UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Siena pie WC izlietnes
Autors: Alvisss ()
Datums: 10/12/2010 15:07

Esmu izksatījis visādus bukletus, bet tā arī neesmu ticis skaidrībā vai WC telpā pie mazās stūra izlietnes, sienu vajag apstrātāt ar hidroizolāciju?! Vēl īsti neesmu ticis skaidrībā ar sienas apdari, bet ir divi varianti: 1- līmē krāsojamās tapetes, kā visā telpā, 2 - izlietnes zonā liek flīzes.
Baigā šļakstīšanās jau it kā nav paredzama, bet tomēr, gan jau pa kādai pilei uz sienas trāpīsies.
Siena regipša.

Re: Siena pie WC izlietnes
Autors: aaaa ()
Datums: 10/12/2010 15:34

Absolūti obligāti un principā nepaspriežams jautājums.

Datums: 10/12/2010 16:41

ok, skaidrs.
Papildjautājums - kā ir ar vannas istabas reģipša griestiem? it kā jau tvaiku koncentrācija tur visaugstākā. Vai pietiks ar krāsu jeb vajadzētu arī ar kādu pirmapstrādes hidroizolātoru. Piem, Mira bukletā ir minēts, ka visas reģipša sienas vispirms apstrādā ar mira 4120 sealer, kas atšķaidīta ar ūdeni proporcijās 1:3, un tikai pēc tam slapjajās zonās klāj uziežamo membrānu.

Datums: 10/12/2010 17:01

Būtisks papildjautājums!
Kam primāri grīdas hirdoizolācija ir vajadzīga: grīdas konstrukcijas aizsardzībai no mitruma iekļūšanas vai apakšējo kaimiņu sirdsmieram?!
Kapēc tāds jautājums, nu tāpēc, ka tikko apskatījos hidroizolācijas materiālu cenās. Pareiķināju pēc ražotāja dotajiem patēriņiem un kvadratūras topošajai vannas istabai, sanāk, ka man mastikā vien aizies 80lvl. Mošk pietiek ar sienas/grīdas salaiduma hidroizolēšanu, nevis visas grīdas (par sienām "slapjajās zonās" diskusiju nav). Sienas ta rēģipša, bet grīda ir 8cm betons, 10cm putjiks, kuram plēve no abām pusēm, blietēta grants un grunts. Kaimiņu ko appludināt nav.

Autors: aae ()
Datums: 10/12/2010 19:04

Ja tā ir vienkārši WC ar izlietni, nevis vannas istaba ar vannu vai dušu, tad cik vajag izliet ūdeni uz sienām un grīdas, lai hidroizolācija būtu vajadzīga? Ja ekspluatē normālā režīmā, nedomāju ka tur ko vajag.

