UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Linolejs kā grīdas segums siltajai grīdai
Autors: Lauku Puisis ()
Datums: 19/04/2010 10:29

Labdien,

Laiku mājas virtuvē un koridorī ir ielikta siltā grīda (ūdens). Es ļoti negribu tur likt flīzes, tādēļ, gribēju palūgt pieredzējušu speciālistu ieteikumus un padomus, ko Jūs sakiet par linoleju? Esmu pētījis dažādus variantus, pie kā gribētos palikt ir Tarkets, cik man stāstīja veikalā to varot likt uz siltajām grīdām, kā arī esot pietiekoši nodilumizturīgs. Kādi ir Jūsu ieteikumi un komentāri par šo jautājumu?

P.S. Laminātu tur likt negribētos...

Re: Linolejs kā grīdas segums siltajai grīdai
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 19/04/2010 10:34

Ir nācies uzturēties telpās, kur ik rīts un pusdienlaiks bija jāsāk ar totālo vēdināšanu pat vairākus gadus pēc sintētiska "lin-oleja" ieklāšanas. Varu iedomāties, ja to grīdu vēl sildītu... Protams, visi jau tik smirdīgi nav.

Re: Linolejs kā grīdas segums siltajai grīdai
Autors: aaaa ()
Datums: 19/04/2010 10:46

Ja jau laminātu un pat parketu liek uz siltajām grīdām, kāpēc nevarētu vismaz 2x-plānāko linoleju? Par Vienstāva teikto 100% pie vainas ir linoleja kvalitāte. Zviedrijā bērnudārzos un skolās visur ir linolejs un viņi uz to gaisa kvalitāti kā aptrakuši. Tiesa, labs cietais linolejs jau maksā virs 10 Ls/m2 un man tā liekas absolūti garām cena tādam materiālam. Tiešām nevaru iedomāties labāku materiālu par flīzēm koridorā un virtuvē - praktiski mūžigs. Nedomāju, ka linolejs, kam pa vidu ar netīrām un smilšainām kājām izstaigāts pleķis izskatīsies daudz mājīgāks kā smukas flīzes. Tiesa, svensonu cietais linolejs bija kā flīzes - arī praktiski mūžigs. To poļu brīnumu, kas mīksts kā švamme un ir nopērkams visos veikalos vajadzētu aizliegt tirgot. Pie siltās grīdas linoleju tomēr ieteiktu līmēt, nevis vienkārši uzklāt. Turklāt linolejam vajag ideāli gludu pamatgrīdu, jo pat smilšu graudiņš spiedīsies ar laiku cauri.

Re: Linolejs kā grīdas segums siltajai grīdai
Autors: Lauku Puisis ()
Datums: 19/04/2010 10:46

Tādēļ jau arī rakstīju šo jautājumu forumā, lai paklausītos citu ieteikumus un komentārus. Runājot par smaku, ja segumu ieliktu maijā, es cerēju, ka līdz septembrim (kad reāli atkal būtu jāsāk apkurināt māju), šī smaka jau būtu pazudusi... Tomēr, vai visiem linolejiem šī smaka ir tik izteikta? Un arī par veidiem es mulstu aizvien vairāk. Cenas sākot no Ls 7 par m2, līdz pat 30...

Re: Linolejs kā grīdas segums siltajai grīdai
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 19/04/2010 10:56

Padlaika pasmirdēja kādu mēnesi, bet vēlāk bija miers. Kad 90-tajos gados pirkām krustmātes virtuvei, pārdevējs ieteica tādu cietu kas esot domāts sabiedriskiem koridoriem, tam smaku vispār neatminos.

Re: Linolejs kā grīdas segums siltajai grīdai
Autors: aaaa ()
Datums: 19/04/2010 11:06

Pavisam neapdomāju, mums darbā apmēram 800m2 telpu, visur siltās grīdas, un visur linolejs :) Linolejs pielīmēts, silda ļoti labi, smakas nekad nav bijis, bet linolejs kaut kāds industriālais, braucam pa to ar smagiem rohliem, ne pēdas nepaliek.

Re: Linolejs kā grīdas segums siltajai grīdai
Autors: Lauku Puisis ()
Datums: 19/04/2010 11:12

aaaa, vai esi ko dzirdējis par firmas Tarktet linolejiem? Tie itkā ir domāti tieši sabiedriskajām telpām un līdz ar to itkā nodilumizturīgi? Mani mulsina cena, jo godīgi sakot, arī man bija radies priekšstats, ka labs linolejs ir no Ls 10 par m2, savukārt minēto tarketa linoleju var dabūt pat sākot no Ls 7,- par m2. Nevajaga mani pārprast - es negribu maksāt vairāk, taču negribu arī ietaupīt pārdesmit latus un jau pēc pāris gadiem to nožēlot...

Re: Linolejs kā grīdas segums siltajai grīdai
Autors: aaaa ()
Datums: 19/04/2010 12:08

Nezinu daudz, bet izskatās, ka tieši Tarkett ir vienīgais kvalitatīvais linolejs LV. Savulaik pētīju, neatceros, gribēju tādu, ko liek Zviedrijā. Atradu, bet pie mums piedāvāja tikai 1 firma, un bija nežēlīgi dārgs. Principā izvēles nav, vai nu liek Tarkett, vai ved no nezinkurienes. Bet galu galā neuzliku nekur, jo roka neceļas - tagad 3-slāņu Somijā ražotu īsta koka parketu ar clic sistēmu var dabūt par 12 Ls.
Tomēr parkets un plastmasas gabals - nu nez. Cietajam industriālajam linolejam vēl lieta, ka to vajag līmēt ar speciālu šuvju pistoli salaiduma vietās. Iesācējam varētu būt ne-vienkāršs pasākums.

Re: Linolejs kā grīdas segums siltajai grīdai
Autors: Lauku Puisis ()
Datums: 19/04/2010 12:22

aaaa - paskaidrošu kāpēc esmu "ieciklējies" uz linoleju - tādēļ ka tas būs lauku mājas virtuvē un koridorā, kur ir pietiekoši liela slodze. Plus vēl suns :) Vairogparkets būs otrajā stāvā, un nākotnē visās pārējās 1.stāva telpās, taču koridoris un virtuve tomēr ir kaut kas cits. Nepārtrauktie mitrumi, netīri apavi, suns utt. Man būs žēl skatīties uz parketu. Bez tam parkets tomēr tik labi nevada siltumu kā linolejs... Jeb varbūt es maldos un vairogparkets būtu pietiekoši labs arī virtuvei?

Re: Linolejs kā grīdas segums siltajai grīdai
Autors: aaaa ()
Datums: 19/04/2010 12:57

Nē, parkets ne koridoram ne virtuvei, protams, galīgi neder. Mani pārsteidz tieši turēšanās pret flīzēm, kas tieši koridoriem, virtuvēm u.c. smagi noslogotām/netīrām telpām ir vislabākais segums. Flīzes taču ir smuku smukās un ļoti viegli kopjamas. Linolejs tomēr ir plastmasa, un pie tā visi netīrumi daudz labāk līp/turās klāt kā pie cietas keramikas flīzes.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  **    **  **    **        ** 
 **     **  **     **  ***   **  ***   **        ** 
 **     **  **     **  ****  **  ****  **        ** 
 ********   *********  ** ** **  ** ** **        ** 
 **     **  **     **  **  ****  **  ****  **    ** 
 **     **  **     **  **   ***  **   ***  **    ** 
 ********   **     **  **    **  **    **   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727