UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Kā pareizi siltināt bēniņus?
Autors: gunbox ()
Datums: 15/12/2010 22:27

Runa iet par bēniņu grīdu.
Ir kaut kādi dēļu griesti ar uzbērtiem izdedžiem. Protams, ka lāstekas u.t.t
Mēģināts ir klāt vati no ruļļiem. Bet kaut kādā 5cm kārtā. Labuma liela nav.
Ir doma klāt nopientāku kārtu akmens vati. Bet vai nevajag kaut ko virsū viņai? Tur tak aukstumu samūtīs iekšā.
Tagad ir kaut kāda plēve kas mitrumu nelaiž iekšā, bet gaisu laiž. Varbūt to no apakšas vai virsū klāt? Jo bēniņi ir tādi, kur vējš pūš cauri.

Re: Kā pareizi siltināt bēniņus?
Datums: 17/12/2010 09:33

Pēc šīs bildes es saprotu ka no apakšas jāliek tvaika izolācija un virsū ūdens izolācija.
Es pareizi saprotu?

Autors: Vienstāvs ()
Datums: 17/12/2010 10:02

Augšā - vannas istaba?
Taisīt noslēgtus, tvaikam necaurejamus tilpumus manuprāt nav prātīgi, vismaz es nepaļautos uz cerību, ka mitrums tur iekšā nekad netiks...

Autors: aae ()
Datums: 17/12/2010 10:05

Tā "ūdens izolācija", kas pa virsu ir pretrunā ar siltumizolācijas ražotāju norādēm. Vismaz es saprotu tā, ka apakšā jābūt tvaika izolācijai, lai siltumizolācijā netiktu mitrums no mājas, un tas kas tomēr tiek, pēc iespējas pa augšu tiek izvēdināts laukā. Ja bēniņos ir pārmērīgs caurvējš, bija te forumā ieteikumi klāt virsū siltumizolācijai pretvēja plēvi, papīru, vai ko citu, kas laiž cauri mitrumu. Varbūt konkrētajā www ar "hidroizolāciju" ir domāts kas cits? Domāju, ka labāk būtu skatīties pašu ražotāju ieteikumus, viņiem ir pa pilno dažādu mezglu siltumizolācijas rasējumi.

Autors: aaaa ()
Datums: 17/12/2010 10:19

[www.paroc.lv]
Tā hidroizolācija ir 100% kļūda, tas nevis nav ieteicams, bet tā kategoriski nedrīkst darīt. Es gan vēja barjeru virs vates liktu 100%, tas ir ļoti svarīgi. Ja pats savām acīm nebūtu redzējis, kā cauri 30cm Paroc vates tvaika plēvi iekšpusē pirms vates planda kā kuģa buras slīpajā jumtā, tad tā nedomātu.

Autors: khe ()
Datums: 17/12/2010 11:04

Galvenais jaut ir vai varēsi no apakšas izveidot tvaika barjeru? Tā gidroizoļācija ir pilnīgs sviests pa virsu. Ja nevari uzlikt tvaika barjeru no apakšas, tad uzpūt 15-20cm ekovati, tikai sataisi laipas vai grīdu,lai nav jākāpj sapūstajā vatē.

Datums: 17/12/2010 11:38

Ekovate atkrīt, jo nevaram visus uzreiz siltināt. Siltināsim pa daļām cik finanses atļauj, bet ideja tagad skaidra.
Nedaudz atkāpjoties - uz bēniņu pamata ir bērti izdedži un cik norpotu vēl māli pa virsu, bet slānis ir diezgan plāns, jo tieši zem radiatoriem ir pašas garākās lāstekas.
Akmensvati esmu iecerējis likt tam bērumam pa virsu. Iespējams ka kaut kāda izolācija jau ir apakšā likta, bet to vēl pārbaudīšu.
Tātad ja izolācija ir, tad bērumam pa virsu var likt akmensvati ar vēja barjeru?
Ja nav, tad slānim pa virsu vienalga nedrīkst likt tvaika izolāciju, lai tas slānis nepaliktu mitrs, par cik netiks vēdināts.
Nekur nekļūdos?

Autors: khe ()
Datums: 17/12/2010 11:51

Noskaidro cik biezs tas vecais siltinājums ir. Un aukstajā pusē nedrīkst likt tvaika izolāciju. Toties siltajā pusē, ja minerālvates - vajadzētu, tikai varbūt var klāt uz izdedžiem un tad vati pa virsu. Kā jau aaaa teica - tai vatei virsu jāliek vainu cietā vate, vai kārtīga vējplēve, vai vismaz iepakojuma kastu kartoni, lai siltums vienk neizlido laukā no vates slāņa, gan dēļ vēja, gan vienk dēļ konvekcijas tai pašā vates slānī. It īpaši ruļveida, piem stiklavatē.

Datums: 17/12/2010 12:41

Hmm, kartona kastes ir super materiāls. Ir ceļojumā uz tām gulēts. Tik labi izolē ka pat sasvīst. Ne par velti bezpajumtnieki ar avīzēm sedzās. :)

Man piedāvā viens akmensvati 150mm pa Ls1,50/m2. Kā var pateikt vai tā nav kaut kāda sliktāka? Kāds ir normāls akmensvates siltuma koeficients?

Autors: m. ()
Datums: 17/12/2010 12:50

Akmensvatei gadijumaa laagas nav ieteicamaas?
Man te gribeeja vienai maajai ekovati pust kkad.
Veel var meginaat beramo akmens vati

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **   **  **         **  **    **   **     ** 
 **          ****          **  **                ** 
 **           **     **    **  **    **          ** 
 **    **     **     **    **  **    **   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727