UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Starpsienas - reģipša plākšņu skaits
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 13/08/2011 10:53

khe... riģipša siltumvadītspēja ~0,26W/m2K pie 860kg/m3 blīvuma.
Riģipsi divās vai trijās kārtās parasti liek tad, kad pirmkārt nepieciešama palielināta ugunsnoturība. Ir jau speciāls riģipsis, bet arī parastais nedeg. Vienai kārtai tas ir pie 30min, bet divām kārtām apšutam tuvojas 90 min ugunsnoturībai. Daļēji iespējams arī ietekmēt skaņas izolācijas lielumus un arī sienu noturību tādās vietās, kur iespējami transporta darbi- mēbeļu vai būvmateriālu nešana kāpņu telpās vai gaiteņos skolās, kur aurojoši bērnu bari spēlē futbolu.
Cita materiāla.. OSB, saplākšņa plātņu iestrādei principiāla nozīme tur, kur plānots vismaz reizi gadā pārkārt skapīšus vai pārstiprināt Van Goga gleznas. Visai ēkai tas sanāktu pietiekoši dārgi.

Autors: Yellow ()
Datums: 13/08/2011 11:39

Saistībā ar OSB būtu jāpadomā arī par ekoloģisko lietas pusi-nu diez ko labs no šī viedokļa OSB jau nu nav gan

Autors: ruukiitis ()
Datums: 15/08/2011 10:49

Yellow - ja OSB paliek apakšā, kur parādas stiprināšanas problema?
Vismaz es neredzu sarpību vai tas ir OSB, vai metāla profils, vai arī 2 Reģipša kārta. pareizā skrūve visā kā sviestā iet iekšā
2 kārtas liek starpsienās, obligāti tas ir starpsienās kurās būs durvis. Ekanomiskais variants - vienā sienas pusē liek 1 kārtu, otrā pusē 2kārtas. Vairāk liek uz bērnistabas pusi, vai koridora pusi, nu to kur lielāks risks izsist caurumu.

Saprotams izskaidrojums ir svietstmaize - nogriez 4 ļoti plānas maizes šķeles. Paskaties kā tās lokās, tad uzsmērējam sviestu un taisam hamurgeru. Un tā ir izrēķināts ka reģipša gadījumā 2+1 stingrībai pietiek, bet bēristabā 1 kārtu būs par maz.

Autors: Didzisp ()
Datums: 15/08/2011 11:16

Palasot komentārus rodas iespaids, ka te visi taisas regulari savās mājās taisīt kautiņus kā amerikāņu filmās :) Nu nafig parastā māja vajag dubulto riģipsi. Kas jums bērni karatisti vai? Jūs regulari baļķus pa meju nēsajat, ka varat caurumus sienā izsist? Es vēl saprotu sabiedriskas vietās, kur var kāds kautiņš sanātkt, bet mājā pat pie škandāla ar sievu un trauku plēšanas riģipsi nesasitīs :) Redzu jēgu zem riģipsa likt OSB tikai vietās, kur paredzēts kādus plauktus kārt vai santehniku stiprinat. Kārtīgu svaru jau dubultais riģipsis arī neizturēs, bet citādāk pilnīgi bezjēdzīgs pasakums likt dubulto riģipsi. Liec riģipsi kaut trīs kārtās, kā tas bija lētais celtniecības materiāls tā arī paliks un pili ar to neuzcelsi :) Durvis var ļoti labi nostiprināt koka karkasā. Nu jā, mūsdienu meistari tak māk tikai ar metāla profiliem strādāt :)

Autors: aaaa ()
Datums: 15/08/2011 11:45

Nav tik traki ar to stiprināšanu - ja ir pareizi reģipša dībeļi, uz dubulto un vienu stiprinājumu 30kg ir absolūti OK. Nu piekar to virtuves skapi ar 4 stiprinājumiem un krauj kaut 100kg iekšā. Cita lieta, ja kāds ūdens boileris jāpiestiprina, bet nu tādu, manuprāt, reģipsī būtu vieglāk nostiprināt kā gāzbetonā - tajā arī tikai ar speciālajiem dībeļiem kaut ko normāli var pielikt. Man kā reiz durvis ielikt gāzbetona ailā sagādāja vislielākās problēmas - reģipša profilu ailās - pilnīgi elementāri. No gāzbetona mazos gāzbetona makaronus izrāva ārā skrūvējot.
Man čaļi stāstīja, kas reģipsi lika - bija tādi pusbandīti - esot vienā objektā sakāvušies pa cuku un viens ar otra galvu izsities cauri abām reģipša kārtām :)
Es gan piekrītu Didzim par to, ka mājās 2 kārtas nav vajadzīgas - mājās tiešām neviens neko speciāli nedauza. Es 2 kārtas liku zem flīzēm, jo viena tomēr ļodzās - 2-as ir nesalīdzināmi stingrāka konstrukcija. Un pareizi ir arī pirmo kārtu nošpaktelēt - tikai šuves, tas konstrukciju padara jau tā daudz stiprāku, bet pie mums to gandrīz nekur neesmu redzējis darāmu - parasti pieskrūvē pirmo, uzskrūvē virsū otro un to tad špaktelē.

