UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Kā uztaisīt vannas priekšējo paneli!?
Autors:
Alvisss
()
Datums: 15/03/2011 15:20
Esmu redzējis, ka vannām priekšējais panelis ir flīzēts. Vēlos tādu pašu uztaisīt arī sev laukos. Principiāli saprotu, ka jātaisa karkass no perimetra profiliem (UD) un sienas profiliem (CD), tad reģipsis, kuru noflīzē.
Bet ir pāris neskaidrības:
1) Apakšu un sānus perimetra profilam stiprina attiecīgi pie sienām un grīdas, bet kā ar augšu? Vanna ir akrila, pie viņas neko nepieskrūvēs? Ir ideja ar putām. Tā var?
2) Vai panelim var izmantot parasto reģipsi nevis ūdens izturīgo?? Vai šim reģipsim jāsmērē hidroizolācija?
Un vēl viens jautājums. Ir sanācis, ka vannas nišu esmu uztaisījis kādus 2 cm par garu, t.i. ieliekot vannu vienā galā līdz sienai paliek kādi 2-3 cm. Kā lai aiztaisa šo caurumu??? Ir iedeja uzflīzēt mazas flīžu strēmeles. Bet ar ko lai aizpilda to tukšumu, lai flīžu līmei ir uz kā turēties?
Bet ir pāris neskaidrības:
1) Apakšu un sānus perimetra profilam stiprina attiecīgi pie sienām un grīdas, bet kā ar augšu? Vanna ir akrila, pie viņas neko nepieskrūvēs? Ir ideja ar putām. Tā var?
2) Vai panelim var izmantot parasto reģipsi nevis ūdens izturīgo?? Vai šim reģipsim jāsmērē hidroizolācija?
Un vēl viens jautājums. Ir sanācis, ka vannas nišu esmu uztaisījis kādus 2 cm par garu, t.i. ieliekot vannu vienā galā līdz sienai paliek kādi 2-3 cm. Kā lai aiztaisa šo caurumu??? Ir iedeja uzflīzēt mazas flīžu strēmeles. Bet ar ko lai aizpilda to tukšumu, lai flīžu līmei ir uz kā turēties?
Re: Kā uztaisīt vannas priekšējo paneli!?
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 15/03/2011 15:32
Vislabāk pie vannas pieiet, ja nav nekādas kastes. Arī kādu krāmu var pamest apakšā, kaķim ir kur paslēpties un, ja gadījumā rodas plūdi, var izslaucīt pirms to pamanījis apakšējais kaimiņš. Vannu no apakšas var aplīmēt ar putu polietilēnu (sanāks A klases energoekonomiskā vanna).
Ja arī taisi, apakšu iebīdi uz iekšu par centimetriem desmit.
Ja arī taisi, apakšu iebīdi uz iekšu par centimetriem desmit.
Autors:
Alvisss
()
Datums: 15/03/2011 15:51
Vannas apakšu jau daļēji esmu nopūtis ar celtniecības putām, lai ūdens tik ātri neatdzistu. Noplūst nav kam, jo kaut arī ir likta hidroizolācija, tā vairāk reģipša drošībai, jo vannas istaba ir piebūvē pie lauku mājas. lai tiktu pie sifoniem ir atstāta lūka gala sienā.
Autors:
ruukiitis
()
Datums: 15/03/2011 15:53
no savas pieredzes
nopūšam vannu ar putām (maz briestošajām.)
tās dod skaņu + siltumizolāciju.
tad putas nopūšam ar kaut kādu smuku balonkrāsu. piemēram sudrabu.
p.s.
nevajag pūst neko gaišu jo pēc gada vai trim, gropes pieies pilnas ar kultūrslāni un būs neok.
spraugu starp vannas malu ar pūšam ar putām, tad lieko nogriežam un flīzējam virsū.
nopūšam vannu ar putām (maz briestošajām.)
tās dod skaņu + siltumizolāciju.
tad putas nopūšam ar kaut kādu smuku balonkrāsu. piemēram sudrabu.
p.s.
nevajag pūst neko gaišu jo pēc gada vai trim, gropes pieies pilnas ar kultūrslāni un būs neok.
spraugu starp vannas malu ar pūšam ar putām, tad lieko nogriežam un flīzējam virsū.
Autors:
aaaa
()
Datums: 15/03/2011 16:09
Es sev taisīju tā: noliku vannu vietā, pieskrūvēju pie sienas, tad ar svērteni projicēju vannas augšējās malas uz grīdas. Karkasu tikai un vienīgi no koka brusām, vannai karkasu neviens no profiliem netaisa, jo profili ir ļurīgi un tādā mazā konstrukcijā normāli neturēsies, jo pieskrūvēt ta viņus nav pie kā augšpusē. Nu vot, tad atnēmu nost reģipša+flīzes+līmes biezumu un tur liku 5x5cm koka brusu karkasa apakšu. Pie flīžu grīdas līmēju ar montāžas līmi, jo siltās grīdas un urbt nevar. Arī pie sienas līmēju, jo urbt smukās flīzēs nepatīk, līmi, ja kas jāmaina, vēl var mehāniski notīrīt, caurumu jau vairs ne. Nu vot, koka karkasam pieskrūvē reģipsi, es liku laikam zaļo, jo bija palikuši atgriezumi, bet tomēr visu konstrukciju kārtīgi nohidroizolēju ar kaučuka hidroizolāciju. Un viss, tad flīzē, šuvo un beigās flīžu savienojumvietas ar grīdu/vannu/sienām kārtīgi nosilikonē ar sanitāro silikonu, iepriekš smuki uzlīmējot skoču. Man tā reģipša mala, kas pie vannas augšpusē nedaudz kustējās, paspiežot uz iekšu (neatceros, iespējams, ka augšpusē vispār karkasa brusas nebija, tipa U-burts), bet nosilikonējot viss bija super stabils, jo silikons visā vannas garumā tomēr ir ar baigo nestspēju. Ne velti akvārijus līmē ar silikonu un nekas, notur gan ūdens svaru, gan pašu konstrukciju.
