UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pašreizējā: 2 no 5
Re: Mana maja
Autors: m. ()
Datums: 03/08/2011 14:19

Kaa atri ieliet lievenim kapnes lai nav tizlu suvju
Veidnja forma intreseee?
1 pakapiens tikai :)

Pievienojumi: llll.gif (5.6 KB)  
Re: Veidņa forma pakāpienam
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 03/08/2011 14:35

Esmu savulaik lējis kādu 8 pakāpienu trepes vienā paņēmienā. Forma tak loģiski izdomājama, vienīgā nianse ir - kā panākt, lai betons ielien galējā stūrī. Es taisīju atveramus pakāpienus, ko vēlāk slogoju ar blokiem, bet Tu tai vienā kantē mierīgi ar līku koku iebakstīsi.

Autors: m. ()
Datums: 03/08/2011 14:39

Mkei, ja nav gluds papuleeju ar murnieka lapstinju
Bet ja kkkadas bedres var nolidzinaat ar kkadu flizhu limi?

Datums: 03/08/2011 16:41

Man arī visur neielija, noņēmu virsējo horizontālo un papildināju ar pašjauktu betonu. Vienīgi plānā slāņa cietēšanas laikā īpaši uzmanīgi jāseko mitrināšanai. Pašās beigās var vispār flīzēt, ir redzētas īpašas kāpņu flīzes ar noapaļotām malām un pretslīdēšanas elementiem.

Autors: aaaa ()
Datums: 03/08/2011 19:12

Man ir tieši tāds, kā bildē, tikai diezgan paliels. Darīju sekojoši - uztaisa formu pirmajam pakāpienam un ielej. Ar ķelli virsmu nolīdzina gludu gludo (kad betons jau saķēris, beigās gludināju ar metāla taisnstūraino ķelli - sanāca gandrīz kā pulēts), bet visu, protams, negludināju, tikai tur, kur apmēram būs redzamā daļa. Tad nākošajā dienā (vai aiznākošā - neatceros) taisa veidni otrajam pakāpienam jau to liekot uz pirmā. Elementāri - ja pirmais pakāpiens līmenī, otram tik saliek vajadzīgā augstuma dēļus, nostiprina un atkal lej, virsmu apstrādājot tāpat. Es gan veidņa augšējā malā vēl piestiprināju profillīstīti, lai pakāpiena maliņa tāda profilēta - izskatās pavisam pa smuko, kā kāpnes muzejā :) Liku arī armatūru - kaimiņa žoga sietu, un metu iekšā visādus kirbuļus - asfalta atlūzas, lielus akmeņus utt., lai mazāk jābetonē. Zem lieveņtrepēm liku 5cm Styrodur puķiku - reāli betonēju virsū tam - tas tā - lai gadījumā mazāks risks izcilāšanai.

Datums: 03/08/2011 19:18

Svensoni lej trepes vienā piegājienā:
[www.byggmax.com]
Trepes sāk taisīt apmēram 1h13min. iekš video.

Autors: ints45 ()
Datums: 03/08/2011 22:17

Es taisīju no fundiblokiem sānus un pakāpienus pa vienam kā pārsegumus, bet atstāju 5cm joslu ar kuri pakāpieni caur armatūru savstapēji savienojas. To var labi redzēt 2. attēlā ar kontūru uz fundi sienas. No pieredzes varu pateikt, ka taisot pa vienam pakāpienam tas tomēr sanāk pr 1cm austāks kā plānots, tāpēc veidni paredzēt 1cm zemāku. Zem kāpnēm paliek normāls bunkurs(tukša telpa) kurā slēpies no ļaunajiem :/

Lūk, attēli:

[foto.inbox.lv]

P.S.

to aaaa, bet svensons gar durvīm tomēr putas sapūta un lieko ar nazi nogrieza :)

Datums: 04/08/2011 08:59

Jā, svensons halturščiks, rokas tādam nocirst! bet pagraba durvīm varbūt pat putas ir labākas?
Nu tev trepes kā katedrālei. A par bunkuru - tev ir tunelis, lai tiktu bunkurā, vai no mājas iekšpuses panikrūma ir mazas durtiņas? :)

Datums: 04/08/2011 11:20

Brīnos es par svensonu video: lēja tik šķidru pļuru, vēl vibrēja un nekas nešļūca uz leju? Man apakšējo 3 pakāpienu augšējos vākus uzspieda augšup neskatoties, ka zemākais bija piespiests pat ar 6 "ķīvītes" blokiem. Tā arī stāv par centimetru pusotru slīpi pacelti. Liešana gan notika steigā, reizē ar apkārtējām sienām.

Datums: 04/08/2011 14:25

Svensons viģikā glagoļil, ka trepes esot atbildīga konstrukcija un tādam betonu pašrocīgi maisīt nevarot, tāpēc esot pasūtīts speciāls "trappbetong", jeb trepju betons. Varbūt imajam nav klāt plastifikatoru un šis nemīl šļūkt? Jāpiezīmē, ka svensoni citas sķembas kā granīta nepazīst, un imās ir drupinātas ar ļoti asām šķautnēm, varbūt arī tas pļuru notur vietā?

Pašreizējā: 2 no 5

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ***   ***   **   **      **      **  **   **       
 **** ****    ** **       **       ****    **       
 **     **    ** **       **        **     **       
 **     **   **   **      **        **     **       
 **     **  **     **     **        **     **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727