UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Skaņas izolācija jaunajā projektā
Autors: specs ()
Datums: 26/04/2010 11:43

Normatīvi ir laba lieta, bet īstenībā tie ir patālu no normāla komforta līmeņa, ko cilvēki uzskatītu par normu. Piemēram, pēc normatīviem dzīvojamās telpās ir pieļaujami 35dB, bet dzīvē tā ir diezgan pamatīga rūkoņa, par kuru nemaz nevar sūdzēties, jo taču atbilst normatīviem.

Autors: Member ()
Datums: 26/04/2010 11:56

Manā gadījumā no attīstītāja neko nepieprasīsi. Attīstītājs ir bankrotējis un viņa vienkārši vairāk nav.
Es to visu pirms iegādes zināju un ar to rēķinājos. Problēma jau nav nekāda gigantiskā.

Ka izolēšu pats, tas ir skaidrs. Šī topika mērķis man bija uzzināt vienkāršāko un efektīvāko veidu kā to izdarīt un kādus materiālus labāk izmantot.

Piemēram korķis vai vate ? Ok, ja paraušu nost pāris loksnes un būs vizuāli saskatāmas kādas spraugas, tad raušu visu nost un apmetīšu. Tomēr virs apmetuma tāpat likšu papildus izolāciju, lai būtu pavisam droši.

Patestēt skaņu ir problemātiski, jo aiz sienas vēl neviens nedzīvo. Savukārt man nav pamata neticēt tam, ko stāsta kaimiņi no citām kāpņu telpām - ka var pat dzirtēt kā blakus dzīvoklī runā, protams citas skaņas pats par sevi.
Labāk noizolēju un miers.

Autors: spk ()
Datums: 26/04/2010 13:07

No manas pieredzes, visefektīvākais veids, kā cīnīties ar kaimiņu izdalītajām skaņām, ir uzbūvēt māju labu gabalu no viņiem :) Tur ir kas vairāk par skaņas stiprumu. Es mierīgi varu gulēt vasarā pie atvērta loga, kad 200 metru tālāk notiek konkrēta pjanka, bet mani nopietni kaitina, ja virs manas galvas kāds "ne savējais" vazājas pa čīkstošu grīdu.
Visi vingrinājumi dzīvokļos, sākot ar korķi uz sienām un beidzot ar griestu izolēšanu tā, ka to augstums samazinās par 35 cm, ir cietuši vairāk vai mazāk neveiksmi. Nē nu nevarētu teikt, ka pavisam nepalīdz, bet ieguvums pilnīgi noteikti nav ieguldīto pūļu vērts.
Un tai pat laikā esmu bijis pirmskara mājā Rīgas centrā, kur 3. stāvā atvērts logs, un pārtija dzirdama pa visu ielu, bet 2. stāva dzīvoklī un kāpņu telpā neko vispār nedzird.

Datums: 26/04/2010 13:35

Par to, lai pa maniem griestiem neviens nestaigātu, ir padomāts - es dzīvoju pašā augstākajā stāvā, virs manis neivena nav :)))

Mājai ir gan savi plusi un mīnusi. Varbūt, kad palikšu vecēks, ja varēšu atļauties arī pārdošu dzīvokli un iegādāšos māju. Šobrīd pārāk aktīvs un dinamisks dzīves veids, lai izvēlētos māju, nespētu tikt galā pat ar elementāriem ikdienas darbiem.
Bet ne jau par to ir šis topiks, es jau izvēli esmu idzarījis un ar konkrēto dzīvolki esmu ļoti apmierināts.

Autors: martinsc ()
Datums: 26/04/2010 13:44

[www.tn.ru]

iespejams var meginat ar tipa sadiem materialiem

Autors: aaaa ()
Datums: 26/04/2010 14:19

Esmu pailgu laiku nodzīvojis Rīgas centra mājā, kas celta 189x gadā. Mūri pamatīgi, bet starpstāvu pasākums tomēr koka un, lai gan blakus kaimiņus nevarēja dzirdēt, augšējos pat ļoti labi. Sagadījās tā, ka viņu guļamistaba bija virs mūsējās un ak vai un vai, kad tur sāka iet vaļā, tad pat aizmidzis cilvēks reāli piemodās no tā visa pasākuma :), un ievilkās tas reizēm uz kādu stundu. Apakšējos pat pie švakas izolācijas jau parasti nedzird.
Ja taisi reģipša starpsienu un negribas neko apmest (varbūt pat, ka nevajag), tad taisi atsevišķu metāla karkasu, kas neskaras klāt sienai, atstāj kādu 1cm spraugu. Tādā veidā skaņa netiks pārnesta. Īsāk sakot - taisi neatkarīgu sienu no reģipša, kas ir pieskrūvēta tikai pie griestiem un grīdas, bet neskaras klāt sienai. Visur kur pieskrūvēts, protams, jāliek amortizējošā lenta. Vati iekšā un reģipsi pa virsu.
Reāli neko daudz tur nevajag - profilu bariņu, 10 reģipša loksnes un dažus simtus skrūvju. Piešpaktelēt un nokrāsot. Būtībā viena vīkenda darbs samontēt, tad pāris dienās uztaisīt gala apdari.

Datums: 26/04/2010 15:23

Bik nesapratu. Teiksim taisu atsevišķu reģipsa konstrukciju kādu 1 cm no esošās sienas. Riģipša plati loģiski sanāk uzlikt tikai uz vienas puses. Tad jau vate kritīs cauri līdz pieskarsies sienai. Sienas pusē kautkādas papildus horizonālas profilu pārlikas starp vertikālajiem profiliem jaātaisa ?

Autors: Viesturs470 ()
Datums: 26/04/2010 16:49

un riģipsi obligāti divās kārtās !

Autors: h2so4 ()
Datums: 26/04/2010 17:27

nē, vate nekur nekritīs, jo noteikti tiks likta cietā vate loksnēs, vevis tā pļurzīgā, kas ruļļos.katram starpsienu profila izmēram ir pieejama arī sava biezuma vate.
nu ja jau baidās, ka kaut kas var krist , tad jau tak var kaut ko uztjūnēt,lai sirds mierīgāka.

Autors: slēpnis ()
Datums: 27/04/2010 07:38

Tāda falšā siena reāli labi darbojas. Man draugs tā uztaisīja vecajā hruščovkā un vispār vairs nejūt, ka kaimiņi eksistē.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  **      **  **        **     ** 
 **     **  **    **  **  **  **  **        **     ** 
 **     **      **    **  **  **  **        **     ** 
 **     **     **     **  **  **  **        **     ** 
 **     **    **      **  **  **  **        **     ** 
 **     **    **      **  **  **  **        **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727