UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
remonta sākums - griesti
Autors: karlens85 ()
Datums: 09/08/2010 22:35

Sveiki! Esmu 1. reiz šajā vietnē un tā nu ir sanācis, ka ekonomiskā situācija mani piespiedusi jautāt pēc padoma pie pieredzējušiem speciālistiem(un ne tikai), lai pats sāktu remontēt savu dzīvoklīti...
Dzīvoklim ir 2 istabas, no kurām vienu ir domāts izmantot kā guļamistabu, bet otru - kā viesistabu! Par cik viesistabas vizuālais stāvoklis ir bēdīgāks kā guļamistabai, tad sākšu ar viesistabu...pēc tam droši vien koridoris, tualete un vannasistaba...
Sākšu ar griestiem.
Tad nu gribētos lūgt pēc padoma šādos jautājumos:
*Vai pietiek samitrināt kaļķi - krītu, lai būtu iespējams ar špakteļlāpstiņu pēc tam to nokasīt no griestiem?
*Kas seko tālāk? - špaktelēšana, slīpēšana, gruntēšana? Secība pareiza? :)
*Vai "jauno" griestu krāsošanai var izmantot to pašu kaļķi - krītu, jeb ir kas cits, ko varat ieteikt? Noteikti ir vēlme pēc baltiem griestiem.
*Sienu remonts taču būtu jāveic pēc griestu darbu pabeigšanas?
Pateicos jau iepriekš un ceru uz atsaucību...

Re: remonta sākums - griesti
Autors: h2so4 ()
Datums: 10/08/2010 00:56

ja neesi nekad špaktelējis, tad ieteiktu to izlaist, pietiks ar krīta nokasīšanu un nogruntēšanu.

Re: remonta sākums - griesti
Autors: karlens85 ()
Datums: 10/08/2010 07:30

Ne, ne, man tomēr ir vēlme tos griestus uzlabot un padarīt vizuāli pievilcīgākus, tapēc plaisas un šķirbas jau nu noteikti špaktelēšu! ;)

Re: remonta sākums - griesti
Autors: Alvisss ()
Datums: 10/08/2010 10:14

Atildot uz jautājumiem:
jā, lielākoties tā arī ir, krītu ar mahleni samitrina, pēc kāda mirkla ar špaktellāpstinu to viekli nokasīt. Bet iesākumā ir jāpiešauj roka, jo, ja būs par mitru, nekas nesanāks, ja pa sausu, arī nesanāks.
Pēc tam ar dzilgrunti, aizšpaktalē plaisas un caurumus, atkal grunts un vari krāsot ar krāsu. Krītu likt atpakaļ neieteiktu.
Bet, ja Tevi neapmierina griestu stāvoklis un netaisies aprobežoties ar spraugu aizšpaktelēšanu un vēlie ideāli līdzenus griestus, tad karini regipsi. To varēsi paveikt pats. bet iepriekš ir jēga apsēsties un pareiķināt vai lētāk nesanāks cilvēks, kurs ar špakteli izlīdzinās griestus.

