ir rūpnīca. Pats esmu savā laikā no turienes uz Rīgu vedis reģipsi, un ved vēl jo projām. A vot Rigipss iedomājās baigais zinātājs. Ta ne sūda tu nezini, tēlo te forumā gudrinieku.Tādi āmmurito tik zin kā čakarēt citiem smadzenes.

Autors: aae ()
Datums: 25/02/2010 09:04

ab - nekad nevajag iedomāties, ka esi pats gudrākais. Ļoti iespējams, ka Norvēģijā tevis nosauktajā vietā arī ražo Norgips reģipsi, bet Latvijā Knauf rūpnīcā ir tieši tā kā Riģipsis saka. Ar vienām un tām pašam iekārtām tiek ražots produkts ar dažādiem nosaukumiem.

Datums: 25/02/2010 10:21

ab stāsta pasaciņas, par to kā norgips ved ko no Drammenas, nu neved vairs jau sen, kopš knaufs nopirka norgips, lētāk ir vest no Polijas vai uzcept tepat uz vietas knaufa rūpnīcā.
Es šajā biznesā esmu jau 17 gadus un zinu visus un visu, tā kā ar dezinformāciju vari nespīdēt.

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  **    **  **      **  **     ** 
    **      **   **   **   **   **  **  **   **   **  
    **       ** **    **  **    **  **  **    ** **   
    **       ** **    **  **    **  **  **    ** **   
    **      **   **   **   **   **  **  **   **   **  
    **     **     **  **    **   ***  ***   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727