UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Nepreizs krāsas tonis
Autors: risikawi ()
Datums: 10/08/2010 16:08

Nokrāsoju grīdu ar vivafloor (C) krāsu, kas tika ietonēta ar tikkurilas pigmentiem (tonis saucās tvt k410, ja intresē precīzi), krāsai vajadzēja būt tādai ķieģeļu, bet viņa ir laša rozā. Nevienam nav skaidrs kāda velna pēc viņa ir rozā un ir zināmas domstarpības par to ko darīt tālāk - varianti ir, ka rozā tāpēc, ka nožūs un būs pareizā/nepareizi ietonēja/krāsas kārta ir plāna/krāsa pirms krāsošanas netika sajaukta (pirkta iepriekšējā dienā) un tālāk jekurā gadījumā jāpērk tas pats tonis/jāpērk cits un jāmauc pa virsu (par šo nav īsti skaidrs vai esošā krāsa spīdēs vai nespīdēs cauri)

Re: Nepreizs krāsas tonis
Autors: mistersZinis ()
Datums: 15/01/2011 16:18

Laikam būs jau par vēlu ar atbildi, bet nu uz priekšdienām pāris ieteikumi.
1) Rūpīgi izvēlaties toni.
2) Nesteidzaties uzskatīt, ka tonis nav sanācis pirms krāsa nav nožuvusi pilnīgi. Jūsu gadījumā alkīda krāsa žūst samēra lēni, alkīda krāsai pie žūšanas ir tendence palikt tumšākai. Vēl ir jāņem vēra vairāki faktori, kas ietekmē toņa izskatu. Tādi kā - apgaismojums, spīdums, un izskats uz lielas plaknes, nevis kā veikalā katalogā uz maza papīra pleķīša. 100% toņa sakritība nemēdz būt, jo krāsu paraugu katalogi ir drukāti tipogrāfijā.
3) Ja pēc visa augstāk minēta jūs konstatējat, ka tonis nav pat tuvu precīz, tad spaini rokās un droši dodaties uz to bodi, kur esat tonējis krāsu.
4) Un, jā, jūs droši varat nepareizo toni krāsot pirmai kārtai.

Re: Nepreizs krāsas tonis
Autors: risikawi ()
Datums: 18/01/2011 04:50

Paldies, atrakcija beidzās ar to, ka tika nopirkts cits tonis un pārmaukts pāri. Jāpiebilst, ka aptrūkās krāsas un pērkot klāt pat tas pats tonis izskatījās citādi. Sakiet ko gribat, bet es turpmāk izvairīšos no vivacolor

Re: Nepreizs krāsas tonis
Autors: mistersZinis ()
Datums: 18/01/2011 10:23

Žēl kad tonēšanas aparāta nepareizas kopšanas, tīrīšanas un darbinieku nolaidības dēļ, tiek izbrāķēts produkts, un tiek atsista vēlme pircējam to vēl jebkad iegādāties. Ja pēc otras tonēšanas, jums atšķirās viens un tas pats tonis, tad kaut kas nav kārtībā ar tonēšanas iekārtu. Šajos gadījumuos, labākais būtu griezties pie veikala darbiniekem un ziņot par toņa nesakritībām. Lai attiecīgi viņi varētu veikt nepieciešamo kalibrācijas servisu. Tādejādi būtu pasargāti arī citi pircēji.
Vēl viens padoms, ja jums interesē. Mēginiet iepirkt vajadzīgo krāsu daudzumu vienā piegājienā, tad jūs droši varēsiet izvairīties no toņu nesakritībām, lai paliek nedaudz liekais pāri, toties bez liekām problēmām.
Lai jums veicas!

Re: Nepreizs krāsas tonis
Autors: khe ()
Datums: 18/01/2011 14:28

risikawi:
nevaino Vivacolor, bet labāk iemet publikai kurā veicī tie dižie "pārdevēji, jaucēji" strādā :)

Re: Nepreizs krāsas tonis
Autors: Didims ()
Datums: 18/01/2011 14:44

1Nu mana pieredze ar vivakoloriem vēl 90-tajos gados ir līdzīga, pēc kataloga izvēlējāmies gaiši brūnu, tip smilškrāsas, realitātē nezkapēc sanāca kaut kāds burkānu oranžs. Turpretī pirms ~1/2 gada pirktajam sadolin no mana viedokļa sanāca pat ļoti atbilstīgi katalogā noskatītajam un gaidītajam.

Nu var jau būt, ka ir kādas speciālas nianses, es nezinu krāsošanas apstākļos vai tehniķos, kas jauc krāsu/apkalpo iekārtas, bet tad tā ir paša vivakolora problēma, ka savulaik nožņaudzies uz lētākiem materiāliem un/vai ietaupījis uz personāla apmācības vai vienk. nav uznīdies kaut ko līdz galam pastāstīt.

Re: Nepreizs krāsas tonis
Autors: risikawi ()
Datums: 18/01/2011 15:39

Ko gribēžu to vainošu, pirms gadiem 10 krāsoju sienas ar vivacolor un viss kas vien varēja spīdēja tai krāsai cauri. Visos citos gadījumos lietoju sadolin un nav bijis problēmu arī piepērkot krāsu - varbūt vaina nav pārdevējos, bet vivacolor tonēšanas tehnoloģijā? Jebkurā gadījumā pirmais veikals bija kurši, bet pēc tam krāsu (ar jauno toni) pirku divos vienas firmas veikalos, kuri man tīri labi patika

Re: Nepreizs krāsas tonis
Autors: risikawi ()
Datums: 23/01/2011 16:16

galīgi aizmirsu - patiesībā pēdējais piliens, kas mani pārliecināja, ka vivacolor ir sūds bija tāds sīkums kā viņu radiatoru krāsa - bija jābūt oranžai, bet izrādījās dzeltena krēmkrāsa. Un tas bija vēl pavisam citā veikalā - tiešām negribas ticēt, ka visos Rīgas būvmateriālu centros strādā idioti

Re: Nepreizs krāsas tonis
Autors: spk ()
Datums: 23/01/2011 16:41

Nē, tā ir tīri veikalu lohpāŗdevēju vaina. Viņi nepaskatās, caurspīdīgās bāzes vietā paņem balto, un pēc tam tipa pierādi, ka tieši tādu toni negribēji. Vivacoloram kā brendam nav ne vainas.

Re: Nepreizs krāsas tonis
Autors: risikawi ()
Datums: 23/01/2011 17:52

> Viņi nepaskatās, caurspīdīgās bāzes vietā
> paņem balto, un pēc tam tipa pierādi, ka tieši
> tādu toni negribēji. Vivacoloram kā brendam nav
> ne vainas.

Muļķības, es tai grīdas krāsai šito pārbaudīju - ja uz bundžas ir teikts, ka tajā ir caurspīdīga bāze, balta krāsa tajā varbūt tikai, ja rūpnīcā iepildīta nepareizā un tur pie vainas nu nekādi nebūs pārdevēji ;)

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **      **  ********  ******** 
  **   **   ***   ***  **  **  **  **        **       
   ** **    **** ****  **  **  **  **        **       
    ***     ** *** **  **  **  **  ******    ******   
   ** **    **     **  **  **  **  **        **       
  **   **   **     **  **  **  **  **        **       
 **     **  **     **   ***  ***   ********  **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727