UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Pelējums uz guļbūves baļķiem.
Autors: eb ()
Datums: 17/01/2012 15:09

ja apžāvē pāris mm virsmas tad nebūs tā, ka tas iekšā palikušais mitrums gribēs spiesties ārā pēc kāda laika un žāvēšanas jēga būs zudusi?

Autors: Vienstāvs ()
Datums: 17/01/2012 15:51

Pelējums manuprāt ir "virsmas" sēne un nekur iekšā nespiežas, citādi ir ar zilējumu un trupi. Bet tam, cik izžāvēts, noteikti ir nozīme - gadiem žuvis nedaudz apslapināts negribēs pelēt tik ļoti kā svaigi nozāģēts un sulīgs. Koks tomēr ir pietiekami higroskopisks un dziļā koksne kalpo par tādu kā mitruma/sausuma buferi. Arī ugunskuram jūs meklēsiet ilgāku laiku "Latvijas vidējā mitrumā 85%" (tas vēl jautājums, kā to rēķina) pastāvējušus, nevis tikko cirstus zarus.

Autors: Juriits ()
Datums: 17/01/2012 19:14

Nav iespējams apžāvēt pāris mm, apžāvēt var salijušu sausu koku. Zaļam kokam žūstot mitrums virzās no centra uz āru, varētu teikt ka žūst no vidus.

Autors: Didzisp ()
Datums: 17/01/2012 19:31

Gatisss, es muļķības nerunāju, es tikai piedāvāju ikvienam, kuram ir izdevies saglabāt vairāk ka desmit gadus dēļu vai baļķu ārsienu, kura pakļauta nokrišņiem un saulei, gaišā koka tonī, kā tiko cirstai, konjaku. Tad vēl te forumā ielikšu bildes un pastāstīšu, kā tas izdarīts. Pagaidam konjaks stāv noputējis un neviena pretendenta nav pieteicies. Latvijas pelēkais tonis uzvar jebkuru moderno ķīmiju un lineļļu :)

Autors: krāsu Jānis ()
Datums: 30/03/2012 19:16

Laba diskusija - a konjaku ta gribās. Ir jābūt samērā negaišam tonim ar specifiskiem pigmentiem,lai varētu guļbaļķeni pasargāt no UV stariem.Jo labāks UV filtrs,jo augstāka cena - līdz pat nanotehnoloģijām.Latvijā pelēkais tonis tiešām dominē,bet tikpat daudz ir arī diletantu,kuri citiem stāsta savu nezināšanu. Es 10 gadu slieksni varētu sasniegt ar vienu, vai divām atsvaidzinošām kārtām. Esmu gudrītis pa krāsām tieši Latvijas apstākļos.

Autors: Didzisp ()
Datums: 30/03/2012 19:50

Dzelzceļa sliēžu gulšņi, arī bez pārkrāsošanas ik pa trim gadiem, nepaliek pelēki. Runa jau ir par gaiša koka toņa saglabāšanu. Krāsu Jāni, man pašam ir aktuāli saglabāt vagondēļu gaišo toni, tikai neasnāk un nevienam nesanāk. Ja Tu esi "gudrītis", tad parādi savus sasniegumus un darba rezultātu- labprāt apskatītos. Tikai nevajag bīdīt nez kādu tur krāsu reklāmu, kuras lūk būs izturīgas nākotnē, bet reālu ēku, kura jau nostāvējusi vairak kā desmit gadus. Šitās runas, ka nu beidzot tirgū ir parādijusies krāsa, kura pasargā koku, nēs jau dzirdam divdesmit gadus, tikai rezultāta ta nav :) Māju pārkrāsot ik pa trim gadiem arī nav nopietni.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **      **  **     **  ********   **     ** 
 **     **  **  **  **   **   **   **     **  **     ** 
 **     **  **  **  **    ** **    **     **  **     ** 
 **     **  **  **  **     ***     ********   **     ** 
  **   **   **  **  **    ** **    **          **   **  
   ** **    **  **  **   **   **   **           ** **   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727