UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apmetums - ziemaa!
Autors:
heating
()
Datums: 31/08/2011 13:11
Cik efektiivi/sakariigi ir taisiit gipsa apmetumu ziemas aptaaklos?Maja tiek apkurinaata!!
Re: Apmetums - ziemaa!
Autors:
edzis
()
Datums: 22/09/2011 13:52
Un man jautājums arī par sienu siltuma akumulēšanu - vai špaktelēt/izlīdzināt un krāsot ir labāk par reģipša līmēšanu un krāsošanu?
Reģipsis itkā taisns, gluds, ērts. Savukārt ar špaktelēšnu baigā ķēpa, un ļoti sarežģīti būs iztaisnot tā, lai būtu tik pat perfekti gluds kā ar reģipsi. (sienu izliekumi vietām par līdz 1,5 cm).
Un tad ir jautājums par to siltumu - apmesta siena labi tur to siltumu, savukārt reģipša sienai uzsilst tikai tas reģipša biezums... vai tā ir taisnība? Un vai tas vispār ir svarīgi?
Reģipsis itkā taisns, gluds, ērts. Savukārt ar špaktelēšnu baigā ķēpa, un ļoti sarežģīti būs iztaisnot tā, lai būtu tik pat perfekti gluds kā ar reģipsi. (sienu izliekumi vietām par līdz 1,5 cm).
Un tad ir jautājums par to siltumu - apmesta siena labi tur to siltumu, savukārt reģipša sienai uzsilst tikai tas reģipša biezums... vai tā ir taisnība? Un vai tas vispār ir svarīgi?
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 22/09/2011 14:17
Siltummasa ir vēlama pastāvīgi apdzīvojamām (apkurināmām) ēkām, nav vēlama periodiski apkurināmām. Kāpēc apmetumam jābūt ideāli līdzenam? Kas vainas tā, kā Ķirsona ēstuvēs, Vilhelma pankūkās utml?
[www.google.com]
[www.google.com]
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 22/09/2011 19:19
Visus darbus jau var darīt cauru gadu, bet apmetuma materiālam kurš stiprību iegūst pakāpeniski labvēligāks ir silts rudens. Ziemā varam saskarties ar problēmu, ka mitrums no apmetuma pāriet sienā un ... saplēš ārējo apdari, ja tāda izdarīta. Principā jau jebkurš mitrums apstākļos, kad ievietoti gatavi koka galdniecības izstrādājumi nav vēlams, jo koks absorbējot mitrumu deformējas - palielinās izmēri. Tā koka grīdai vislielākās šķirbas ir aukstā ziemā, bet piebriest uz jūliju, augustu.
Siltuma akumulēšanai labāks ir apmetums vai tepēšana, jo tas nodrošina siltuma pāreju uz sienas nesošo konstrukciju. Riģipsis noteikti piegulēs tikai punktos - paliks nelielas gaisa šķirbas, kurās labvēliga vide pelējuma sēnīšu attīstībai.
Par sienu gludumu... vienstāvam taisnība... tas ir gaumes jautājums, bet gludu sienu atejas, vannas telpās un virtuvēs noteikti kopt, domāju mazgāt vieglāk. Nezinu, kā Ķirsons sabiedriskajās ēdināšanas telpās tiek galā ar sanitāriju, bet mājas apstākļos tas laikam nav būtiski- sienas var būt nosmērētas kaut ar govju pļekām, man patīk un iepūtiet man...
Siltuma akumulēšanai labāks ir apmetums vai tepēšana, jo tas nodrošina siltuma pāreju uz sienas nesošo konstrukciju. Riģipsis noteikti piegulēs tikai punktos - paliks nelielas gaisa šķirbas, kurās labvēliga vide pelējuma sēnīšu attīstībai.
Par sienu gludumu... vienstāvam taisnība... tas ir gaumes jautājums, bet gludu sienu atejas, vannas telpās un virtuvēs noteikti kopt, domāju mazgāt vieglāk. Nezinu, kā Ķirsons sabiedriskajās ēdināšanas telpās tiek galā ar sanitāriju, bet mājas apstākļos tas laikam nav būtiski- sienas var būt nosmērētas kaut ar govju pļekām, man patīk un iepūtiet man...