UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
flīzēšana pie virtuves darba virsmas
Autors: Oskars_S ()
Datums: 10/10/2011 07:23

Interisē tāds jautājums-cik precīzi ir jāflīzē tā saucamais sienas panelis pie virtuves iekārtas, tā vieta starp iekārtas virsmu un skapīšiem. jābūt tā ka virsma paiet tieši apakšā flīzēm un skapīši sākas tur kur beidzas flīzes, vai arī virsma un skapīši var nedaudz pārklāt flīzes?

Re: flīzēšana pie virtuves darba virsmas
Autors: aaaa ()
Datums: 10/10/2011 08:19

Ja siena izturīga - pilnīgi vienalga, ja tikai reģipsis, ļoti ideāli ir, ja skapīšus var balstīt papildus uz flīzes kantes. Drošībai, tā teikt.
Vispār mums ar virtuves iekārtu izvietojumu Latvijā ir pilnīgs čau, nav nekāda vienota standarta un ja ir, tad galīgi garām. Zviedrijā, piemēram, ir konkrēti centimetri, ej kur gribi, pie kā gribi, visur būs vienādi - virsma no zemes 90 cm, skapīša apakša no virsmas 50 cm un nosūcējs no plītsvirsmas 50-60cm MAX! Ar nosūcēju mēs visvairāk grēkojam - viņa sūktspēja samazinās ģeometriskā progresijā - 2x augstāk uzliec - sūks 4x švakāk. Es arī nepaklausīju svensonu rekomendācijām un tagad nožēloju - tas ir ļoti!!! svarīgi, nosūcēju nelikt augstu. Sākumā pieliku tos 50cm domāju - ārprāts - te tak visi galvu apdauzīs utt - muļķības, neviens tai plītij tik tuvu neiet, lai galvu dauzīu - tad ir tas speciāli jādara. Protams, uzliku augstāk un tā bija liela muļķība.
Bet par flīzēm, zinu, ka amerikāņi un zviedri sienu flīzē tikai pēc tam, kad ir pielikti skapji un virtuves iekārta - tad flīzes var pielikt smuki un precīzi pielaist klāt virs virsmas. Tas atļauj noslēpt malu un nelietot tos pretīgos stūra profilus, kurus notīrīt grūti. A tā smuku glītu silikona desiņu starp virsmu un flīzi un ir ideāls stūris.

Re: flīzēšana pie virtuves darba virsmas
Autors: Oskars_S ()
Datums: 10/10/2011 08:27

vieniigi fliizes liekot veelaak var sanaakt noshmuceet iekaartu!!!! par to fliizhu augstumu jautaaju jo piemaaram ja sienas skapiishi nosedz kautvai 3cm fliizes, tad vinji nepiespiediisies ar pilnu plakni pie sienas, bet daljeeji buus atspiesti pret fliizi un nestaavees paraleeli sienai. nosuuceejs buus ap 60 cm.

Re: flīzēšana pie virtuves darba virsmas
Autors: aaaa ()
Datums: 10/10/2011 08:34

Nu man tā arī ir, liku zem skapja augšpusē flīzes biezuma finieri, jo galvenais, lai viņš piespiežas tur, kur ir stiprinājuma skrūves. Sanāk, ka skapis ir vertikāli, bet aizmugurē viņam ir 1cm šķirba no sienas. 60cm nosūcējam ir par daudz - pats pieredzēsi.

Re: flīzēšana pie virtuves darba virsmas
Autors: h2so4 ()
Datums: 10/10/2011 08:38

neko tur nevar nošmucēt, nevajag šo darbu uzticēt kaut kādam aļošam.

Re: flīzēšana pie virtuves darba virsmas
Autors: aaaa ()
Datums: 10/10/2011 08:51

Nu tad pirms nāk flīzētājs, kam neuzticies, aplīmē to virsmu un skapjus ar plēvi. Ar skoču pielīmē PE plēvi. Nu cik tas tev aizņems - 10 minūtes? Kad būs noflīzēts - plēvi noņemsi un būs kā jauns. Tā arī flīzētājam mierīgāk strādāt, bez stresa.

Re: flīzēšana pie virtuves darba virsmas
Autors: Oskars_S ()
Datums: 10/10/2011 10:28

ja paliek finieri tad saanos jaaliek kautkaada nosedzosha liiste. cik tad augstu jaaliek skapiishi no virsmas. nosuuceejs buus iebuuveetais, 50cm no virsmas nebuus par zemu?

Re: flīzēšana pie virtuves darba virsmas
Autors: h2so4 ()
Datums: 10/10/2011 11:51

50 cm nebūs par augstu, pat ir prasība 45cm priekš gāzes plītīm. 50 ir pats maksimums, augstāk tev nebūs jēgas , kā jau aaa rakstīja.
tad vēl prakstiskie skandināvi liek virs augšējās flīžu rindas(starp skapi un flīzēm), koka līsti ar iefrēzējumu,tādu kā pusspundi lai iet virsū uz flīzes.līsti pēc tam nokrāso baltu. doma ir tād, ka tajā līstē iedzen nahliņu, vai pieskrūvē turētājus, pakaramos,etc.

Re: flīzēšana pie virtuves darba virsmas
Autors: E ()
Datums: 10/10/2011 12:23

Es flīzes liku pēc tam, kad visi skapīši un virsma bija savās vietās. Visur pa perimetru iekšējiem stūriem domāto plastmasas līsti (piemeklējot vajadzīgo toni). Galda virsmu pēc flīzēšanas uzreiz ar mitru lupatu notīrīju. Galarezultāts izskatās ļoti labi. Otreiz darītu tāpat.

Re: flīzēšana pie virtuves darba virsmas
Autors: h2so4 ()
Datums: 10/10/2011 14:08

manuprāt , tā plastmasa līste izskatās venēriski. daudzi klienti jau pašā sākumā pasaka,ka lai nav nekādas plastmasas līstes:D

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  **      **  **     **  ********  
 **     **  **     **  **  **  **  **     **  **     ** 
 **     **  **     **  **  **  **  **     **  **     ** 
 **     **  **     **  **  **  **  *********  ********  
 **     **   **   **   **  **  **  **     **  **     ** 
 **     **    ** **    **  **  **  **     **  **     ** 
 ********      ***      ***  ***   **     **  ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727