UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
grīdas siltināšana
Autors:
lal
()
Datums: 23/10/2011 16:56
Ir velme nosiltināt pirmā stāva grīdu, kurā ir betons ciešā saskarē ar zemi bez siltinātiem pamatiem un tamdēļ nežēlīgi auksts. Uz betona tad ir doma uzlikt putuplastu (cik biezu normāli vajag?) un paša virspusē ir paredzēts parkets (ir pieejams tāds blokos 0,5x0,5 metri). Kas būtu jāliek starp parketu un putuplastu? Finieris? Grīdas reģipsis? OSB? Mīksto apakšklaju šitādam parketam vajag vai nevajag? Par sliktu jau nebūtu, bet cik saprotu, parkets ir jālīmē pie pamatnes, ja bus mīkstais apakšklājs, tad pie kā pielīmēs? Kā normāli taisa šādu grīdas segumu? Kādiem slāņiem ir jābūt? Un ja nu gadījumā gribas silto grīdu, tad kurā slānī būtu iespejams trubas ielaist? Vai tas būtu nepareizi ja putuplasta virspusē ar atsevišķi pielīmētiem putuplasta gabaliem es saveidotu ejas, kur trubas palaist? Iepriekš pateicos, ja kāds varētu kādu labu padomu iedot.
Re: grīdas siltināšana
Autors:
m.
()
Datums: 23/10/2011 17:22
Vajadzetu izolet ari betona saskari ar pamatiem, izzageejot sanu malas un ieliekot kadus 10 cm pukjika
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 23/10/2011 18:43
Grīdas siltumizolācija ir laba lieta, bet kas traucē nosiltināt ēkas pamatus no ārpuses?
Forumā pameklē diskusijas par apsildāmām grīdām, tur tev būs ko padomāt.
Forumā pameklē diskusijas par apsildāmām grīdām, tur tev būs ko padomāt.
Autors:
edu
()
Datums: 25/10/2011 17:45
Man arī jautājums par grīdas siltināšanu.
Gribu garāžu pārtaisīt par dzīvojamo istabu. Grīdas pīrāgs: smilts, būvgruži 5-10cm, šķembas 5-10cm, betons 5cm. Laukums 20 m2. Betons bija vietām ieplaisājis.
Demontēju betonu, noraku šķembas, vēl arī norakšu būvgružus pāris cm.
Vietā likšu: plēve, 10cm putoplasts, plēve, armējums uz distanceriem, 7cm betons.
Jautājums, ja tā vecā grīda tur stāvējusi 30 gadus, vai man tagad tur to smilti maz vajag blietēt?
Gribu garāžu pārtaisīt par dzīvojamo istabu. Grīdas pīrāgs: smilts, būvgruži 5-10cm, šķembas 5-10cm, betons 5cm. Laukums 20 m2. Betons bija vietām ieplaisājis.
Demontēju betonu, noraku šķembas, vēl arī norakšu būvgružus pāris cm.
Vietā likšu: plēve, 10cm putoplasts, plēve, armējums uz distanceriem, 7cm betons.
Jautājums, ja tā vecā grīda tur stāvējusi 30 gadus, vai man tagad tur to smilti maz vajag blietēt?