UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Kādus radiatorus- vecos čuguna vai šitos jaunos?
Autors: aaaa ()
Datums: 25/11/2010 20:58

Jāskatās Purmo mājas lapā kāda ir jauda radiatoram atkarībā no temperatūras un tad jāsadala apmēram iedomātā krāsns jauda uz visiem kvadrātmetriem - attiecīgi radiatori. Principā uz 10m2 telpas vajag 1kW apkures jaudas, nu tas tā pavisam prasti reķinot un ne visai siltinātā mājā. Citi saka, uz 10m2 telpas 1m radiatora. Bet tas laikam ir ar krietnu rezervi.

Autors: DsKs ()
Datums: 25/11/2010 21:42

22 pie sienas ir samera liels metala gabals ... domaju izbidijuma zina ... ja ir vietas garuma un augstuma,var piemest vai jaudas iznes 11-tai ... tomer uz pusi planaks

Datums: 25/11/2010 21:43

Māra,jaredz ir planojums ... talak tikai vares shtukot kur kadus sildkermenus labak izvietot

Datums: 25/11/2010 21:55

aaaa,tas ari ir prasti ... rekinot ( ar zinosaku cilveku palidzibu ) sev planotam otram stavam salikam visu uz papira,katru istabu atseviski ar savam nepieciesamajam temperaturam,talak jau izejot no planotiem materialiem,logu m2,durvju m2,arsienas m2,gridas m2, griestu m2 aprekinajam siltumzudumus ... svarstibas ir tomer samera palielas katra telpa pec jaudam,bet pari par 1kw uz 10m2 mums neparlida pat telpa,kur pat paliels stiklu laukums pret parejo ... protams var sakramet kilovatu un miers, vienigais tas visas ir realas investicijas

Autors: h2so4 ()
Datums: 26/11/2010 22:43

tā jau ir tiem cilvēkiem, viens plāno,domā ,mudrī kaut ko un beigās nekas tur nesanāk. cits sabāž radiatorus uz dullo un viss notiekās.

Autors: Viks ()
Datums: 27/12/2010 20:23

Nu smagos čuguna gabalus var arī stāvus nolikt uz grīdas. [t3.gstatic.com]

Autors: Gints_ ()
Datums: 28/12/2010 00:19

Es ņēmu Purmo radiatorus 1kW uz 10m2 bez īpaša saspringuma un nez kādas tur rēķināšanas. Māja it kā tīri normāli siltināta, attiecīgi mazāk jākurina :) Ja būtu nez ko rēķinājis, varbūt uz istabu kādu piecīti vai ceineri būtu ietaupījis, bet ilgtermiņā (jo nu radiatorus takš nepērk katru gadu) tas ir spļāviens jūrā. Šite šiem ir radiatori ar visām jaudām un bildēm - [www.purmo.com] uz 24m2 nopirku 1,2 m garu 450 augstu 33, kam jauda ir 2243 W, inetbodē www.buvserviss.lv tāds maxāja ~80 Ls štukā. Droši vien īsāks maksātu kādus 70, bet nu tagad toties ir silts un var just, ka ir radiatori.
Ar domu es neaģitēju, ka vajag taisni šos radiatorus, bet priecājos par faktu, ka nežņaudzu kapeikas un tagad ir silts :)

Datums: 28/12/2010 08:12

Gints_,ja pie pakalas,kur ka nomet radiatoru un ka vins izskatas,tad iespejams ... ir ierobezots garums,platums,augstums, tad tomer ir verts piedomat :)

Autors: Gints_ ()
Datums: 28/12/2010 09:54

Nu man kā reiz bija ierobežots garums un augstums (zem loga), platums bija vienīgā iespēja kur plesties. Padomāju, kā izskatīsies garāks 22 vai vēl plānāks un garāks, tad izvēles lielas nebija. Bet vispār es gribēju vairāk uzsvērt to faktu, ka es neko baisi nerēķināju (jaudas), jo man liekas, ka uz nelielu māju vai dzīvokli tur tas cenas ietaupījums ir diezgan simbolisks un ja izrādīsies, ka tomēr radiatori par mazu, tad nebūs forši, ja drusku par lielu, tad var vienkārši piegriezt krānu :)

Autors: :P ()
Datums: 03/01/2011 02:19

Es kā reiz ap mēnesi ņemos un studējos par radiatoru un katlu lietām.
Secinājumi ir. Protams viss ir tīri subjektīvi. Lai katrs izloba priekš sevis vajadzīgo.
Ja ir ļoti liela pašpārliecība, ka čuguns ir labāks, tad ok. Lai izvēlas. Sliktāk jau nebūs. Bet es neņemtu.

