UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Koka grīdas pareizs remonts
Autors: aaaa ()
Datums: 25/08/2010 12:07

Aizdomīgi, pumpainai ūdens cauri neiet, šīferim iet - nu katrā ziņā ūdens spiedienu viņš netur. Modernais jau tāds fibrocements vien ir. Man domāt ūdens līmenis aiz šīfera būs tieši tāds pats kā ārpusē.

Autors: Vienstāvs ()
Datums: 25/08/2010 12:25

Pret lielu ūdens līmeni diez vai līdzētu, bet kapilāro mitrumu gan. Senos laikos vertikālo hidroizolāciju veica ar ... tukšumiem! Ja latviski lieto tikai vārds "hidroizolācija" ar ruberoīdu acu priekšā, tad ārzemju materiālos bieži esmu manījis jēdzienu "capillary break", kas ne vienmēr ir membrāna, bet var būt kas berams vtml.

Autors: JaanisJ ()
Datums: 25/08/2010 12:53

Man liekas, ka tai sienas konstrukcijai vēdināšana ir, jo pie dažām šķirbām ķiegeļos no iekšpuses ziemā var just auksta gaisa plūsmu - bēniņos nekādus vēdināšanas caurumus neatradu, bet acīmredzot tas gaiss cirkulē kaut kur caur pamatiem no ārpuses, ja tie ir šur tur ir padrupuši. Tagad jau pamazām kurinām no pagājušā gada. Visas dolomīta sienas ir ar kaļķa javu mūrētas un apmestas no ārpuses, pamati arī ar kaļku javu, tikai iekšpusē pamatus vienā stūrī piebetonēju ar cementa javu. Ārpusē man bija doma par putuplastu siltināšanu pamatiem, tikai iekšpusē putuplastus negribētos. Bet ja tie pamati tādi no akmeņiem ar kaļķa javu mūrēti un ne visai līdzeni, nez kā pie tādiem putuplastu pielīmēt.
Bet vēl man bija jautājumi par iekštelpām:
1)Vai kaļķa apmetums uz cementa mūrējuma logu ailēs turētos labi, vai labāk mest kaļķa-cementa?
2)Un vai tādā dolomīta mājā jaunai dēļu grīdai pamatu izbetonēt ar cementa betonu pēc tradicionālajiem principiem ar siltināšanas kārtu zem betona(piemēram, keramzīts), vai likt pa taisno uz grants un keramzīta?

Datums: 25/08/2010 13:06

Kāpēc koka grīda būtu jābalsta uz kautkāda betona? Zem lāgām var sataisīt atsevišķus balstiņus, bet pagrīdi taisīt vēdināmu:
a) tikai vasaras sezonā uz ārpusi (parasti ziemā caurumus korķē ciet);
b) uz iekšpusi (gar grīdlīstēm).

Datums: 25/08/2010 14:18

Vieta nekad tukša nestāv - ja būs pagrīde, gan tur iemetīsies peles, pelējums, kukaiņi - to vajag? Un interesanti gan - kas tur būtu ko vēdināt - tur kāds dzīvot taisās vai kā? Kas var būt labāks par ar puķiku siltinātu betona grīdu? Ne mitrums nāk, ne aukstums, ne peles lien, ne smakas nāk, ne kas var sapelēt - nestspēja garantēta. Virsū liek kaut zelta plāksnes - derēs jebkuram grīdas segumam.

Datums: 25/08/2010 15:06

Vai grīdas veidu nedefinē nesošā konstrukcija?
Piemēram dēļus, pielīmētus pie (apsildāma) betona, es tomēr uzskatītu par betona, nevis koka grīdu.
Koka, kā minēja JaanisJ, es saprotu uz koka lāgām (?)

Datums: 25/08/2010 15:35

Kāds sakars nesošai konstrukcijai ar pašu grīdu? Un ja dēļi būtu pieskrūvēti pie dzelzceļa sliedēm, tad tā būtu metāla grīda?
Svensoni ļoti bieži uz betona liek paplānas lāgas, nu vairāk kā dēļus un pie tiem skrūvē grīdas dēļus. Tad pagrīde sanāk, ja tik ļoti vajag to tukšumu zem grīdas.

Autors: khe ()
Datums: 25/08/2010 22:50

Ja jau tik ļoti gribas visu pa vecam ,tad ziemā telpu temperatūru ar jātur ap 14-16oC :) Tāda esot bijusi normāla, bet gribas taču 21 un augstāk! Kautkādu kompromisu, starp vecu ēku un šodienas energoresursu taupīšanu, derētu pameklēt. Un nez vai kāds materiāls(no reāli pioeejamajiem) spēj konkurēt ar putuplastu.
Piem-vates siltinājums trubām. Uzliku 30mm akmens vates siltinājumu(rockwool)-ar roku var sajust siltumu tīri labi uz virsmas, bet putuplastam-daudz mazāk, tik paša putuplasta raksturīgi mānīgais siltums uz virsmas(ilgāk pieskaroties).

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 26/08/2010 08:09

..teici, ka gruntsūdens ir samērā dziļi, lai gan pašas grunts mitruma drenāža lēna - stāv peļķes pie ēkas. Tas nozīmē, ka grunts smalka - smiltsmāls vai smalka putekļaina smilts un tātad mitrums kapilārā ceļā tiek līdz grīdas balstījuma apakšai.
Nemainot visu grīdu, tu diezin vai ko lielu uzlabot spēsi, bet ja maini, tad liec izolāciju pret kapilāro mitrumu -200mkm PE plēve, diemžēl dabīgie materiāli ir ruberoīds, bet tas dārgāks un lielāka ķēpa. Siltumiolācijai, ja nepatīk polistiroli, liec cieto minerālvati. Tā normatīvos ļoti ieteicama gar ārsienu vismaz 0,8..1m robežās.
Sienas virsmu zem logiem tu vari apmest ar kaļķi, tas labāk, jo kaļķa apmetums atšķirībā no cementa ir antiseptisks.

Autors: JaanisJ ()
Datums: 30/08/2010 17:30

Gribēju vēl pajautāt - ja es gribu zem grīdas pirms kermazīta piebēršanas tam apakšā vēl piebērt smilts slāni, ko labāk tādam nolūkam ir izmantot - parastu smilti vai skalotu smilti?

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  **    **  **     **  **     ** 
 *****     **     **  *****        ***     ** *** ** 
 **  **    **     **  **  **      ** **    **     ** 
 **   **   **     **  **   **    **   **   **     ** 
 **    **   *******   **    **  **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727