Autors: aaaa ()
Datums: 10/12/2010 19:14

Pirmkārt par griestiem - tur neko nevajag, jo sliktais zēns ir škidrs ūdens, nevis gāzveida. Gāzveida tāpat visām emulsijas krāsām gruntīm un reģipšiem iet cauri. Bet ja no praktiskās puses - es apskatījos, ka tas sīlers (es gan pirku Eskaro/Tikkuriila Aquastop, 1L pudele K-Rautā, ir arī lielākās kanniņās, gaiši zils šķīdums), kas būtībā ir ūdeni atgrūdoša grunts maksā tikpat, ja skaita atšķīdīšanu, cik parastā grunts, kas tāpat pirms krāsošanas obligāti ir vajadzīga un vannenē arī griestus gruntēju ar šo, nevis parasto grunti - nu tā, sirdsmieram. Krāsu gan labāk izvēlies to, kas speciāli paredzēta mitro telpu griestiem. Es visu izkrāsoju ar Tikkuriila Luja - ņemtu vēlreiz, nedomājot tikai šo un nevienu citu. Spīdīga, ļoti labi klājas, daudz neiziet, jo nav pārāk bieza un ideāli sedz.
Par sienām - citi saka, nu jā, bet man tur flīzes būs, kāds ūdens. Jā, flīzes ta flīzes, bet flīžu šuvēm ūdens iet cauri kā sietam un faktiski reģipša siena, kas nav labi nohidroizolēta, bet ir flīzēta pēc vienas dušas ir pilnībā izmirkusi slapja. Un sēnēm tas ļoooti labi patīk. Tā kā pret slapjajām zonām ar visu nopietnību. Hidrofobā grunts un kaučuka smāķis 2 kārtās. Stūrus uc. salaiduma vietas armē ar stiklašķiedras lentu, ko turpat blakus kaučuka spainim parasti tirgo.
Nezinu, man arī grīdas situācija ir līdzīga, betons, puķiks, smilts, plēves priekšā pakaļā. Tomēr izvēlējos nosmērēt visu grīdu, sienu salaidumus ar grīdu armēju. Smērēju 2 kārtās. Nu itkā tur nav kam pūt un bojāties, bet no otras puses - a ja nu kaut kas izlīst, un vannasistabā tas ir ļoti iespējams scenārijs - nafig vajag, lai tas ūdens sūktos betonā zem flīzēm? Galu galā, ja taisa, tad taisa kā rakstīts. Nezinu, 80 LVL izklausās pārspīlēts. Savulaik pirku 9L lielo spaini par apmēram 40 Ls (nu jā, padārgs tas dranķīs), bet ar šo pilnībā 2 kārtās izsmērēju 10m2 vannasistabas 2 sienas un visu grīdu. Palika vēl kāds litrs pāri. Grīdu un sienas ar lielo rulli, stūrus, kur lenta ar otu, bet tur tā bagātīgi, nežēloju. Kad pirmā kārta nožuvusi, smērēju otro.
Iesaku uzvilkt gumijas cimdus pirms šīs procedūras, jo tas dranķīs pretīgi smird pēc gumijas un ir stipri lipīgs. Kamēr žūst, visa māja pabriesmīgi smird, bet kad ir pilnībā nožuvis pēc pāris dienām, smakas vairs nav. Veiksmi darbā.

Autors: h2so4 ()
Datums: 10/12/2010 20:48

prātīgi cilvēki, lai būtu mierīga sirds , visu izsmērē ar hidroizolāciju, sienas, grīdu ,griestus, visrtuvē, kur varētu kaut kas pilēt, arī nozieķē.

Autors: EjTakTu ()
Datums: 10/12/2010 22:25

Sirdi nenozieķēsi :)

Autors: E ()
Datums: 10/12/2010 22:42

Es darīju precīzi tā kā tikko teica "aaaa" un viss ir labi. Zem flīzēm sakrājas ūdens, bet tā hidroizolācija konstrukcijā nelaiž un tas ir pats galvenais. Griestiem vienalga, tur pat pēc kārtīgiem tvaikiem nakts laikā viss izžūst. Man gan krāsa ir Bindo 20, bet arī nesūdzos. Klājās normāli, nekādu plankumu nav un nekas nelobās nost pat neskatoties uz lielo mitrumu reizēm.

Autors: h2so4 ()
Datums: 10/12/2010 23:01

kā tu zini, ka zem flīzēm sakrājas ūdens.?? vislabāk vannasistabā uz grīdas ir speciāls segums, kā linolejs, kā kas.kur vajag ,sakausē, malas uzlocītas uz augšu, paiet zem flīzēm, kā baseins sanāk. un viegli kopjams.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  ********   *******    *******   **      ** 
 **  **  **  **        **     **  **     **  **  **  ** 
 **  **  **  **               **         **  **  **  ** 
 **  **  **  ******     *******    *******   **  **  ** 
 **  **  **  **               **         **  **  **  ** 
 **  **  **  **        **     **  **     **  **  **  ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727