Nedaudz uzskaitīšu:
1.Čuguns ilgāk tur siltumu.
a)Muļķības. Jo ir aizmirsts par diviem mīnusiem. Lielais ūdens daudzums, kas attiecīgi arī ilgāk ir jāuzsilda. Ja jaunie radiatori būs pēc 5min jau karsti no augšas līdz apakšai. Tad čugunam tas varētu aizņemt līdz pat 1h kamēr čuguna radiators uzsilst viss.
b)Tad vēl, ja nebūs noautomatizēta sūkņa atslēgšanās līdz ko krāsns beidz kurēties, tad sistēma atdzisīs ātrāk nekā tika uzsildīta. Paštecei būs ok, bet ne ar sūkni.
c)Ja izvēlēsies taupīgu kurināšanu, tad lielais ūdens daudzums būs lieka neērtība.
Ja ir iespēja, tad iesaku izvēlēties Stropuva veidīgso katlus un likt no viņa siltās grīdas nevis radiatorus. Ūdens daudzums būs lielāks nekā jaunajos radiatoros, bet ne tik liels kā čugunā, savukārt ūdens temperatūrai uz sistēmu nebūs jābūt šie čugunam paredzētie 60°C. Pietiks ar 30-40°C, kas ļauj ļoti ietaupīt kurināmo. Ir taču atšķirība sildīt 60l vai 20l ūdens. Un līdz kādai temperatūrai.
d)Nekad nevar rēķināt, ka tikai kvadrātmetri telpai, siltināta telpa vai nē un griestu augstums nosaka kilovatus, bet viens no svarīgiem faktoriem ir ūdens daudzums, kurš jāuzsilda.

2. Radiatora virsma ir lielāka kā jaunajiem.
To var apgalvot cilvēks kuram grūti skolā gājis ar matemātiku un ģeometriju. Čuguna radiatora virsma varētu būt identiska jauno 11 tipam. Kaut gan es teiktu ka pat 11 tipam ir lielāks siltumatdeves laukums nemaz nerunājot par 21 tipu. Tas cik efektīva ir gaisa caurplūšana caur abiem ir jau cits stāsts.
Kaut gan galu galā radiatoram ir kilovati pēc kuriem arī nosaka tā labumu, nevis pēc materiāla vai radiatora virsmas.

Un pārs viedokļi:
Čuguns nav domāts privātai kurināšanas sistēmai. Tikai kopējai centrālapkurei.

Nav vairs tie laiki, kad metāliskas krāsas čuguna radiators varētu izskatīties labāk par jauno, kuru pat vairs nav jāslēpj aiz aizskariem. Par stilizētajiem čuguna ir cits stāsts, bet standarta čuguns ir neizskatīgs. Lai piedot tie, kam nav gaumes. ;)

Kas attiecas uz ilgmūžību, tad taisnība. Bet kurš ir apgalvojis, ka jaunie nav mūžīgi? ... ja vien jau uzražots nav brāķis.

Radiatorus ir jāliek zem logiem, ja vien ir tāda iespēja. Un jāievēro visi noteiktie parametri pareizai gaisa caurplūšanai.

Ja es pareizi saprotu, tad runa nav gluži par daudzīvokļu māju, bet pārs dzīvokļumāju, kur var pats izvērsties ar siltumidejām.
Varu ieteikt tikai vienu, pašu labāko un efektīgāko - pareizi izbūvēts podiņmūrītis aizvietos un pārsitīs cenā un efektivitātē jebkuru ūdens radiatoru sistēmu.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **   **         **  **  **  **  **       
 **     **  **  **          **  **  **  **  **       
  **   **   **  **    **    **  **  **  **  **       
   ** **    **   **   **    **  **  **  **  **       
    ***     **    **   ******    ***  ***   **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727