UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

OSB grīda
Autors: raihs ()
Datums: 03/05/2011 07:07

Jautājums par 2.stāva grīdu.Koka pārsegums,sabāzta vate,latas un pa virsu 22mm OSB. Vai uz OSB pirms grīdas seguma(flīzes,lamināts,kovralīns)vēl vajag(vai ieteicams) krāmēt kādu skaņas izolācijas kārtu virsū-tipa grīdas reģipsi vai kaut ko citu? Vai var uzreiz likt grīdas segumu?

Re: OSB grīda
Autors: jtdesign ()
Datums: 03/05/2011 10:40

Ja vajag trokšņu izolāciju, tad saprātīgs risinājums ir "peldošā" grīda, konstrukcijas princips vienāds, atšķiras vien detaļas. Ja izolēties nevajag/negribas, tad linoleju/tepiķi/laminātu/utt. pa taisno uz OSB un grīda gatava.

Datums: 03/05/2011 21:56

Es nekad neesmu mājā dzīvojis-grūti pateikt,kā tur ir ar to skaņas izolāciju-laikam jau nav diez ko labi,ja dzird,ka pa galvu staigā...Vate jau ir sabāzta,bet vai ar to ir pietiekami? OSB pats par sevi jau tāds "skaļš" materiāls... Varbūt te ir kāds,kas pēc savas pieredzes var ko teikt?

Datums: 06/05/2011 07:21

Moš vēl kādam būtu kāds padoms šai jautājumā?

Autors: cobix ()
Datums: 06/05/2011 10:15

ja gribi fliizes tad jaaliek osb dubuultaa lai nesakristu shvju vietas! Pats ar uzliku 22 osb vienaa kaartaa un fliizesleca nost,neskatoties uz to ka bija elestiigaa flizu liime un laagu intervaals bija ar soli 35 cm un 100 mm biezas brusas. ja liec dubuultaa tad regipsi nevajag jo sakere laba tur kur osb neliecas.

Autors: kkk ()
Datums: 06/05/2011 12:19

Šajā jautājumā "pietiekami" ir baigi subjektīvs rādītājs. Tak cilvēki diezgan veiksmīgi dzīvo ari dzīvokļos, kur var dzirdēt kā kaimiņš aiz sienas klepo. Pie tam - ja otrā stāvā pārsvarā guļ tas ir savādāk, nekā ja tur ālējas bērni.

Vienā man zināmā ēkā ar tieši šādu izpildījumu (tikai osb) - lielākā problēma ir nevis skaņas izplatība uz pirmo stāvu, bet gan pa otrā stāva istabām (vienā guli un dzirdi, ka otrā staigā).

Tas pats vēl vienā ēkā, kur ir dēļu grīda uz lāgām. Līdz ar to domāju, ka skaņa uz pirmo stāvu varētu nebūt lielākā problēma (īpaši, ja vate cītīgi salikta un nav gaisa spraugu) - tas gan atkarīgs arī no griestu konstrukcijas (ja reģipsis - kā karkass saistīts ar pārsegumu).

Pats nesen mocījos ar šādu dilemmu. Beigās nospļāvos un nolēmu paeksperimentēt - uz OSB uzmetu isover flo (jo paroc ssb kaadu tur nevareeju dabuut) un divās kārtās grīdas reģipsi. Tālāk segums. Ekā durvju un seguma otrā stāvā vēl nav, līdz ar to galējo efektu novērot vēl nevar, bet nu soļu skaņas izplatība pārsegumā samazinājās dramatiski, salīdzinot ar situāciju, kad bija vēl tikai osb. Protams šāds pīrāgs nav arī nekāds brīnumdaris - nevar sagaidīt, ka pilnīgi nekas nebūs dzirdams. Lēkājot 95kg rumpim pa grīdas reģipsi, subjektīvi ir sajūta, ka tāpat vibrācija kautkādā mērā pārnesas uz pārsegumu. Subjektīvo price/performance gan varēšu sniegt tikai vēlāk, kad būs gan segums gan durvis, bet nu man liekas, ka otreiz taisītu tomēr tāpat.

Datums: 06/05/2011 12:34

cobix
Vai tad nebūtu loģiskāk otrajā kārtā likt grīdas reģipsi,nevis OSB? Reģipsim nav tādas elastības(atsperības).
Bet par flīzēm pa tiešo uz OSB man pašam ir pieredze-šuves trīs reizes bija jāpāršuvo,kamēr beidzot OSB apakšā "nomierinājās"...

kkk
Man patreiz vēl tikai OSB uz grīdas,un jā-skaņa pa 2.stāvu pamatīga! Sāku sliekties uz grīdas reģipsi(vienā kārtā)+ varbūt to grīdas materiālu(neatceros,kā sauc),kas paredzēts zem lamināta. Nekādas šaušalīgās izmaksas tur nebūs,bet efektam jābūt-reģipsim ir laba skaņas izolācija

Autors: kkk ()
Datums: 06/05/2011 13:06

Nevaru gan iedomāties, kā ar vienu reģipša kārtu panāksi peldošo (pilnībā atsaistītu no osb) grīdu - manuprāt staigājot plātnes viena pret otru berzīsies (čīkstēs). Bet ja pieskrūvēsi pie osb - vairs nekādas peldēšanas un arī skaņu vairs tā neslāpēs. Ja to "zem lamināta materiālu" (laikam domā balto "uzputoto" plēvi) domā likt zem tā ģipša - padomā labi - spiedes izturība man liekas viņam nav nekāda, bet reģipsis drūp - līdz ar to reģipsis vienā kārtā no malām drups.

Tad jau labāk 2 kārtas - tad varēs arī flīzēt. Pie tam, ja nemaldos pirmajā kārtā var izmantot arī parasto reģipsi.

Patiesībā - kāds planots segums? Ja lamināts un tērēties gribās pa minimumu, var tak visu reģipšu vietā zem lamināta palikt kautko bišķi vairāk par kartonu vai to balto sūdu, piemēram plāno isoplaat, manuprāt varētu būt labāk par reģipsi vienā kārtā. Starp citu, man, piemēram, isover pārstāvis, kad centos noskaidrot, vai isover FLO der tikai ar stiegrotu betonu pa virsu, ar putām uz lūpām stāstīja, kā cilvēki uz isover FLO liekot laminātu pa taisno virsū un nekas - bišķi jau tā vate iznēsājoties vietās, kur vairāk staigā, bet kopumā ok. Tā gan nav oficiāli rekomendētā prakse un es pats sev arī tā netaisītu :).

Datums: 08/05/2011 20:30

Vai kādam vēl nav kāds viedoklis? OSB divās kārtās-tas ir viens,un tīri vai ņemams variants,bet varbūt ir vēl kāds variants?

Datums: 19/05/2011 00:44

Man bija doma likt nevis to "balto sūdu"(tas noteikti būtu krietni par mīkstu),bet tādu tumši zaļu,cietu materiālu,kurš paredzēts zem lamināta vai parketa (redzēju tādu K-RAUTĀ),un tam savukārt pa virsu grīdas reģipsi. Tāds variants,diez,būtu ok?

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.