UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Grīdas siltināšana
Autors:
getto4ewer
()
Datums: 20/04/2010 15:37
Labdien! :)
Sekojoša lieta: Esmu uzcēlis sev guļbūvi uz stabiņiem, respektīvi nav monolīta betona pamati lentveida, bet nu zem guļbūves sānu sienām ir 50 x 50 lieli stabiņi, jautājums tāds: kā man ierīkot grīdu? Ir augsts gruntsūdens līmenis, ko man bērt vai darīt lai ūdens nekaitētu apakšējiem dēļiem? ko klāt? vai kā?
Paldies jau iepriekš.
Sekojoša lieta: Esmu uzcēlis sev guļbūvi uz stabiņiem, respektīvi nav monolīta betona pamati lentveida, bet nu zem guļbūves sānu sienām ir 50 x 50 lieli stabiņi, jautājums tāds: kā man ierīkot grīdu? Ir augsts gruntsūdens līmenis, ko man bērt vai darīt lai ūdens nekaitētu apakšējiem dēļiem? ko klāt? vai kā?
Paldies jau iepriekš.
Re: Grīdas siltināšana
Autors:
aaaa
()
Datums: 20/04/2010 16:08
Nu tad tieši tāpat arī uz stabiņiem liec koka sijas un uz tām grīdu, pilns internets ar informāciju, amerikāņi tieši tā arī liek savām karkasenēm grīdu, ar raksturīgo "crawl space" apakšā.
Autors:
rbb
()
Datums: 20/04/2010 16:13
Neliels piemērs sk. [www.rbb.lv]
Protams ir arī citi risinajumi
Protams ir arī citi risinajumi
Autors:
getto4ewer
()
Datums: 20/04/2010 19:48
Hmm nu ja pilns internets ar piemēriem, varētu es kādu tā labi redzēt, kur būtu viss pilnībā izskaidrots kas un kā pareizāk, un kādus materiālus izvēlēties? Būtu jau baigi labi ja vēl būtu klāt foto :)
un vēl viens tas mans nomācošais jautājums - putoplastu man likt lai ūdens neskar grīdas dēļus?
un vēl viens tas mans nomācošais jautājums - putoplastu man likt lai ūdens neskar grīdas dēļus?
Autors:
aaaa
()
Datums: 20/04/2010 22:17
Vai tad māja uz ūdens? Ja reiz uz stabiņiem, tad arī grida būs uz stabiem un tātad virs zemes, ar tukšu pagrīdi un sausumā.
Par internetu runājot - meklē filmu "Framing Floors and Stairs" with Larry Haun. Var nokačāt no torentiem, tur uzskatāmi tiek parādīta grīdas izveide uz stabiem. Amīši gan taisa nedaudz savādāk, ir arī filma, kur to pašu dara zviedri, meklē "Bygg i trā".
Pa lielām fiškām abiem princips viens - stabi balsta grīdas sijas, sijām ir apakšā dibens, uz tā liekas pretvēja plēve un vates siltumizolācija, pa virsu jau grīdas dēļi vai nu kas tur cits - finieris, OSB, tālāk jau lamināts etc.
Vai nevajag tomēr arī apsvērt iespēju taisīt betona grīdu - plāceni uz grunts? Tas te citos topikos jau ir daudzreiz apspriests, lieto foruma meklētāju, gana labs.
Par internetu runājot - meklē filmu "Framing Floors and Stairs" with Larry Haun. Var nokačāt no torentiem, tur uzskatāmi tiek parādīta grīdas izveide uz stabiem. Amīši gan taisa nedaudz savādāk, ir arī filma, kur to pašu dara zviedri, meklē "Bygg i trā".
Pa lielām fiškām abiem princips viens - stabi balsta grīdas sijas, sijām ir apakšā dibens, uz tā liekas pretvēja plēve un vates siltumizolācija, pa virsu jau grīdas dēļi vai nu kas tur cits - finieris, OSB, tālāk jau lamināts etc.
Vai nevajag tomēr arī apsvērt iespēju taisīt betona grīdu - plāceni uz grunts? Tas te citos topikos jau ir daudzreiz apspriests, lieto foruma meklētāju, gana labs.