UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Koka grīdas ieklāšana sākot no sablietētas grunts(smilts)
Autors: Grīdu interese ()
Datums: 29/06/2013 00:06

Ir lieta tāda, ka noplēsām vecos dēļus, un visu pārējo kas bija jau gadu gaitā salikta virs tiem...
Apakšā bija brusas, nostāvējušas apmēram līdz 30 gadu, virspuse (brusām) itkā laba, bet apakša satrunējusi, nav redzami kokgraužu bojājumi, un visam pa vidu izdedžu kārta apmēram līdz 10 cm...
Kāds būtu labākais variants likt jaunās brusas? Vai līmeņot ar smilti, likt brusas zem strēmeles ruberoida un pectam plēvi un keramzītu, vai tomēr ir kas labāks..???

Re: Jaunas koka grīdas pareiza ieklāšana
Autors: jo ()
Datums: 15/12/2013 11:55

man stāsts ir tāds ka mājā vecā koka gr;ida vietām iztrupējusi, bet īsti negribas visu jaukt ārā, nekas arī nešūpojas, nav ne jausmas kādā stāvoklī ir lāgas. varbūt var ar to pašu erlitu noklāt un uzmaukt pa virsu jaunu dēļu grīdu ? kāds ir tā darījis? vnk šķērsām vecajam kla'jumam domāju bērzu dēļus.

Autors: jo ()
Datums: 15/12/2013 14:02

p.s. papetiju tos deeljus, visi taarpu sagrauzti, bet taa turas kopa. man bij doma uzmaukt virsu vecajiem deliem erlitu bieza slani, pec tam biezo pleevi pa virsu un tad tos jaunos deeljus. tads pagaidu variants uz kadiem 5 gadiem varetu but ne?

Autors: Jankouzs ()
Datums: 15/12/2013 15:49

Es savā lauku mājā izplēsu visu veco koka grīdu ārā,vecie dēļi bija puvuši un ar ķirmjiem sagrauzti!Lāgas bija uz zemes,pa vidu nebija nekāds siltinājums,vienkārši visa grīda bija aizgājusi bojā no mitruma,kas nāca no zemes!Es nolēmu rīkoties sekojoši-noraku lieko zemi nost(lai nebūtu par augstu grīdas līmenis)izlīdzināju pamatni,man bija diezgan stabila pamatne,jo pārsvarā bija māls,tad tika ieklāta plēve,tad 100mm putoplasts,tad atkal plēve un tad tika iepūsts pussausais betons,pēc tam pa virsu 12mm finieris un ozolkoka parkets!Varbūt izklausās pa kruto,bet mans lauciņš ir koka grīdas un visu taisīju pats izņemot betona iepūšanu,bet to ardarīja mans draugs!Domāju,ka tāds pīrāgs turēsies gadu gadiem un kalpos vairākām paaudzēm!

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 16/12/2013 08:01

Visos gadījumos koka lagu un dēļu trupēšanas iemesls ir augsē'jāss telpas gaisā esošā mitruma kondensācija koka grīdas elementos, jo to apakšā, sevišķi ja ir pagrabs, veidojas 'auksta' temperatūra, kas nodrošina kondensāta izkrišanu kokā.
Šobrīd labākā iespēja ir zem koka grīdas iestrādāt mitruma izolāciju pret kapilāro mitruma celšanos uz augšu - būtiska putekļainās smalkās smiltūs, smiltsmālā vai mālsmiltī vai mālā, un siltumizolācijas ieklšāna no 5cm polimēra plātņu materiāliem visai grīdai. Uz siltumizolācijas plātnēm ieteicams smagas aizbērums - rupja smilts vai grants , kurā vai nu iegremdē lagas koka dēlu grīdai vai balsta peldošo grīdu - OSB3 plātnes vai citas.
Keramzīta ieklāšana slānī, kas biezāks par 10cm ir nevēlama, jo keramzīts slodzes iespaidā var lokāli sabirt.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **      **  ********   **     **  **     ** 
  **  **   **  **  **  **     **   **   **    **   **  
   ****    **  **  **  **     **    ** **      ** **   
    **     **  **  **  **     **    ** **      ** **   
    **     **  **  **  **     **   **   **    **   **  
    **      ***  ***   ********   **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727