UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Grīdas līdzināšana
Autors:
sabadu
()
Datums: 06/04/2010 14:51
Plānots likt Laminātu. Nepieciešams pielidzināt vecu krāsotu dēļu grīdu pēc iespējas mazāk to paceļot uz augšu, lai neveidojas lieli sliekšņi. Slīpēšana škiet vairs nebūs labākais variants, jo esošo dēļu biezums tagad ir ~17mm un vēl vēlams izvairīties no putekļu daudzuma. Ja vienkāršākasi ieteikums ir OSB plātne, tad kāds būtu nepieciešamais tās biezums?
Labak butu visu pārtaisit, bet tomer ir vēlme pabeigt darbus nedaudz ātrākos termiņos.
Labak butu visu pārtaisit, bet tomer ir vēlme pabeigt darbus nedaudz ātrākos termiņos.
Re: Grīdas līdzināšana
Autors:
aaaa
()
Datums: 06/04/2010 15:37
Vai grīda ir stabila, nelīgojas? Ja stabila, ir variants uzliet pašizlīdzinošo grīdas cementa masu. Ir speciālas armētas ar šķiedrām un elastīgas tieši koka segumiem, arī vecām dēļu grīdām. Par OSB noteikti labāks ir finieris - izturīgāks, protams, dārgāks, bet satur daudz mazāk ķīmijas kā OSB, kas iekštelpās nav mazsvarīgs faktors.
Autors:
sabadu
()
Datums: 06/04/2010 21:08
Jā, esmu izskatijis variantu par pašizlīdzinošo - Sacret HDA vai ko līdzīgu, bet ejot šo variantu, nākas vēl domāt par šurtur esošo apzināto un neapzināto spraugu un zaru vietu taisīšanu ciet, lai netek laukā un saķeres apstrāde jāveic (veca duma krāsa). Ņemot vērā, ka grīda ir paplāna ir novērota arī neliela ieiekšanās. Tamdēl arī domā skrūvēt pa virsu kautko, kas jau ir sevi saturoš.
Finieris man tiešām patiktu labāk, bet kāds būtu nepieciešams tā biezums?
Finieris man tiešām patiktu labāk, bet kāds būtu nepieciešams tā biezums?
Autors:
aaaa
()
Datums: 06/04/2010 21:21
Nu nav nekādas gatavas receptes - ja tikai izlīdzināšanai, tad biezu nevajag, bet plānāku par 10mm es neieteiktu, jo zem 10mm jau finieris tāds diezgan ļurīgs pasākums. Nezinu tik kā ar to skrūvēšanu, ar ko un kā labāk skrūvēt. Ja skrūvē, tad jājautā sev, vai arī pēc 10 gadiem skrūvju vietas nebūs izļurkājušās un grīda nečīkstēs. Nezinu, vai tā dara, bet varbūt to finieri ar parketa līmi var pielīmēt pie grīdas? Parketa dēļus taču līmē pie pamatnes. Skru^vēm jābūt ar vītni visā garumā vai vēl labāk, ar kontrējošu vītni galā, bet tādas skrūves jāmeklē 1000 skrūves vai kādā citā spec veikalā, parastajos nav.
Autors:
sabadu
()
Datums: 06/04/2010 22:38
Paldies! Manā rīcībā jau ir pašzenķējošās skrūves. Nē, es neloloju cerības 10 gadiem, bet 2 vakaru darbs būs arī mazāku termiņu vērts.
Autors:
sabadu
()
Datums: 06/04/2010 22:39
Vai varbūt ir arī ieteikumi par vietām, kur labas cenas saplāksnim (finierim)?
Autors:
aaaa
()
Datums: 06/04/2010 22:42
Pašzeņķējoša jau nav kontrējoša, nav runa par galvas iefrēzēšanu, ir runa par to, lai skrūvei, arī regulāri pāri staigājot neparādītos brīvgājiens un tā nesāktu čīkstēt. Tai jābūt labi nofiksētai gan apakšējā dēlī, gan pašā finierī. Tāda, kam pliks gals nederēs, resp. parasta kokskrūve.
Autors:
aaaa
()
Datums: 06/04/2010 22:50
Amerikāņi savās karkasenēs parasti liek finiera grīdu, bet nesošu. Viņi iesaka finieri bez skrūvēm vēl papildus līmēt, kā obligātu nosacījumu, ja gribot ilgi kalpojošu nečīkstošu grīdu. Es šķūnim taisīju OSB grīdu un to pie nesošām sijām pielīmēju ar labu montāžas līmi un vēl pēc tam pieskrūvēju, kamēr līme mīksta, sijas ik pa 60cm, skrūves ik pa kādiem 30cm. Tas pasākumam piedod super stingrību. Kā mēbeles - ja tikai saskrūvētas, viss šķobās un ļodzās, bet, ja papildus salīmē, viss ir daudzreiz stabilāks.
Autors:
h2so4
()
Datums: 07/04/2010 01:05
lai nesāktu čīkstēt skrūvēs, labāk lietot ar pilno vītni ,visā skrūves garumā. Ir drusku čakars labi pievilkt , bet tas atmaksājas ilgtermiņā.
Reiz tapeksā negribīgi atbildēju uz pārdevēja jautājumu, kam ma, kādam nolūkam tās skrūves.Kad pateicu , sak, skrūvēšu osb uz lāgām,šis sāka man uzspiest ,lai ņemu tās ,kurām augšpusē nav vītnes. Un tāds uzstājīgs beigās,kamēr es nepateicu lai beidz dristies un dod ko prasu:D
Reiz tapeksā negribīgi atbildēju uz pārdevēja jautājumu, kam ma, kādam nolūkam tās skrūves.Kad pateicu , sak, skrūvēšu osb uz lāgām,šis sāka man uzspiest ,lai ņemu tās ,kurām augšpusē nav vītnes. Un tāds uzstājīgs beigās,kamēr es nepateicu lai beidz dristies un dod ko prasu:D
Autors:
Zigurds T
()
Datums: 07/04/2010 10:51
Ja ņem skrūves ar pilno vītni, tad pievilkt ar skrūvi nevarēs - tas vienkārši nenotiks, resp., tik cik pirms pieskrūvēšanas tas OSB būs piesopiests, tik arī paliks (kamēr neapraus to vītnes daļu, kas finierī vai pat grīdas dēlī, ja tas mīksts).
Vēl ieteiktu ņemt OSB vai saplāksni ar pusspundi vai spundi - nebūs jāslīpē savienojuma vietas.
Vēl ieteiktu ņemt OSB vai saplāksni ar pusspundi vai spundi - nebūs jāslīpē savienojuma vietas.