UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Jumta siltināšana
Autors:
jankaps
()
Datums: 06/01/2011 11:35
Sveiki!
Ir guļbūve ar moderno bezazbesta(lietuviešu) šīfera jumtu, zem šīfera plēve.
Par cik spāres nav īpaši platas t.i. 125mm, tad ir doma siltināšanai izmatot Pepi reflekt 50mm divās kartās(100mm tad it kā būs vienāds ar 200mm vati) un paliek arī vieta gaisa spraugai 25mm. Un varbūt vēl vienu kārtu var uzlikt horizontālā veidā.
Jumta stāvs ir paredzēts ikdienas dzīvošanai.
1)Vai vajag šīferim atstāt to gaisa spraugu, šīfers jau ir ar viļņiem un sprauga ir šā kā tā. Vai arī tai spraugai jābūt starp ārējo plēvi un Pepi?
2)Vai var to Pepi likt divās kārtās vienu uz otras, lai dabūtu vajadzīgo biezumu(50+50mm)?
3)Vai ir vajadzīga tā 3. horizontālā kārta, un kāds biezums- 50mm vai pietiktu ar 30mm?
4)Kādas vispār ir atsauksmes par Pepi reflekt?
Ir guļbūve ar moderno bezazbesta(lietuviešu) šīfera jumtu, zem šīfera plēve.
Par cik spāres nav īpaši platas t.i. 125mm, tad ir doma siltināšanai izmatot Pepi reflekt 50mm divās kartās(100mm tad it kā būs vienāds ar 200mm vati) un paliek arī vieta gaisa spraugai 25mm. Un varbūt vēl vienu kārtu var uzlikt horizontālā veidā.
Jumta stāvs ir paredzēts ikdienas dzīvošanai.
1)Vai vajag šīferim atstāt to gaisa spraugu, šīfers jau ir ar viļņiem un sprauga ir šā kā tā. Vai arī tai spraugai jābūt starp ārējo plēvi un Pepi?
2)Vai var to Pepi likt divās kārtās vienu uz otras, lai dabūtu vajadzīgo biezumu(50+50mm)?
3)Vai ir vajadzīga tā 3. horizontālā kārta, un kāds biezums- 50mm vai pietiktu ar 30mm?
4)Kādas vispār ir atsauksmes par Pepi reflekt?
Re: Jumta siltināšana
Autors:
a2w
()
Datums: 06/01/2011 21:18
Man arī jautājums par šito jauno materiālu, apraksti jau baigi labie. Būtu interesanti no kāda dzirdēt atauksmes un pieredzi par to pepi reflekt folijoto sitinajumu!!!
Autors:
khe
()
Datums: 06/01/2011 21:43
Neesmu redzējis 50mm. Saprotu, ka tā ir papildus kārta, kas atstaro siltumu, bet ne jau novērš siltuma vadīšanu molekulārā veidā. Ja ieraksta Building meklētājā, tad var palasīties...
[www.building.lv]
[www.building.lv]
Autors:
jankaps
()
Datums: 07/01/2011 01:08
....nu jā, bišķi saputrojos ar tiem biezumiem. Aprakstos tiek minēts, ka 5mm aizstāj 80-100mm vati, drošāk jau laikam tomēr būs likt vati un varbūt pepi izmantot kā papildus izolāciju.
Autors:
aae
()
Datums: 07/01/2011 12:35
Divās līdzīgās telpās, vienā kā pēdējo siltinājuma kārtu ieliku Pepi reflekt (ievērojot tehnoloģiju), otrā 75mm vati+plēvi. Istaba, kurā pēdējā kārtā ir vate, ir siltāka.
Autors:
jankaps
()
Datums: 08/01/2011 12:47
Nosliecos par labu Paroc akmens vatei.
Tatad man ir tas šīferis, latojums(apm 25mm) un pretveja pleve-
ja man jau ir uzlikta pretveja pleve, tad paroc pretveja plaksnes likt vairs nav vajadzības???
vai manā gadījumā vati var spiest klat pie pretveja pleves vai tur ari vajadzīga gaisa sķirkārta?
Tatad man ir tas šīferis, latojums(apm 25mm) un pretveja pleve-
ja man jau ir uzlikta pretveja pleve, tad paroc pretveja plaksnes likt vairs nav vajadzības???
vai manā gadījumā vati var spiest klat pie pretveja pleves vai tur ari vajadzīga gaisa sķirkārta?
Autors:
amatniecins
()
Datums: 16/02/2011 09:47
JUMTA UN MANSARDA SILTINĀŠANAS VEIDI - [www.varupats.lv]
Autors:
lee
()
Datums: 16/02/2011 12:13
Cik dzirdēts atstarojošā izolācija mājas siltināšanai ir garām, tā sāk darboties pie kādiem 40 grādiem, pirtī ir jēga citur ne visai. Tā ir vienkārši produkta tirgotāju tukša muldēšana, jo ja pieņem, ka pepi repi ... strādā, kā te viens ir minējis 5mm - 80 .. 100mm vate, tad sanāk ka tā vadītspēja lambda ir ~ 0,002, kāda pat nav vakuuma paneļiem, vienvārdsakot neticami. Jēga tādu likt ir pirtī un aiz radiātoriem, lai nesildītu ārsienu. Efektīvākajai siltumizolācijai ko esmu atradis lambda ir ~ 0,016 kaut kada silīcija gaisa želeja, kam es varetu ticet spriezot pec tehnoloģijas un cenas.