UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Starpsienas - reģipša plākšņu skaits
Autors:
Joze
()
Datums: 12/08/2011 17:13
Plānoju būvēt dzīvoklim starpsienas no metāla karkass ar reģipša apšuvumu. Ir redzēts risinājums , kurā metāla profilu no katras puses apšuj ar 2-vām ģipškartona plāksnēm.
Jautājums - kāpēc 2 plāksnes katrā pusē?
Jautājums - kāpēc 2 plāksnes katrā pusē?
Re: Starpsienas - reģipša plākšņu skaits
Autors:
alexsander
()
Datums: 12/08/2011 19:02
lai labak siltuma, skanas izolaacija!!!
Autors:
Juriits
()
Datums: 12/08/2011 19:56
lai nebūtu tik viegli izkriet cauri sienai, kā merikāņu filmās
Autors:
khe
()
Datums: 12/08/2011 20:04
Siltumizolācija?
Es zinu, ka siltumietilpība ģipsim ir nedaudz lielāka par betonu, no tā secinu, ka siltumvadītspēja ari nav maza. Nevaru atrast lielumus - varbūt kāds redzējis?
Es zinu, ka siltumietilpība ģipsim ir nedaudz lielāka par betonu, no tā secinu, ka siltumvadītspēja ari nav maza. Nevaru atrast lielumus - varbūt kāds redzējis?
Autors:
Yellow
()
Datums: 12/08/2011 20:09
Es ar nupat liku starpsienas un tieši par to domāju-nafig vajag tās divas kārtas? Ja pa pjaņiem māju netaisies demolēt,it kā īpašas jēgas no tās stiprības nav. Manuprāt,svarīgāka ir skaņas izolācija-reģipsis ir diezgan spēcīgs "klusinātājs". Karoče-es tomēr ieliku divas kārtas-nekādas dižās jau tās izmaksas nav-tik vien cik reģipsis + 0,5Ls par m2 par darbu licējam.
P.S. Es arī starpstāvu pārsegumam uz OSB uzliku grīdas reģipsi tikai dēļ papildus skaņas izolācijas.
P.S. Es arī starpstāvu pārsegumam uz OSB uzliku grīdas reģipsi tikai dēļ papildus skaņas izolācijas.
Autors:
aaaa
()
Datums: 12/08/2011 20:49
Parasti no 2iem reģipšiem sienas taisa tikai tur, kur plānotas flīzes, jo siena ar 1 reģipša kārtu tomēr ir ļodzīga, ar 2-ām jūtami stingrāka. Knauf mājaslapā ir pat risinājumi ar 4 kārtām no katras puses - tipa skolās utt.
Autors:
al
()
Datums: 12/08/2011 22:35
Mums ir vienā kārtā (dzīvoklis pirkts), nav ne vainas. Kaut gan ir dzirdēts, ka, ja būvē sev, tad liek divās kārtās.
Autors:
halogēns
()
Datums: 13/08/2011 00:27
vai labāk nav osb + reģipsis? tad var saskrūvēt papildus skrūves arī pie koka, ne tikai profilā
kolēģim bija remonti, būvnieki nesa brusu cauri mājai, netrāpija durvīs, un no sienas vienkārši atleca, tikai papīru noskrāpēja. Būtu tikai gipsis, būtu cauri..
tikai ideja, neko neaizstāvu. Kā jums šķiet?
kolēģim bija remonti, būvnieki nesa brusu cauri mājai, netrāpija durvīs, un no sienas vienkārši atleca, tikai papīru noskrāpēja. Būtu tikai gipsis, būtu cauri..
tikai ideja, neko neaizstāvu. Kā jums šķiet?
Autors:
lee
()
Datums: 13/08/2011 07:49
Divas un vairāk kārtas liek 2 iemeslu dēļ: skaņa vai izturība. Lai izpildītu labāku skaņas izolāciju nepieciešams ievērot visas ražotāja instrukcijas - profilu stiprināšana, amortizācijas lentes utt. Osb var likt, tas gan nav diezko ekonomiski, jo kvadrātmetra cena ir daudz lielāka kā ģipškartonam. Ja starpsienu šuj no abām pusēm ar vairāk nekā dubultu ģipškartonu, ir vērts apsvērt citus materiālus, gāzbetona blokus, piemēram.
Autors:
Yellow
()
Datums: 13/08/2011 07:56
OSB-20Ls par loksni, reģipsis-4Ls...Par visu māju salasītos šaušalīga summiņa...Plus vēl piestiprināšana nebūs tik vienkārša un lēta.Turklāt neredzu nekādu vajadzību-nu nevajag ar brusu maukties sienā!:)