Man gan konstrukcija neaprobežojās ar priekšējo sienu, bija vēl vannas galā nedaudz slīps flīzēts plauktiņš ar kritumu uz vannas pusi, jo vanna nebija tik gara, lai ietu no vienas sienas līdz otrai.
Par to 2cm spraugu runājot - viens variants ir mēģināt smuki iepildīt silikonu un novilkt līdzenu. To, protams, ar pirkstu neizdarīsi, tad jāvelk ar ziepjūdenī samērcētu špakteļlāpstiņu. Zem spraugas vajag kaut ko silikonu atbalstošu sabāzt iekšā - tipa ar virsmēru piegrieztas putuplasta loksnes utml. Es vannu aplīmēju ar 2cm biezu putuplastu, ūdens nedziest stundu :)
Man gan konstrukcija neaprobežojās ar priekšējo sienu, bija vēl vannas galā nedaudz slīps flīzēts plauktiņš ar kritumu uz vannas pusi, jo vanna nebija tik gara, lai ietu no vienas sienas līdz otrai.
Par to 2cm spraugu runājot - viens variants ir mēģināt smuki iepildīt silikonu un novilkt līdzenu. To, protams, ar pirkstu neizdarīsi, tad jāvelk ar ziepjūdenī samērcētu špakteļlāpstiņu. Zem spraugas vajag kaut ko silikonu atbalstošu sabāzt iekšā - tipa ar virsmēru piegrieztas putuplasta loksnes utml. Es vannu aplīmēju ar 2cm biezu putuplastu, ūdens nedziest stundu :)
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 15/03/2011 17:06
Sen atpakaļ pirmo cementa un smilšu sajaukšanu mūžā veicu, lai aizsmērētu šķirbu starp vannu un sienu. Vispirms apcementēju vannai tālākās kājas, jo pirms tam viņa lēkāja. Tad izdrupināju sienas apmetumā ~2 cm dziļu rievu un aizsmērēju lenķī ar cementa-smilšu javu. Kad nožuva, virsū klāju emaljas krāsu kā pārējai sienai. Stāv vēl šodien, ja neskaita plaisiņu gar pašu vannu (par tādu lietu kā silikonu tolaik pat dzirdējis nebiju).
Mūsdienās ņemtu kaļķa-cementa apmetumu, gar vannu atstātu šķirbu ~3 mm, virsū grunti uz ūdens bāzes, tad krāsotu vai flīzētu malu un beigās šķirbu gar vannu aizsmērētu ar poliuretāna hermētiķi.
Mūsdienās ņemtu kaļķa-cementa apmetumu, gar vannu atstātu šķirbu ~3 mm, virsū grunti uz ūdens bāzes, tad krāsotu vai flīzētu malu un beigās šķirbu gar vannu aizsmērētu ar poliuretāna hermētiķi.
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 15/03/2011 17:13
Jā, un apmetumu ņemtu "mataino", piem., Serpo-414
Autors:
aaaa
()
Datums: 15/03/2011 19:57
Kas tas poliuretāna hermētiķis tāds ir? Esi praktiski lietojis, kuru? Kāds viņš iz sebja, salīdinājumā ar akrilu, silikonu?
Autors:
aaaa
()
Datums: 15/03/2011 19:58
Vienīgais, ko veikalos esmu redzējis, bija K-rautā Sikas poliuretāna hermētiķis tādā kā "ģimenes plombīra" iepakojumā par kaut kādu pilnīgi kreizī cenu.
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 15/03/2011 20:41
Garā plombīra desa maksā laikam ap piecīti, bet tai vajadzīga īpaša pistole. Es pirku ierastajā silikonu-akrilu 300g buratīnā. Izlietoju Bostiku
[www.bostik.lv]
Pat bez laika pārbaudes jūtams, ka ir "īsts" materiāls, bija gan tikai divas krāsas - balts un pelēks. Tagad esmu nopircis Siku (lielāka krāsu izvēle)
[www.sika.lv]
Maksāja abi, ja pareizi atceros, zem trīnīša.
[www.bostik.lv]
Pat bez laika pārbaudes jūtams, ka ir "īsts" materiāls, bija gan tikai divas krāsas - balts un pelēks. Tagad esmu nopircis Siku (lielāka krāsu izvēle)
[www.sika.lv]
Maksāja abi, ja pareizi atceros, zem trīnīša.