Re: remonta sākums - griesti
Datums: 10/08/2010 16:26

tele2 26797309
bite 27592861

Re: remonta sākums - griesti
Autors: :) ()
Datums: 10/08/2010 16:51

Mans privātais, lētais, nespeciālista variants - pagājušogad pārkrāsojot māju krīta griesti nemaz netika mazgāti (nianse - bija skaidri zināms, ka krītam balsinot nebija klāt līmes) tikai aizšpahtelēti un uzreiz pārkrāsoti ar krāsu inova chamleon. Rezultāts ir gana balts, košāks par krītu, vienīgais špahtele nedaudz spīd cauri (ja zin un ilgi pēta, tas ir. Pieņemu, ka, ja dara kā pie cilvēkiem un pēc tam nogruntē, nespīd, bet drošvien vienalga labāk ir pirkt baltu špahteļmasu). Starp citu, ja plaisas dziļas var nopirkt speciālu lenti uz kuras uzpļeckā špahteli - sanāk taisnāk un ekonomiskāk. Sienas mēs nokrāsojām vispirms, jo patiesībā griestus krāsot bija fiksā ideja, kas radās vēlāk, krāsa ganrīz nemaz netecēja un nebija problēmu, bet vispār krāso vadoties pēc gravitācijas - krāsa pil, tāpēc krāso no augšas uz apakšu, lai iepriekš paveiktais nenopil ar citu krāsu, ja tu teiksim taisies krāsot arī visu pārējo baltu dari kā tīk

Re: remonta sākums - griesti
Autors: aaaa ()
Datums: 10/08/2010 17:17

Atceries vienkarshu likumu - ja pa virsmu, kuru planots apstradat nobrauc ar pirkstu, un uz pirksta kaut kas paliek - vienalga, puteklji, krits, kaljkjis, tad ir obligati jagrunte, jo pie putekljainas virsmas neturas neviens pasaules brinumlidzeklis. Jagrunte ir ari tad, ja virsma stipri uzsuc mitrumu, piemeram gazbetons, regipsa loksne. Grunts principa ir loti skidra lime, kas putekljus saslapina un nozustot salime/pielime pie virsmas. Pec krita nokasishanas labak to vel ar lupatu nomazga, tad nozave un obligati nogrunte. Tad spaktelee, ja gadijuma slipe, tad pec slipeshanas atkal obligati jagrunte, jo bus puteklji. Ari pirms krasoshanas jagrunte, lai vieglak krasot, krasa mazak sucas griestos utt. Kraso ar labu, neperc letu krasu, naudas un laika izmesana miskaste. No pieredzes - parasti griestiem njem 2. vai 3. numura krasu - ir lietotas Sadolin Bindo 3 un Caparol Samtex 3. Bindo patika labak, te pieminetais Chameleon ari ir loti laba krasa, cenu grupa taa pati. Ari Tikkurilai ir ljoti labas krasas, bet precizi nezinu nosaukumus griestu krasam.
Jakraso bus obligati 2 reizes un normalai istabai mazaku par 9-10 L spaini nav verts pirkt. Rekinies - tads spainitis ap 40 Ls maksa. No serijas - perc leetu, maksaa divreiz.

Re: remonta sākums - griesti
Autors: :) ()
Datums: 10/08/2010 17:40

Mēs ar bindo, starp citu, sienas krāsojām, viņa tek ievērojami vairāk un šķiet ir caurspīdīgāka (bet es nedomāju, ka nefiksā variantā jelkas no tā varētu būt problēma - spriežot pēc tā, ka telpu pielietojums ir tikai "domāts", te ir runa par tukšu, svaigi iegādātu dzīvokli, kur var izvērsties). Mani līdzšanējie piedzīvojumi liecina, ka sadolin krāsas ir vissakarīgākās (labi klājās un nesmird)

Re: remonta sākums - griesti
Autors: Porex ()
Datums: 11/08/2010 11:54

Ja PATS reizes četras,piecas krāso ar lētu krāsu,arī ir nevainojams krāsojums,un vienalga iznāk daudz lētāk kā ar dārgo.

Re: remonta sākums - griesti
Autors: h2so4 ()
Datums: 15/08/2010 21:27

jēziņ, četras piecas reizes krāsot tikai tāpēc ,ka krāsa ir lēta. tas nekas, ka viena dārgā spaiņa vietā vajag četrus lētus. dīvaina loģika cilvēkam.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********  **     **  ********  **     ** 
 **     **  **    **  **     **  **        **     ** 
 **     **      **    **     **  **        **     ** 
 ********      **     **     **  ******    ********* 
 **     **    **       **   **   **        **     ** 
 **     **    **        ** **    **        **     ** 
 ********     **         ***     ********  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727