Autors: aae ()
Datums: 15/08/2011 11:53

Man mājā dažādās sienās ir abi varianti, noteikti iesaku dubulto, tas ir labāk. To var sajust uzsitot ar kulaku pa sienu, vienā kārtā likta siena tā kā nedaudz ieliecas, novibrē, dubultā siena jau ir stipri zolīdāka, un skaņas izolācija istabās labāka. Nav gluži jautājums par caurumu dauzīšanu reģipsī, vienkārši 2 kārtas ir komfortablāk, kvalitatīvāk. Bet nu protams, gaumes jautājums.
Par svaru - ja pareizi ieliek dībeļus, pat viena reģipša kārta var turēt ievērojamu svaru. Durvu stiprināšanai normāla tehnoloģija ir likt metāla profilā koku.

Datums: 15/08/2011 12:06

aae, Tu katru reizi pirms gulētiešanas ar kulaku uzsit pa sienu, lai mierīgi varētu aizmigt, ka ir riģipsis divās kārtās :)? Nu un kas ka liecās tās riģipsis, neviens to speciāli nebaksta. Protams var pie riģipš uzkat salīdzinosi lielu svaru, bet čakars ir baigais. Esmu rezējis, kad ofisā no sienas atviebās plaukts ar dokumentiem, jo celtnieki to bija piestiprinājuši ar četriem riģipša dībeļiem. Vai tad sekretārei jāpēta, kā to plauktu pieskrūvē :) Ja zem riģipša ir OSB vai kaut 3mm finieris, izturība ir daudz lielāka un čakars ar dībeļiem nekāds :)

Autors: raihs ()
Datums: 15/08/2011 12:28

Es kaut kad pļāpāju ar PAROC speciem par skaņas izolāciju,jo taisījos pirkt vati starpsienām. Man parādīja skaņas izolācijas datus ar vienu un ar divām reģipša kārtām. Tā papildus kārta dod ļoti lielu efektu! Tov man PAROCnieki pat paši speciāli uzsvēra! Nu kaut vai hauzītē-sēdi tu cilvēks ar caureju un pārdzīvo,lai tik kāds aiz sienas nedzird notiekošos procesus!Kur tas der?:)

Datums: 15/08/2011 13:08

Nu nezinu par hauzīti. Man vienalga, lai tak kāds klausās kā kluci spiežu :) Riģipša- plēves būdās, tāpat mekad nepoanāksi tādu skaņas izolaciju kā mūra mājā. Galu galā ģimenes mājā vai tad kas jāslēpj aiz sienām. Es vēl saprotu daudzdzīvikļu ēkā negribas, ka kaimiņi noklausās ģimenes škandālu, bet prievātmājā tas tak nav aktuāli. Skaidrs, ka ražotājiem izdevīgi, ka viņu produktu pērk divreiz vairāk, bet par to skaņas izolāciju gan īsti nebūs taisnība. Protams, jo siena biezāka, jo skaņai grūtāk tikt cauri, bet skaņa jau daudzkur izplatās pa mājas konstrukcijām un tad riģipša biezumam nav nekādas nozīmes. Lai kā arī nebūtu, ja dēls taisa "diskotēku, tad visa māja rībēs un riģipsis četrās kārtās nepalīdzēs. Tas materiāla un darba ieguldījums nav proporcionāls iegūtajai skaņas izolācijai.Ja grib panākt skaņas izolāciju, tad jāliek daudz biezāka vate un jātaisa peldoša istaba , lai nav kontakta ar mājas konstrukcijām.Tā dara skaņu studijās un nevliek tur neviens dubulto riģipsi, bet ar skaņu viss ir OK.

Autors: raihs ()
Datums: 15/08/2011 13:23

Vai ievēroji,ka reģipsi divās kārtās ieteica nevis reģipša,bet gan vates ražotāji? Kāda viņiem no tādas reklāmas jēga? Ja būtu ieteikuši pusmetru vates starpsienās salikt,tad būtu saprotams... Protams,vēl neko par skaņām no hauzītes nevaru pateikt,jo māja vēl tapšanas stadijā, bet nu saistībā ar tām skaņām no turienes...nu nē-es laikam tomēr esmu estēts-negribu nedz klausīties,nedz arī,lai citi klausās:)

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **  **  **   **   **   **    **   **   **   **     ** 
 **  **  **    ** **    **          ** **           ** 
 **  **  **    ** **    **          ** **           ** 
 **  **  **   **   **   **    **   **   **   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727