UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Fasādes pārsiltināšana noņemot vagondēli.
Autors: ziemanāk ()
Datums: 08/10/2011 10:57

Lieta ir tāda- pusmāja ir apšūta ar vagondēli, kas piestiprināts ar naglām no augšas, doma ir noņemt to saudzīgi nost un pārsiltināt šo daļu un uzlikt atpakaļ. Pašlaik zem vagondēļa ir tikai 5 cm stikla vate no mozus laikiem. Doma ir ielikt, lai būtu vismaz 10 cm siltinājums. Tad ir jautājums- veco stikla vati ņemt laukā vai atstāt? Ja atstāju tad lieku 5 cm jauno vati, bet ja ņemu laukā tad lieku 10 cm jauno vati. Un tāds iesācēja jautājums- kur un kādas plēves man jāliek(kondensātam un vējam) ?

Re: Fasādes pārsiltināšana noņemot vagondēli.
Datums: 09/10/2011 08:44

Varbūt kāds var dot padomu?

Autors: Didzisp ()
Datums: 09/10/2011 10:18

Noņemt vagondēli, to nebojājot, būs visai sarežģīti un darbietilpīgi. Ja dēļi no krievulaikiem stāv, tad vēl grūtak būs toe piesist atpakaļ. Tālāk, vajadzēs tak jaunu karkasu taisīt, jo kur citadi vati bāzīsi? Diez vai vecais karkass ir gana taisns un varēs pie ta vienkarši piesist jaunas latiņas. Nekas jau labs tā vecā krievulaiku vate nav un diez vai būs labā stāvoklī. Es ņemtu to nosst un izmantotu kādā mazsvarīgā griestu siltinājumā, kur vate stāv horizontāli. Ja grib pa smuko, tad pie sienām jāsit jauns izlīdzināts karkass un jauni dēļi. Jautāums, kapēc ir doma bāzt vairak vates? Vai māja auksts ziemā, vai vienkarsi tas tagad modē un visi tā dara? :)
Ja par plēvēm, tad es uzskatu, ka zem vagondēļa nekādu pretvēja plēvi nevajag, jo caur vagondēļiem vējšs cauri nesvilpo. Te foruma ir arī citi "moderni" viedokļi un plēves tiek bāztas priekšā un pakaļa. Es savu māju vairāk kā pirms desmit gadiem apsitu ar vagonku un nekādas plēves nebāzu. Uzsitu karkasu ap maju no 50mm latiņām, visu smuki salīmeņoju un dēļus pa virsu. Ar siltinajumu nav nekādu problemu. Cita lieta, ka vagondēli nav nekādīgi iespējams pasargāt no saules un veja iedarbības un dēļi pakāpeniski paliek Latvijas pelēkajā tonī :) Ar tadadējo pieredzi māju apsistu ar neēveletiem dēļiem un krāsotu ar zviedru krāsu.

Datums: 09/10/2011 11:28

Dēļus noņemt varēs, ir jau izmēģināts, sanāk salauzt tikai vienu dēli, jo par laimi naglas nav sistas pašā spundē, bet gan vienkārši no dēļa virspuse.
Jā mājā ir reāli auksts, tur ir tikai 5 cm stikla vate, kur peles ir sataisījušas alas pa kurām tagad aukstums svilpo iekšā mājā un cik esmu dzirdējis fasādes siltinājumam vajadzētu būt vismaz 10 cm. Ja ņemu nost tad labāk uzreiz ielieku tos 10 cm un miers. Par karkasu gan laikam varēs spriest tikai tad kad noņemšu dēļus. :)

Datums: 09/10/2011 14:11

Nu ar to "dzirdēšanu, par 10cm siltinājumu var būt visādāk. Ne jau tie centimetri glābs situāciju. Jāskatās tak kas ar pašu māju notiek. Ar pliku vati un peļu izēstiem caurumiem sienās tāpat silti nebūs :) Par to dēļu noraušanu gan es tik optimistisks nebūtu. Sarūsējušu naglu izraut, lai nesačakērētu dēli, ir visai grūti.

Datums: 09/10/2011 14:11

Nu ar to "dzirdēšanu, par 10cm siltinājumu var būt visādāk. Ne jau tie centimetri glābs situāciju. Jāskatās tak kas ar pašu māju notiek. Ar pliku vati un peļu izēstiem caurumiem sienās tāpat silti nebūs :) Par to dēļu noraušanu gan es tik optimistisks nebūtu. Sarūsējušu naglu izraut, lai nesačakērētu dēli, ir visai grūti.

Autors: ooo ()
Datums: 09/10/2011 14:23

Stiklavati jau jāņem nost ar gāzmaskām, speciālos kombinezonos un pēc tam pa dārgo jāutilizē.

Datums: 09/10/2011 15:36

Tak nu nevajag neko tur utilizēt. Savu funkciju tā veic un, ja nav galīgi žurku sačekarēta, tad kautkur griestos var iestrādāt. Nezinu, kapec tāda nievājoša attieksme pret krievulaiku stiklavati. Jaunā stiklavate ir tāds pats sū** un kož tāpat :)

Datums: 09/10/2011 17:45

Jaunā vismaz "iepakota" formaldehīda sveķos un kož tikai gali, bet vecajai viss "pinums" swn izjucis un pa gaisu lido miljardiem stikla adatiņas, kuras no plaušām ārā dabūt nevar. Tā pat kā ar azbestu.

Datums: 09/10/2011 17:51

[ru.wikipedia.org]Стекловата#.D0.94.D0.B5.D0.B9.D1.81.D1.82.D0.B2.D0.B8.D0.B5_.D0.BD.D0.B0_.D1.87.D0.B5.D0.BB.D0.BE.D0.B2.D0.B5.D0.BA.D0.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.