UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pievienojumi: Durvju aile.GIF (3.5 KB)
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Durvju ailes regipsa konstrukcija... Kaa?
Autors:
Aivis2
()
Datums: 05/10/2010 20:53
Sveiki visiem! Taatad - Ir regipsa sienas uz 50mm profiliem dusai ar tualeti.
Cik izpeetiiju internetaa tad durvju ailes tiek veidotas ar UA speciaaliem izturiigiem profiliem! Tikai viena nelaime, es dziivoju Ventspilii un taadus profilus sheit nav iespeejams nopirkt nevienaa veikalaa.... :(
Man visur kur jautaaju saka ka durvju ailes tiek veidotas no CW profiliem pie kuriem iekspusee pieskruuvee koka deeli izturiibai.
Par cik man durvis sanaak likt uz sliipaas sienas kura ir tikai nedaudz lielaaka par durviim tad man taa iisti negribeetos dariit. Un pie reizes veelos pajautaat kaa pareizi salaist kopaa taisno un sliipo sienu?
Cik izpeetiiju internetaa tad durvju ailes tiek veidotas ar UA speciaaliem izturiigiem profiliem! Tikai viena nelaime, es dziivoju Ventspilii un taadus profilus sheit nav iespeejams nopirkt nevienaa veikalaa.... :(
Man visur kur jautaaju saka ka durvju ailes tiek veidotas no CW profiliem pie kuriem iekspusee pieskruuvee koka deeli izturiibai.
Par cik man durvis sanaak likt uz sliipaas sienas kura ir tikai nedaudz lielaaka par durviim tad man taa iisti negribeetos dariit. Un pie reizes veelos pajautaat kaa pareizi salaist kopaa taisno un sliipo sienu?
Pievienojumi: Durvju aile.GIF (3.5 KB)
Re: Durvju ailes regipsa konstrukcija... Kaa?
Autors:
aaaa
()
Datums: 05/10/2010 21:09
Nu nav tāda standarta risinājuma, kas der visiem, kā uztaisīsi, tā arī būs labi. UA profilus es nekad un nekur pie mums neesmu redzējis durvīs, vācieši gan tā taisa, bet pie mums ne. UA ir kā pamatīgs monolīts dzelzsgabals, ar parastajiem ļurekļiem profiliem nav salīdzināms. Bet tāpat tu durvis plikā UA neieliksi, vajag koku pie kā pieskrūvēt. Vienkārši durvju ailu veido no CW un iekšpusē tam profilam pieskrūvē kaut kādu 45x45 līstīti/brusiņu, abās malās, visā durvju augstumā. Tad bleķim cauri un kokā iekšā varēsi pieskrūvēt durvis, jo durvīm svarīgi liekot pievilkt, pieregulēt un plikā bleķī tas nav iespējams. Kā salaist slīpo ar taisno? Nu eļementarno, Vatson, UW tu griez slīpi ar fleksi vai šķēri, kā nu vajag un liec pareizi pie zemes un griestiem. CW vertikālos galējos, kas pie sienas skrūvējami vienkārši noloca malas vajadzīgajā leņķī. Kad skrūvēsi klāt reģipsi, izlīdzināsies. Var pie sienas skruvēt arī UW, nav obligāti CW, kas vieglāk locās, paskaties. Uz stūra uzlīmē armētu vai nearmētu papīra lentu un smuki nošpaktelē, arī tas dos papildus stingrību konstrukcijai.
Autors:
Aivis2
()
Datums: 06/10/2010 08:51
Liels paldies par izsmeljosho atbildi! Veel pajautaashu par durvju slieksni. Vai apakseejo UW profilu jaaliek vienaa veselaa gabalaa arii zem durviim (Griida jau naaks tik un taa nedaudz augstaaka) vai arii var likt katraa pusee vajadziigo garumu neliekot zem durviim?
Autors:
aaaa
()
Datums: 06/10/2010 09:12
Zem durvīm taču nekādus profilus - katrā pusē pa gabalam! Durvis liek tad, kad grīda jau gatava. Var arī likt pirms, ja precīzi zin, kāds būs gatavās grīdas augstums.
Ja gabaliņi maziņi un nav pārliecības, ka var stingri un labi pieskrūvēt, iesaku ar smilšpapīru vai fleksi tos apakšējā profila gabalus padarīt raupjus un papildus skrūvēšanai vēl pielīmēt ar montāžas līmi, a ļa Bison Montage Kit. Nu tad gan nevarēs izjaukt, ja kas. Uzzini kāds ir durvju ailas platums plānotajām durvīm, lai nav pārsteigumu pēc tam.
Ja gabaliņi maziņi un nav pārliecības, ka var stingri un labi pieskrūvēt, iesaku ar smilšpapīru vai fleksi tos apakšējā profila gabalus padarīt raupjus un papildus skrūvēšanai vēl pielīmēt ar montāžas līmi, a ļa Bison Montage Kit. Nu tad gan nevarēs izjaukt, ja kas. Uzzini kāds ir durvju ailas platums plānotajām durvīm, lai nav pārsteigumu pēc tam.