UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Nepieciešams krāsotāja padoms
Autors: Kasparam ()
Datums: 07/07/2010 15:44

Labdien!
Padalieties noslēpumā kā var dabūt taisnu strīpu vietā, kur beidzās siena un sākas griesti? Parasti ir baigās mocības - uz sienām līdz griestiem ir reljefas krāsojamās tapetes, griesti jau nokrāsoti?

Kādi būtu ieteikumi - līmlenta, kartona gabals un smalka otiņa?

Re: Nepieciešams krāsotāja padoms
Autors: LaurisV ()
Datums: 07/07/2010 15:57

Ir tāda lieta kā krāsotāju līmlente. Jāņem gaiši dzeltenā, tumši dzeltenā mēdz nonākt nost ar visu krāsu, uz kuras tā līmēta.

Datums: 07/07/2010 16:25

Lauri,
Padoms ir lielisks, taču krāsotāja līmlenti līmējot uz reljefas tapetes rezultāts ir garām - gar malām momentā iesūcas krāsa un strīpa jauki izplūst! Jau izmēģināju.

Autors: :-/ ()
Datums: 07/07/2010 16:28

Es līniju vilku pieliekot platu špakteļlāpstu, ar vismaz 50mm platu otu (lai līdz novilktai līnijai var puslīdz droši rullēt). Kabatā mitru lupatu, lai pēc katras reizes var lāpstiņu noslaucīt.

Datums: 07/07/2010 16:42

:-/
Jā, šī ideja man arī ienāca prātā, laikam nekas labāks nav izdomāts :) Esmu mēģinājis ar kartona gabaliem, bet tie ātri smērējas un arī ir pamīksti, mēdz deformēties nelaikā.

Autors: h2so4 ()
Datums: 07/07/2010 17:27

var ar to pašu krāsotāju lentu, tikai nevajag dāsni šķiesties ar krāsu. ar pussausu rulli ,vai otu ,nespiežot to vajag darīt.

Autors: aaaa ()
Datums: 07/07/2010 18:02

Es tikai ar otu, noskatijos kaut kada vacu TV raidijuma, kur renoveja dzivokli, tipa "dzivokla jautajums". Uzlime limlentu un ar pasausu otu velk prom no limlentas, nekada gadijuma limlentas virziena. Tas, ka grubulaina tapete, nekas, velkot prom nesasmerejas. Vel ir variants krasotaju lentas vieta izmantot parasto zilo elektrikju limlentu, kas ir krietni elastigaka un lipigaka, to var labak pielimet, tikai kaut kur neredzama vieta japamegina, ka ir ar nost noplesanu, vai nenak kopa ar krasu.

Autors: h2so4 ()
Datums: 08/07/2010 00:58

vispār jau skoči ir dažāda stipruma, ir tapetēm speciāli paredzētie.

Autors: LaurisV ()
Datums: 08/07/2010 08:16

pa pa, Kasparam, Tu taču saki, ka griesti jau nokrāsoti, tātad lente jālīmē uz griestiem, ne jau uz reljefās tapetes.

Datums: 08/07/2010 09:53

Lauris V

Es beigās atstāju 5 cm joslu baltu. Pie griestiem līmēt lentu ir štruntīgi, jo kante starp sienu un griestiem nav asa - respektīvi uz sienām un griestiem nav reģipsis. J

Beigās labākā metode bija līmlenta un krāsošana stipri nepiespiežot to otu. Sanāca ok, varbūt ne tik asa līnija kā gribētos, bet no tāluma ir ciešams rezultāts.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.